Home / Index / Activiteiten / Derby van Barcelona: FC Barcelona vs. RCD Espanyol
Logo's of the two football clubs from Barcelona; RCD Espanyol and FC Barcelona (Barça)

Derby van Barcelona: FC Barcelona vs. RCD Espanyol

Derby van Barcelona.

Barcelona is een stad dat leeft voor voetbal, de sport ligt in het hart van elke Catalaan. Er zijn twee voetbal clubs in Barcelona die heel succesvol zijn en die in de La Liga, de hoogste league in Spanje spelen.  De eerst een meest succesvolle club is FC Barcelona, FCB is een club die vele prijzen heeft gewonnen en vele legendarische spelers in haar team heeft gehad. De andere club in Barcelona is RCD Espanyol, dit is een echte Spaanse voetbalclub ontstaan uit de reactie naar de internationale voetbalclubs in Barcelona. Sinds beide clubs in de La Liga spelen, moeten ze meerdere malen tegen elkaar spelen. Je vindt hier wanneer de derby’s van Barcelona (Derbi Barceloni) plaats vinden.

De twee overgebleven derby’s van Barcelona van het voetbal seizoen 2015-2016 vinden plaats op 3 januari en 8 mei 2016.

Messi shoots a penalty in the derby of Barcelona. The football (soccer) game between FC Barcelona and RCD Espanyol.

Top speler

De speler wie het beste presteerde tijdens de Catalaanse derby’s is Lionel Messi. Hij is de topscoorder en hij heeft het record van de meeste hattricks in de derby’s op zijn naam. Messi scoorde dertien goals tijdens de Derbi Barceloni. Hij scoorde twee hattricks, een in 2012 waar hij alle vier de goals voor zijn rekening nam en hij maakte ook een hattrick in 2014.

Waar gebeurt het?

Als je van plan bent om in Barcelona te zijn in de periode van de derby, moet je daar getuige van zijn. De beste plek is natuurlijk in het stadion zelf. RCD Espanyol speelt in het Power8 Stadium in Cornellà-El Prat wat het meest moderne stadion van Spanje is en heeft een capaciteit van 40.000 mensen. FC Barcelona speelt in het Camp Nou in Les Corts, dit stadion is enorm met een capaciteit van bijna 100.000 mensen. Je kan hier de tickets voor de wedstrijden in Camp Nou bestellen en hier de tickets voor de wedstrijden in het Power8 Stadium.

Zijn de tickets uitverkocht? Geen nood! De bars in Barcelona zijn ook een goede optie om de derby te kijken.

Als je op zoek bent naar een verblijfplaats na de Derby van Barcelona, bezoek onze website en wij helpen je het perfecte verblijf te vinden!

Accommodation Barcelona

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

activiteiten-index over-barcelona sporten

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven