Home / Over Barcelona / Handige tips voor nieuwe studenten in Barcelona
useful tips for new students

Handige tips voor nieuwe studenten in Barcelona

Hola studenten, welkom in Barcelona! Barcelona is een prachtige stad met mensen van over de hele wereld die daar studeren, werken en leven. Dit zal je helpen wanneer je aankomt en tijdens je verblijf in de stad. Van een basic overlevingspakket om je op gang te brengen en wat veiligheidstips tot het beste van al: Barcelona ontdekken en plezier hebben zoveel als maar kan. Hopelijk zal je geniet van de handige tips voor studenten in Barcelona.

# Wanneer je aankomt

Krijg al de hulp die je nodig hebt wanneer je aankomt: City Life Barcelona is een bedrijf gemaakt door internationale mensen met het idee om verschillende culturen in de stad samen te brengen om een verenigde gemeenschap op te bouwen voor jonge mensen met verschillende achtergronden. City Life’s grootste interesse is om de overgang tussen culturen te vergemakkelijken. Zij bieden jou een zak vol met alles wat je nodig hebt om Barcelona perfect te beginnen aan.

Voordat je naar Barcelona vertrekt, kan je jouw GRATIS BARCELONA STARTERSKIT bestellen, dat je zal ontvangen vanaf da je in Barcelona aankomt.

Citylife bag

De zak bevat:

  • Interactieve Notebook Agenda
  • Officiële Barcelona Studentengids
  • Barcelona Info Materiaal & Stadsplan
  • Tansportkaart ondersteuning
  • Gratis SIM kaart + USB Flash Drive (8GB) of Draagbare Powerbank + Reis/Sport Rugzak
  • Gratis Spaans Bankaccount (optioneel)
  • Kortingsboekje
  • NIE/TIE/aanmeldingsblad (Gratis Ondersteuning)
  • en meer verrassingen!

# Uren en tijden 

Winkels en bedrijven in Barcelona zijn gewoonlijk later open dan dat je gewoon bent en natuurlijk sluiten zij ook later. Een typische werkdag voor een medewerker is van 10u tot 19u.

Verwacht niet dat je snel eventjes naar de winkel kan tussen 13u en 15u. Vele winkels zijn dan gesloten want dan is het de tijd voor een siesta, alhoewel sommige winkels in de meest bewoonde plaatsen nog wel open zullen zijn. Dit geldt ook voor zondagen: verwacht niet dat je kunt gaan winkelen! De meeste locals brengen hun tijd dan op het strand door.

Door de late werkuren zal je geen avondeten in restaurants krijgen voor 20u. Maar de restaurants zullen dan ook later open zijn. Het is normaal om ’s avonds te eten tussen 21u en 22u.

time

In Barcelona, en Spanje in het algemeen, gaat alles op z’n gemak. Niemand heeft stress in deze stad, het maakt locals niet veel uit of ze wel of niet op tijd zijn voor hun afspraak. De meeste spreken zelfs niet af wanneer exact ze willen afspreken.

# Waar te verblijven 

Barcelona is verdeeld in districten, telkens met een eigen raad en Catalaanse naam. Laten we beginnen met Ciutat Vella, die verdeeld is in vier verschillende buurten (Barri Gotic, El Raval, Barceloneta en El Born). Het is één van de meest prachtige en charmerende gebieden in de stad.

De Eixample en Le Corts buurt vormen het universiteitsgebied waar de meeste studenten wonen omdat er verschillende universiteiten zoals Universidad de Barcelona, Universidad Politécnica de Cataluña of ESADE daar gevestigd zijn. Eixample is één van Barcelona’s meest exclusieve buurten. Het heeft een toplocatie omdat je dichtbij Passaig de Gracia bent wat een exclusieve winkelbuurt is en ook dichtbij Berri Gothic waar je Barcelona’s nachtleven kan beleven.

Passeige De Gracia

Als je op zoek bent naar een studentenkot, dan kan BARCELONA-HOME.COM jou studentvriendelijke appartementen aanbieden om te delen met je vrienden. Je kan ook dit handige artikel over Erasmus Studentenkamers lezen! Als je niet gepland hebt om met kamergenoten samen te leven, kunnen wij jou ook gedeelde koten aanbieden!

# Wat wanneer te eten 

Barcelona is een van de beste plaatsen voor een lekkere maaltijd. Zelfs beter? Het kost niet eens zo veel. Het is ook bekend voor zijn lekker eten en snacks. Zoals reeds gezegd, restaurant in Barcelona zijn later open dan gewoonlijk omdat men in het algemeen ook langer werkt.

Barcelona heeft vele goedkope restaurants, waar je kan gaan eten zelfs als arme student. We hebben voor jou een lijst gemaakt met goedkope plaatsen om te eten in Barcelona voor minden dan €10!

Pinchos zijn kleine stukjes van brood met een soort van topping, mooi op de toonbank gepresenteerd. Het lijkt op een kunstwerk door de mix van kleuren. Ze zijn niet enkel mooi om naar te kijken, ze zijn ook lekker! Op sommige plekken kost het zelfs maar €1 per stuk! 

pinchos

De Spaanse restaurants en keuken, in het algemeen, zijn niets zonder tapa’s. Het is gekend zelfs buiten Spanje. Het komt overeen met een snack of proevertje. Je kan het koud eten – bijvoorbeeld, kaas en olijven, of warm- zoals gefrituurde baby inktvis. Check Barcelona’s top tapa’s restaurants!

Warm, gecarameliseerd, opgepoft en zoet.Wie houdt er nu niet van churros? Als ontbijt, lunch, een snack of als avondeten, deze zoetigheden zijn een genot. Als je aan je suikernoden wilt voldoen met iets unieks vanuit Spanje, mis dan de Top 5 Churrerías in Barcelona niet!

Als het weer goed meezit, waarom dan geen opfrissing bij het beste ijssalon in Barcelona? Ja hoor, Barcelona heeft lekker ijs!

# Hoe te verplaatsen 

Barcelona heeft een goed functionerend systeem voor openbaar vervoer. Spaar wat geld uit en leer meteen het metrosysteem! Het kan eerst wat intimiderend en verwarrend zijn maar vanaf dat je het doorhebt, zal je alleen maar tevreden zijn. Je zal dan overal geraken in de stad. Je kan investeren in een maandelijkse metrokaart of een tienbeurtenkaart om nog meer geld te besparen.

Als je niet graag het openbaar vervoer neemt, kan je ook de fiets gebruiken! Barcelona heeft een geweldig Fietssysteem met fietsen beschikbaar over de hele stad. Je kan je dan registreren om een kaart te gebruiken voor een bepaalde periode, heel goedkoop!

# De taal

Alhoewel Spaans en Catalaans van dezelfde talenfamilie zijn, zal je merken dat ze toch heel verschillend zijn. Eigenlijk is het Catalaans moeilijker te leren maar dat wil niet zeggen dat je op z’n minst niet kan proberen om de taal te leren tijdens je verblijf.

language school

Barcelona heeft verschillende taalscholen voor eender wanneer op de dag. Dus waarom zou je geen Spaans leren bij één van de beste talenscholen in Barcelona?

# Activiteiten en must-sees 

Barcelona is een grote stad, het is de perfecte grootte om te voet of met de fiets te verkennen. Het is de perfecte stad om te fietsen omdat het zo warm is en bijna altijd droog, het is vlak en het heeft verschillende fietspaden. De stad is dan ook vol met activiteiten en bezienswaardigheden.

Wat je écht niet kan missen is de Magische Fontein van Montjuic. Het is zeker de moeite waard om met de metro even langs te gaan en het kan de perfecte plaats zijn om je vrienden naartoe te brengen, en het beste van al: het is helemaal gratis. Het zou zonde zijn om naar Barcelona te komen zonder naar Park Guell geweest te zijn met al de architectuur van de meest bekende architect van Barcelona: Antoni Gaudi. Wat je ook zeker moet doen wanneer je in Barcelona aankomt, is het andere super bekende werk van Gaudi gaan bekijken: de Sagrada Familia.

De Bunkers zijn de locals hun favoriete uitzichtpunt over Barcelona. “The bunkers” is een oude militaire bunker gesitueerd bovenop de heuvel. Locals gaan de heuvel naar de bunkers op om er te gaan ontspannen met vrienden, om te picknicken of om er gitaar te spelen of te zingen.

In de zomer viert elke buurt in Barcelona wel iets. Daar zijn dan verschillende activiteiten tijdens de dag en vaak live concerten tijdens de nacht. Festa Major de Gràcia is een perfect voorbeeld. Al die verschillende festiviteiten leiden tot La Mercé in september wat de stad’s belangrijkste festival is in het jaar.

Barcelona is een van de meest gefotografeerde steden in de wereld en een van de meest bezochte in Europa. Daarom hebben wij een lijst van Instagram spots in Barcelona gemaakt die je niet mag missen!

Best instagram spots in Barcelona

PSSSST….voordat je ergens naartoe gaat, check Barcelona Home’s verschillende promoties!

# Nachtleven in Barcelona

Barcelona is heel gekend als een stad om te feesten! Grote clubs zoals Pacha, Shôko en Opium zijn wilde uitgaansplekken elk weekend! Het nachtleven is echt zo wild zoals je waarschijnlijk gehoord hebt. En met wild, bedoel ik dat het ongewoon is om voor middernacht naar een club te gaan omdat zij open zijn tot 6u ’s morgens!

go party like a vip in barcelona - party

Als je graag naar de grote dansclubs gaat in Barcelona, is het makkelijker om binnen te geraken wanneer je op de gastenlijst staat. Barcelona Home heeft een gastenlijst met een grote keuze aan plaatsen om naartoe te gaan. Je kan hier op die lijst terechtkomen!

Als je graag een speciale nacht wilt beleven, waarom dan niet Feesten als een VIP in Barcelona? Je kan een limousine huren voor een nacht, ja kan een bootfeest houden op een catamaran of van de ene club naar de andere gaan zonder er te moeten aanschuiven aan de ingang.

In plaats van naar grote dansclubs te gaan die heel gekend zijn onder buitenlandse studenten, zou je ook eens lokale bars en clubs moeten uitproberen. De locals weten pas hoe je moet dansen! 

# Hoe andere studenten te leren kennen

Als je net naar Barcelona bent verhuisd en dus nog niemand kent, ben je niet alleen. Een heleboel nieuwe studenten zijn op zoek naar nieuwe vrienden en er zijn verschillende manieren om hen te leren kennen.

Op verschillende plaatsen in Barcelona kan je “Language exchange” evenementen vinden waar mensen van overal elkaar ontmoeten en met elkaar babbelen om elkaar te leren kennen. Dit is een geweldige kans om vrienden van verschillende nationaliteiten te krijgen!

world-flag-mapHou je van nieuwe mensen leren kennen op verschillende evenementen? Dan is de Meetup App iets voor jou! Je kan je inschrijven in verschillende groepen, zo kom je het telkens te weten wanneer er mensen van jouw groep iets organiseren. Er zijn evenementen en ontmoetingen in  24 categoriën, en telkens naar ieders wens. Enkele voorbeelden zijn Sport&Fitness, Eten&Drinken of Talen&Cultuur!

MEETUP APP

Als je andere handige apps in Barcelona nodig hebt, zal deze gids over hoe je leven makkelijker maken met deze handige apps in Barcelona zeker helpen!

# Een laatste opmerking: Kijk uit voor pickpockets!

Let goed op je spullen. Vooral tijdens een avondje uit – Barcelona is bekend voor zijn pickpocketers en vele Erasmusstudenten kunnen jou vertellen hoe zij minstens één keer hun gsm, portemonnee of paspoort zijn kwijtgespeeld tijdens het uitgaan of op het strand. Dus let goed op je spullen!

Als je graag als local wilt leven in Barcelona, leees dat het artikel over 8 stappen om een local te worden in Barcelona!

 

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven