Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Fundaciò Miro Kunstmuseum
Joan Miro Foundation Barcelona

Fundaciò Miro Kunstmuseum

Barcelona is een fantastische stad om verschillende kunststijlen te ontdekken. De Fundació Joan Miró is daar geen uitzondering van.

#Joan Miró

Joan Miró werd in 1893 in Barcelona geboren en ontwikkelde een feilloze, surrealistische stijl die bestond uit gewaagde vormen en felle kleuren. Zijn unieke stijl herschept conventionele manieren van schilderen. Miró was een van de eersten die te maken had met de ontwikkeling van automatisch tekenen, wat tegengesteld stond aan de gestelde methode van schilderen.

Joan Miró’s stijl en bijdrage aan de kunst is internationaal erkend en Barcelona is een van de beste plekken om zijn werk te bekijken en zijn kunstwerken te ervaren.

Deze gerespecteerde kunstenaar stierf in 1983 op 90-jarige leeftijd. Hij liet een geweldige erfenis na, die te zien is in de Joan Miró Foundation en in de stad.
Je kunt ook een van zijn bekendste sculpturen, Dona i Ocell, bekijken in het Joan Miró Park in de buurt vanPlaza España.

#Fundació Miro

De stichting opende in 1975 en dit was de eerste publieke instelling in Barcelona waar uitsluitend hedendaagse kunst werd getoond. Het was bedoeld om jongere kunstenaars aan te moedigen om deze kunstvorm te beoefenen. Joan Miró heeft veel van zijn werken aan de stichting geschonken en het is nog altijd een van de beste plekken om zijn kunst te bekijken.

Het hele jaar door zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen en u kunt de kalender bekijken op de officiële website van de stichting.

Espai 13 is een extra ruimte speciaal toegewijd aan experimentele kunstenaars. In deze ruimte is een vrij spel om hun stukken te laten zien. Elke keer als je de stichting bezoekt is er iets anders en interessants om te bekijken.

In het gebouw van de stichting is ook een bibliotheek wat documenten, artikelen en boeken met betrekking tot de kunstenaar bevat. Er zijn cadeauwinkels en er is een restaurant waar u kunt genieten van een kopje koffie en een maaltijd op het prachtige tuinterras.

6139175b305146dca81da8cc84b106ed
361e95a533264971b20295587a39bf2f

#Prijzen

Volwassenen € 12
Concessies € 7

#Openingstijden

Gesloten op maandag
Dinsdag tot zaterdag – 10:00 to 19:00
Zondag en vakanties – 10:00 to 14:30

Hoe kom je er?

Adres: Parc de Montjuïc, s / n 08038 Barcelona, Spanje.
Metro: Funicular de Montjuic vanaf Parel-lel metro station
Bus: 150, 55 View Larger Map

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Een reactie

  1. Hello my family member! I want to say that this article is amazing, great written and come with almost all significant infos. I’d like to peer extra posts like this .

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bezienswaardigheden cultuur over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven