Home / Over Barcelona / Buurten / De buurt Gràcia
Gracia Neighbourhood

De buurt Gràcia

Waarom Gràcia?

Gràcia heeft zijn eigen sfeer en geschiedenis, want tot 1897 was het een klein dorp, toen het werd geannexeerd door de groeiende metropool Barcelona. Niet tot grote vreugde van zijn burgers, die lang protesteerden tegen het deel uitmaken van Barcelona. Maar uiteindelijk was het onvermijdelijk en werd Gràcia een wijk in Barcelona. De wens voor “zelfstandigheid” gaat door tot vandaag de dag en de bewoners die al generaties in Gràcia wonen, noemen zichzelf liever Gràciancs dan Barceloneces. Gràcia is ook altijd al een centrum voor linkse activisme, wat opvalt door de vele muren die bedekt zijn met politieke graffiti, de namen van pleinen, zoals de Plaça de la Revolució en nog veel meer. Als u een wat spannender Barcelona wilt beleven helpen wij u met het vinden van een appartement.

Bezienswaardigheden in Gràcia

Gràcia is de thuisbasis van het beroemde Parc Güell, dat werd ontworpen door Antoni Gaudí. Parc Güell was een van de laatste projecten die Antoni Gaudí kreeg om te doen in zijn korte leven. Parc Güell is het grootste voorbeeld van Antoni Gaudí fantastische geest. Bij binnenkomst is alsof u een sprookje binnengaat, compleet met peperkoek huizen en mozaïek salamanders. In Parc Güell is ook het Gaudi House Museum te vinden, waar Gaudí zelf gewoond heeft.

 

Uit eten in Gràcia

Gràcia heeft een zeer hoge concentratie van restaurants waar heerlijke gerechten geserveerd worden uit alle hoeken van de wereld. Hier vindt u alles van typisch Spaanse restaurants en tapasbars tot Midden-Oosterse en Aziatische gerechten. Als u een speciale gelegenheid heeft en bereid bent om iets meer uit te geven, moet u Fernandez op de Gran de Gràcia proberen, het is absoluut fantastisch.

 

Drinken en Uitgaan in Gràcia

Gràcia heeft een aantal leuke bars met veel verschillende thema’s. Een all time favoriet is de Timeline Bar aan de Carrer de la Provencia, of misschien de Ban Canigó die heel goed geprijsde drankjes serveert. Als u wilt uitgaan dan is Gràcia de plek! Gràcia is de thuisbasis van twee van Barcelona beroemdste clubs: Duvet en KGB. De KGB is een institutie in Gràcia, die er al heel lang zit en geeft veel live optredens. Als je meer van het traditionele uitgaan bent, dan is Duvet zeker de plek om te wezen!

 

Winkelen in Gràcia

Gràcia is gevuld met kleine hippe en bohemische winkeltjes en warenhuizen. Gràcia is er trots op dat het een beetje “anders” is, en dit blijkt ook in haar winkels. U zult hier geen van de grotere merken vinden en in de kleine winkeltjes kunt u alles vinden; non-mainstream kleding, handgemaakte tassen, organische schoenen, wortelsap en andere handige spulletjes komen overal te voorschijn. Beschouwt u uzelf als mainstream? Dan moet u een andere plek opzoeken om te gaan shoppen. Beschouwt uzelf als een bohemische hipster? Dan Gracia is uw shopping paradijs!

 

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

buurten

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven