Home / Over Barcelona / Buurten / De buurt Horta-Guinardó
Horta-Guinardo Neighbourhood

De buurt Horta-Guinardó

Waarom Horta-Guinardó?

Horta-Guinardó is heel anders dan de meeste andere buurten in Barcelona, want het is een buitenwijk met een groot aantal zeer steile en bochtige straatjes en groene gebieden, zoals het Parc de Collserola. Dat is ’s werelds grootste stedelijke park, in vergelijking met het zeer vlakke en grijze centrum van de stad. Horta-Guinardó bestaat uit de buurten Horta, el Guinardó, el Carmel, Vall d’Hebron, La Clota en La Font d’en Fargues. Aangezien Horta-Guinardó voornamelijk woongebied is, zijn er niet veel toeristen. Dit betekent dat er veel comfortabele appartementen beschikbaar zijn. Dit betekent ook dat het rustig, schoon en veilig is. Dus als u met uw gezin komt, of om uit te rusten, dan is dit dé plek om te verblijven

Bezienswaardigheden in Horta-Guinardó

Horta-Guinardó wordt verdeeld door een vallei en wordt omgeven door bergen en heuvels, dus er zijn vele bezienswaardigheden! Zeggen dat dit het mooiste gebied van Barcelona zou kunnen zijn is misschien een beetje teveel van het goede, maar zeker niet onjuist. Natuurlijk zijn er gebieden die mooier zijn dan dit gebied, maar wat u zeker niet mag missen is het Parc del Laberint d’Horta, die bestaat uit een aantal tuinen en een museum. Maar de echte attractie is natuurlijk het labyrint in het midden. Als het u lukt om de weg te vinden, vindt u een zwembad in het midden. Als u het nou niet zo op de natuur hebt, geen zorgen. Horta-Guinardó heeft een van de grootste Modernista meesterwerken, The Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Het werd ontworpen door de Catalaanse architect Lluís Domènech i Montaner en gebouwd tussen 1901 en 1930 en is vandaag UNESCO Wereld Erfgoed

 

Uit eten in Horta-Guinardó

Een plek om te bezoeken is het “St. Fost” restaurant, dat is een typisch Catalaans restaurant met heerlijk eten, grote porties en redelijke prijzen. U zult hier noch hongerig noch arm weggaan. Als u van vlees houdt, is “La Cuineta d’Horta” een bezoek waard. La Cuineta d’Horta’s biedt een mix tussen Boliviaanse en Catalaanse gerechten, met vlees als hun specialiteit.

Drinken en uitgaan in Horta-Guinardó

Omdat het meeste van Horta-Guinardó een woonwijk aan de rand van Barcelona is, zonder veel toeristen, zijn er vrij weinig barretjes. Maar ze zijn er wel. Houdt u van een cocktail? Dan is de “Torre Rosa” de plek om te wezen, de hoofd barman heeft zelfs een paar cocktail awards! Als u meer van de zuid-Amerikaanse sferen houdt, ga dan naar “Samba Brazil” naast het metrostation en probeer een van hun Caipirinha’s.

Winkelen in Horta-Guinardó

Horta-Guinardó heeft een ton van verschillende marktjes en kleine supermarkten, maar het heeft niet veel grote winkelmogelijkheden. Gelukkig ligt op 10 minuten afstand het mega winkelcentrum ‘La Maquinista’ in Sant Andreu.

 

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

buurten

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven