Home / Over Barcelona / Buurten / De buurt Sants-Montjuic
sant montjuic Neighbourhood

De buurt Sants-Montjuic

 

Waarom Sants-Montjuïc?

Sants-Montjuïc is een combinatie van twee wijken, met Sants als een zeer typisch Catalaanse woonwijk, en Monjuïc de heuvel die zichtbaar is vanaf de zee. Sants is over het algemeen residentieel en bewoond door Catalanen en is gebouwd in de tijd van de industrieboom in Spanje. Het wordt nu voornamelijk bewoond door middenklassen en is zeer gewild onder de originele bewoners. Het gebied is niet zo “mooi” als andere barrios in Barcelona, maar het heeft zijn charme. het is zeer goed verbonden met de metro en gevuld met winkels en geweldige plaatsen om te eten. Sants huist ook het grootste station in Barcelona; Estació de Sants vanaf waar de AVE (hogesnelheidstrein) naar Madrid vertrekt,= en de regionale treinen naar bijvoorbeeld het vliegveld, Lleida, Tarragona en andere bestemmingen. Montjuïc is een grote heuvel in Barcelona en gevuld met dingen om te zien, dus bereid je voor om hier minstens een hele dag door te bregen.

Bezienswaardigheden in Sants-Montjuïc

Sants en Montjuïc hebben genoeg dingen om te zien, het maakt niet uit waar uw interesses liggen. Montjuïc is de thuisbasis van veel van de 1992 Olympische locaties en een museum over het evenement. Verder is het de thuisbasis van twee kunstmusea, het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) en de Fundació Joan Miró. Montjuïc is ook waar u het Castell de Montjuïc, het oude fort van Montjuïc. Ook Poble Espanyol (Spaans dorp) ligt op Montjuïc, die een aantal typische gebouwen heeft uit de verschillende regio’s van Spanje, met wel 40 verschillende craftmans workshops. Poble Espanyol is de thuisbasis van een van Spanjes laatste 2 traditionele glasovens. Voor de botanisch geïnteresseerden, er is de groot Jardi Botanic (botanische tuinen) bovenop, de Laribal Tuinen, en de prachtige Jardins Mossèn Costa i Llobera. De Jardins Mossèn Costa i Llobera is gevuld met cactussen van elke soort, die een geweldige mix van kleuren creëren! Het beste van Sants is veruit de “Festa Major” festival in augustus, waar de hele buurt verandert en een groot festivalterrein met decoraties, muziek podia en een geweldige sfeer. Sommigen beweren zelfs dat de Festa Major de Sants beter is dan de meer bekende Festa Major de Gràcia.

In Sants vindt u het prachtige Parc de l’Espanya Industrial met een groot kunstmatig meer in het midden. Dit park is een beetje alternatief, maar nog steeds zeer boeiend en mooi, met stenen structuren en ijzer draken.

 

Uit eten in Sants-Montjuïc

Zowel Montjuïc en Sants biedt een breed scala aan goede restaurants, sommige duurder dan anderen. Het beste van het beste is te vinden in het restaurant van het 5-sterren Miramar hotel gelegen aan de oostelijke kant van Montjuïc. Een andere goede maar ook dure plek, is het restaurant El Xalet. Wees ervan bewust dat hun aanbod is gebaseerd op kwaliteit en niet op kwantiteit. Verwacht dus geen enorme porties. Sants heeft voornamelijk restaurants met een typisch Catalaanse keuken, maar is het ook zeker waard wat Italiaans en Mexicaans betreft! Een Italiaans restaurant wat u absoluut moet proberen is La Briciola, aan Carrer d’Olzinelles, die goed eten serveert tegen een scherpe prijs. Voor dates en dergelijken raden we Blau, op Carrer de Tenor Masini aan. Dit is een klein en intiem restaurtantje.

 

Drinken en uitgaan in Sants-Montjuïc

Als u in Sants bent en zin hebt in een drankje, ga dan naar de Plaça d’Osca. Dit is de nieuwe hotspot in Sants waar u tal van bars en eetgelegenheden in de open lucht kunt vinden. Op Montjuïc vindt u de standaard bar of cerveceria onderweg naar boven of beneden. In Montjuïc zijn er vrij weinig clubs, wat niet zo raar is. De beste is Privilege; de Barcelona equivalente van Ibiza Megahouse, waar vooral House word gedraaid.

 

Winkelen in Sants-Montjuïc

Las Arenas op Plaza Espanya is niet te missen, want het winkelcentrum is gebouwd in een oud stadion voor stierenvechten, vandaar de naam Las Arenas (de arena). Het stadion was buiten gebruik voor vele jaren voordat het werd omgebouwd tot een winkelcentrum, aangezien stierengevechten weinig populariteit meer had in de provincie, tot het uiteindelijk verboden werd in Catalunya in 2008.

 

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

buurten

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven