Home / Over Barcelona / Girona- Historische en kleurrijke stad
girona day trip

Girona- Historische en kleurrijke stad

Girona, ten noorden van Barcelona, is een spectaculaire stad met een rijk historisch verleden en een bewonderenswaardige monumentenvergadering die je niet mag missen. De stad Girona wordt de stad van de rivieren genoemd dit is omdat deze zicht bevindt in de vallei van de ter tussen de rivieren, Guell, Galligants en Onyar. Het mooie Girona bevind zich aan de linkerkant van de rivier Onyar. Het mooie giroma staat bekend om zijn belangrijke gebouwen uit de modernistische en noucentista tijdsperioden, die grote invloed hadden in deze tijden.

girona

De stad heeft het geweldige stadspark van Dehesa, perfect voor een wandeling op zaterdag. Het beslaat uit ongeveer 40 hectare land en heeft meer de 2500 bananenbomen. Deze bomen zijn meer dan 50 meter hoog. Ook roepen deze bomen het beeld op van een gotisch schip van de oneindige kathedraal. Het kerncentrum van de oude stad wordt gekenmerkt door de indeling van de oude wijk. in deze zone is het oude benedictijnse klooster Sant Pere van Galligants te vinden. Evenzo zijn de Walk of the Wall, de kerk van Sant Feliu en de Arabische baden, die dateren uit de 12e eeuw, in dit gebied gelegen.

historical girona one day trip

Verder is Girona een mist voor alle fans van de beroemde HBO-serie The Game of Thrones. Vele scènes uit het seizoen 6 werden gefilmd in deze pittoreske stad. Vooral degenen die plaatsvinden in de denkbeeldige stad Braavos. Als je de stappen van Arya Stark uitgevoerde door Maisie Williams wilt volgen, een citadel vol wijsheid damen mer Samwell en Gilly binnen wilt gaan, of getuigen wilt zijn van de plaats waar een van de meest beroemde scènes die plaatsvond in de Kings Landing gefilmd was, moet je zeker Girona op je reispucketlist zetten. Daarnaast zijn er veel rondleidingen door de stad met een belangrijke focus op beroemde filmlocaties van de serie.

Elk moment in het jaar is een goed moment voor uw bezoek, maar vooral in de maand mei wanneer Girona continu wordt verlicht met festivals. De stad biedt, naast andere activiteiten, het Festival van religieuze muziek, de Fair of Sant Narcís en de Processie van de Manaies de Goede Vrijdag.

girona costa brava

Hier is een lijst met andere activiteiten en dingen om te doen tijdens uw bezoek:

  • Loop langs de oude muren voor een prachtig uitzicht op de stad.
  • Geniet van de vele cafés die ’s nachts vooral sfeervol zijn.
  • De oude smalle straatjes van de oude Joodse wijk.
  • Bekijk de levendige clubscene van Girona.
  • Speel golf op alle fantastische golfbanen in de omgeving Girona

Museums in Girona

Het klooster van Sant Pere van Galligants en de kapel van Sant Nicolau zijn prachtige voorbeelden van Romaanse gebouwen in Lombardische stijl uit de 12e eeuw na Christus. Het klooster zelf werd bewoond door de benedictijnse orde. Deze site zal u betoveren door zijn imposante schaal, en zijn opmerkelijke klooster dat een verzameling belangrijke Joodse ornamenten bewaart die dateren van toen de oude Hebreeuwse gemeenschap in het middeleeuwse Girona leefde. Tegenwoordig vindt u het Museum voor Archeologie van Girona in het klooster en een mooie weergave van de Catalaanse romaanse architectuur.

De Colegiata van Sant Feliu dateert uit de 12e eeuw en is een traditionele plek in Girona. Het gebouw bevat verschillende architecturale stijlen. De binnenconstructie is gebouwd in Romeinse stijl, het schip in een gotische stijl en de oostelijke gevel in barokstijl. Binnen zijn er vroeg-christelijke graven uit Italië en een meesterwerk van de Catalaanse gotische sculptuur El Cristo Yacente. Deze historische site is slechts een van de vele die de stad bezit.

Het Arabische bad in Girona werd vroeger gebruikt voor openbare baden. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is dit gebouw in feite romaans in ontwerp en architectuur, geïnspireerd door de oude Romeinse baden. Er zijn echter binnenin enkele invloeden van islamitische architectuur. Binnen vindt u 3 kamers: het frigidarium (koud zwembad), caldarium (warm zwembad) en tepidarium (warm zwembad). Van deze 3 kamers valt het frigidarium het meest op door zijn opvallende ontwerp en indeling.

Casas de l’Onyar, huizen die Girona echt opvallen, werden gebouwd in de middeleeuwen. Ze zijn voorzien van felgekleurde stenen die reflecteren in de rivier waarop ze staan. Deze huizen bieden een spectaculair uitzicht op pleinen met pilaren en kolommen omgeven door steile steegjes. Casas de l’Onyar is echt een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Girona en zeker een must-see tijdens uw bezoek hier.

Girona heeft talloze moderne en middeleeuwse ruimtes intact gehouden, met sterke invloeden uit het Romeinse, Arabische en Joodse verleden die duidelijk te zien zijn in de architectuur en het ontwerp rond de pleinen, ongelijke steegjes, smalle kronkelende straatjes en gebouwen met buitengewone schoonheid. De stad lijkt onaangeroerd te blijven alsof de tijd heeft stilgestaan.

Girona one day trip

Hoe kom je daar?

Girona is een perfecte bestemming voor een dagtrip vanuit Barcelona. Je kunt het gemakkelijk bereiken met de bus of trein vanaf de stations in het centrum van Barcelona

  • Trein: neem de AVE-trein vanaf Sana Estació in de richting van Figueres Vilafant
  • Bus: reis met bus nummer 602 vertrekkend vanafEstació d’Autobuses de Fabra i Puig.
  • Auto: rijd vanaf Barcelona richting het noorden langs de kust en volg de route AP-7

Boek nu je kamer!
button_du    button2_du

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven