Home / Index / Bars / Geheime bars in Barcelona
secret feautured finished

Geheime bars in Barcelona

Barcelona heeft vele bars waar u overdag of ’s avonds kunt ontspannen. U heeft veel mogelijkheden om iets met uw vrienden te doen, nieuwe mensen te ontmoeten, of gewoon om wat te drinken. Echter, de meeste legale bars in Barcelona openen gedurende de dag en sluiten niet later dan 02:30 of 03:00. Voor sommige mensen is dit veel te vroeg. Zoals u misschien wel heeft gehoord, start het nachtleven in Barcelona erg laat en zodra u dan de stad inkomt ziet u dat alle bars al vroeg sluiten. Ook kan het zo zijn dat u niet houdt van dansen en feesten in een club.

Misschien wil u gewoon graag nog wat blijven drinken in een leuk en rustig plekje waar u met mensen kan praten en het naar u zin kunt hebben zonder extreem luide muziek en dansende mensen om u heen. De geheime bars openen niet vroeg en ze blijven open tot in de vroege morgen. Voor deze mensen zijn er vele geheime bars in Barcelona die u niet zult vinden als u niet weet waar u moet zoeken!

Vind nu uw accommodatie!

De geheime bars stonden vanwege de huiscrisis. Mensen die in Barcelona woonden konden niet langer hun huur betalen. Dit leidde tot vele vrijstaande huizen, ontevreden huurders en mensen die geen werk konden krijgen. Krakers namen deze huizen over en transformeerden ze in authentieke, coole drinkvestigingen. De bars zijn ondergronds, dus verwacht geen hele ‘fancy’ plaats. Vaak zijn de bars gekenmerkt met graffiti, gaten in de muren en meubilair dat niet matcht.

Waar kunt u deze bars vinden?

Het zal moeilijk zijn om deze geheime bars in Barcelona te vinden, omdat ze goed verstopt zitten door de hele stad. Er wordt beweert dat er ongeveer 40 geheime bars in de stad zijn, maar dit aantal verandert telkens omdat de politie ze probeert te vinden en probeert te sluiten.

Vaak kunt u de bars herkennen door de graffiti of schilderingen aan de buitenkant van de bar. De makkelijkste manier om de geheime bars te ontdekken is om met de lokale bevolking van Barcelona mee te gaan, want deze weten vaak wel waar ze te vinden zijn. De meeste geheime bars zijn gevestigd in de buurten Gracia, El Raval, of Gotico. We hebben wat onderzoek gedaan en hebben er een aantal op een rijtje gezet voor u!

 

  • El Mariachi Bar – El Mariachi is een bar in bezit van de beroemde Manu Chao, dus we hoeven niets meer te zeggen! De bar is redelijk lastig te vinden, want het is gevestigd op de hoek van Carrer dels Codols en Carrer d’en Rull, in het hart van Gótico. Het is een erg klein, eigenzinnig, kleurrijk barretje die een ontspannen atmosfeer uitstraalt. Als u geluk heeft ziet u een live jamsessie van Manu Chao! Ook is dit voor vele muzikanten in Barcelona hun favoriete plek. Waar: Carrer dels Còdols 14, Barcelona.
  • Papillon – Papillon is moeilijk te vinden. De bar is verstopt in een donker, klein straatje en voor 03:00 ’s nachts is er niemand. Papillon is de bar die als laatste opent in El Born, dus de drankjes zijn niet erg goedkoop. U kunt de bar alleen herkennen aan de metalen graffiti waarop u moet kloppen voordat ze u binnen zullen laten. Waar: Carrer de la Neu de Sant Cugat, Barcelona.
  • El Armario – Dit is een andere geheime bar die bekend is onder de lokale bevolking van de stad. Het is gevestigd in El Raval en wanneer u de bar binnenkomt moet u door een gat in de muur en door de kledingkast van de eigenaar! Dan komt u in een kleine bar. U zal alleen nooit kunnen weten of de bar open is, want de eigenaar beslist wanneer hij zin heeft om het te openen en wanneer niet. Waar: Carrer de la Riereta, Barcelona.
  • Bar Mutis (Mut) – Bar Mut staat bekend als de bar die het best geheim is gebleven in Barcelona. Deze bar is er exclusief en u kunt alleen naar binnen als u bent uitgenodigd door een persoon die al lid is van deze bar. De bar wordt beschreven door de eigenaar als “het soort plaats waar een model zomaar kan opstaan om op het podium te zingen, een acteur opeens een gitaar kan pakken en kan gaan beginnen te spelen, of een politicus zomaar een improvisatie speech kan geven. Echter, niets wat daar gebeurd verlaat de voordeur.” Waar: Pau Claris 192, Barcelona.
  • Pipas Social Club – Pipas is de meest bekende geheime bar in Barcelona. Het is gevestigd op Placa Reial en was vroeger een rookclub, daarom is het interieur zo donker. U moet aanbellen bij de voordeur van een huis, dan de trap oplopen om de bar te vinden. U kunt er poolen of gewoon ontspannen met een drankje in uw hand. Waar: Placa Reial 3, Barcelona.

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

 

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

bars-nl index

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven