Home / Over Barcelona / Buurten / De wijk Nou Barris
Nou Barris Neibourhood

De wijk Nou Barris

De wijk Nou Barris

 

WAAROM DE WIJK NOU BARRIS?

De naam “Nou Barris” betekent “negen buurten”. Eerst was het verdeeld in 9 gebieden, maar nu bestaat het uit 14 gebieden. Nou Barris is een redelijk nieuwe en stedelijke buurt aangezien het is gegroeid uit de abrupte toeloop van families uit andere delen van Spanje naar de groeiende stad Barcelona op zoek naar werk in de jaren 1950-1970. Het district van Nou Barris heeft sindsdien veel verbeteringen in de infrastructuur, diensten en transport verbindingen gezien. Dit heeft geleid tot het feit dat Nou Barris nu een van de “groenste” districten is en het heeft een aantal van de meest familie vriendelijke appartementen in Barcelona.

BEZIENSWAARDIGHEDEN IN NOU BARRIS

De grootste trekplijster in Nou Barris is de verbazingwekkende “Parc Central” met zijn prachtige ijzeren en stenen bijna draak-achtige structuren. Een andere interessante bezienswaardigheid is het sculptuur “Tribute to Pi i Maragall” in het prachtige Plaça Llucmajor.

 

UIT ETEN IN NOU BARRIS

Een geweldige plek om te eten in Nou Barris is de Hermanos Tomas. Het ziet er niet bijzonder uit vanaf de buitenkant maar dat is omdat de focus op het eten is gericht. Het is redelijk prijzig maar het eten is absoluut geweldig! Op het menu zijn veel interessante gerechten te vinden.

 

DRINKEN EN STAPPEN IN NOU BARRIS

Nou Barris zit niet bepaald vol met geweldige clubs en cocktailbars zoals andere districten in de binnenstad. Natuurlijk zijn er altijd de traditionele cerveceria’s, maar als u op zoekt bent naar clubs en discotheken zou u naar het naastgelegen district Sant Andreu of verder de binnenstad in moeten gaan.

 

WINKELEN IN NOU BARRIS

Nou Barris heeft twee grote winkelstraten, de Passeig Valldaura en Via Julia, die beiden veel kledingwinkels hebben. Nou Barris heeft ook een grote selectie van etensmarkten waar u nooit ver voor hoeft te lopen voordat u er een tegenkomt. Dit geldt ook voor de kleine supermarkten die door de hele stad te vinden zijn.

 

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

buurten

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven