Home / Over Barcelona / Buurten / El Clot – buurt in de wijk Sant Martí van Barcelona
El Clot in Sant Martí, Barcelona

El Clot – buurt in de wijk Sant Martí van Barcelona

Er zijn heel veel verschillende soorten wijken in Barcelona en ze hebben allemaal een ander uniek karakter. Het is lastig om binnen korte wijk al deze wijken te bezoeken maar, als je de kans krijgt moet je zeker El Clot bezoeken. Het ligt in het Sant Martí district en heeft een interessante geschiedenis.

El Clot Barcelona bestond al in de middeleeuwen en stond toen bekend als Clot de la Miel. De wijk had deze naam gekregen door het rijke boerenland en de hoge kwaliteit honing die hier geproduceerd werd. Het heeft een industriële achtergrond door de vele textiel fabrieken die hier vroeger stonden. El Clot heeft een arbeidersklasse achtergrond en heeft daardoor niet veel met het toerisme. Dit betekend niet dat de mensen hier niet vriendelijk zijn, ze zijn juist erg open en sociaal.

Het park in El Clot is met alle oude industriële elementen een echte must-see. Het is een mooie en groene open plaats. Als je van winkelen houdt kun je naar het Les Glories winkelcentrum gaan. Ook Torre Agbar, Sagrada Familia en Hospital de Sant Pau zijn vlakbij.

Als je je een echte local wilt voelen of gewoon even weg wilt van de vele toeristen moet je zeker naar El Clot gaan.

Transport

Metro: L1, L2 (Clot)
Trein: Clot-Arago treinstation heeft verbindingen met heel Barcelona en ook met andere steden zoals Girona en Figueres.

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

buurten

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven