Home / Over Barcelona / De buurt Eixample
Eixample

De buurt Eixample

Waarom Eixample?

Je kunt niet naar Barcelona zonder Eixample te bezoeken! L’Eixample, die “de uitbreiding” in het Catalaans betekent, is het bovenste deel van het centrum van Barcelona, het compleet tegenovergestelde van het onderste deel, Ciutat Vella. Terwijl Ciutat Vella is gevuld met kleine bochtige, smalle straatjes, Eixample is een perfect roosterontwerp, met brede straten rond huizenblokken van exact dezelfde grootte. Veel van de gebouwen in Eixample zijn in de beroemde Catalaanse modernistische stijl gebouwd, en het is de plek in de wereld met de hoogste concentratie van modernistische gebouwen. Eixample is ook waar u de beroemde winkelstraat Passeig de Gràcia vindt,  die van boven naar beneden designer winkels, boetiekjes en chique restaurants heeft.

Bezienswaardigheden in Eixample

Eixample is gevuld met must-see’s! Eixample is de thuisbasis van de door de wereldberoemde Antoni Gaudí ontworpen kerk, La Sagrada Familia, de kerk die nooit afkomt. Maar, er is inmiddels aangekondigd dat hij zal worden afgerond in 2026, 100 jaar na de dood van Gaudí. Eixample is ook de thuisbasis van een aantal andere zeer beroemde modernistische gebouwen, zoals Casa Battlo en La Pedrera, en de Arc de Triomf, de Barcelona equivalent van Parijs “Arc de Triomphe”.

 

Uit eten in Eixample

Eixample is de plek om heen te gaan als je van een goede keuken houdt! Eixample heeft een verscheidenheid aan heerlijke en beroemde restaurants, variërend van wereldberoemde restaurants zoals de “Cinc Sentits”, tot kleine authentieke Catalaanse restaurants zoals de “La Bodegueta”, en ook buitenlandse restaurants zoals de Indische “Mayura Lounge” en de “Thaise Tuinen “.

 

Drinken en Uitgaan in Eixample

Als u van een drankje houdt op z’n tijd, ga dan naar de linkerkant (Esquerra) van Eixample. De rechterzijde (Dreta) is meer woongebied, terwijl de linkerzijde meer een commercieel gedeelte is met winkels, bars, clubs en restaurants. Ciutat Vella heeft een aantal leuke bars die voldoet aan uw eisen! “Espit Chupitos” heeft van meer dan 5oo verschillende shots, een prachtige plek om uw avond in stijl te beginnen.

Eixample heeft een groot aanbod van clubs en feestlocaties. Als je iets interessanters en leukers wilt proberen dan de gemiddelde club, probeer dan “Mojito Nightclub”. Hier word salsa, samba en andere latijnse muziek gedraaid. Een andere leuke club is “La Fira”, dat door zijn gezellige sfeer altijd een bezoek waard is.

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven