Home / De beste plekken om te studeren in Sant Antoni
De 5 beste plekken om te studeren in Sant Antoni

De beste plekken om te studeren in Sant Antoni

In een dynamische en toeristische stad als Barcelona, is het soms moeilijk om een rustig plekje te vinden om te studeren. Gelukkig is het niet onmogelijk, en heeft ons team gezocht naar de beste cafés om te studeren in Barcelona! Je hoeft niet naar de saaie bibliotheek te gaan, want je kan ook tijdens het studeren genieten van een bakje koffie en een lekkere maaltijd.

number Babelia Books and Coffee

Babelia books and coffee

Babelia café bevindt zich in de gezellige wijk Sant Antoni, waar je een ruime keuze aan boeken hebt. Daarnaast zal je versteld staan van het veelzijdige assortiment aan thee en koffie. Het is dan ook een bibliotheek/café waar je rustig kan studeren of je favoriete boek kan lezen. Verder kan je ook je laptop mee nemen om vanaf daar te werken.
Het café is heel erg kleurrijk maar geeft toch een rustige uitstraling, waardoor het de perfecte plek is om je goed te kunnen concentreren. Babelia is de hele dag geopend en de eigenaresse is heel erg vriendelijk. Ze spreekt meerdere talen, wat fantastisch is voor internationale studenten en werknemers.
Zoals eerder gezegd serveren ze heerlijke koffie en thee, maar ook een heerlijke lunch. Voor de lunch hebben ze soep, salades, sandwiches en overheerlijke afwisselende zoetigheden. Om er een paar te noemen: chocolade bananenbrood, chocolade kokoscake, worteltaart, citroencake, Nutella croissants, koekjes en nog heel veel meer.
Verder is er in het café rustige muziek te horen, die perfect is tijdens het studeren. De muziek is niet luid en vervelend zoals in veel andere koffietentjes. Ze hebben een geweldige afspeellijst van lichte akoestische, blues en indie muziek. Ook is de collectie aan boeken leuk en zijn de prijzen eerlijk.
Babelia is zeker één van de leukste cafeetjes die je kan vinden in Sant Antoni.

where Villarroel 27 in Sant Antoni in Barcelona
openinghours  Elke dag geopend

number2 Café Cometa

café cometa

Café Cometa is onderdeel van Galeria Cosmo, een organisatie met verschillende cafés en moderne kunst ruimtes die erg bekend is in Spanje. Dit schattige en super leuk ingerichte café, is dan ook ideaal om te studeren met een vers sapje en sandwich. In het café is wifi aanwezig, waardoor je hier prima met je laptop kan werken.
Café Cometa is niet heel goedkoop maar daarentegen zit je wel in een super leuk cafeetje. Voor een sapje betaal je gemiddeld €3, het is iets duurder maar wel erg lekker. De sapjes zijn ook anders dan de meeste sapjes, zo hebben ze unieke smaken als komkommer, gember en wortel.

where Carrer del Parlament, 20
openinghours 9h00-22h00

number3 Coco Coffice

coco coffice
Coco Coffice is een van de eerste pop up concepten in Barcelona. Het café is veel meer dan een gewoon café met een fijne studiesfeer en goed eten, het is een gezamenlijke werkruimte. Het café is speciaal gemaakt als werk en studie ruimte. Het kost echter wel geld om te werken of te studeren op deze locatie. De prijs verschilt nogal, van 1 uur tot meerdere maanden hangt het af van wat je nodig hebt. Gelukkig zijn de koffie en snacks dan wel gratis.
Coco Coffice Barcelona is dan ook ideaal voor flexwerkers, die klaar zijn met uit huis werken of in een druk café. Het café is ideaal voor mensen die eens op een andere plek, rustig een boek willen lezen, zich willen concentreren of de wereld willen veranderen!

where Carrer de Manso
when Maandag tot Vrijdag- 9h00 to 20h00

number4 Federal Café

41992088_2285232151495994_8126941833365291008_o
Federal café is een sfeervol en gezellig café, met wel drie verdiepingen, waaronder een dakterras. Het café is de hele dag geopend voor ontbijt, brunch en lunch. Je kan er genieten van een lekkere koffie met verse melk in de tuin of op de grote vensterbank die gemaakt is als lounge.
Dit café is gemaakt om te relaxen en te studeren in een gezellige en goed ontworpen sfeer. De oprichters Tommy en Christopher, uit Australië, hebben dit café ingericht als een echt hipster tentje op een hoek in de hippe wijk Sant Antoni. Het Federal Café is dan ook vernoemd naar een klein en rustig stadje in Australië.
Bij Federal Café kan je dus heerlijk ontbijten, brunchen, lunchen en koffie drinken.
Voor het ontbijt, brunch of lunch kan je genieten van heerlijke belegde broodjes, tosti’s, bruchette en panini’s. Maar ze hebben ook lekkere tapas en verschillende soorten sapjes. Het café is dan ook erg populair onder de lokale mensen.

where Career del Parlement, 39
openinghours Maandag-Zaterdag, 9:00 – 11:30, Zondag 9:00 – 17:30

number5 Itacate

Itacate

Itacate is een sapjes bar maar ook een lokaal café. Ze serveren een erg gezond ontbijt, met onder andere verse smoothies, sappen en yoghurt met veel fruit. De naam Itacate komt uit het Mexicaans en houdt het eten in dat je mee neemt voor een reis of wandeling, of het eten dat is overgebleven van een feestje. Je weet wel het moment dat de Tupperware bakjes erbij worden gehaald, dat is Itacate.
In het café voelen de meeste mensen zich meteen thuis door de gezellige en relaxte sfeer. In Itacate kan je rustig werken of studeren met koffie en iets lekkers. Naast een goede werkplek verzorgt Itacate ook boekenruil programma’s, waar je boeken kunt ruilen in verschillende talen. De verschillende talen zijn onder andere, Catelaans, Spaans, Engels, Russisch, Duits en Portugees.
Het interieur van Itacate geeft een relaxte sfeer door de houten meubels en hipster inrichting. De prachtige schilderijen op de muur zijn gemaakt door lokale schilders. Als je een van de schilderijen mooi vindt, kan je deze eventueel kopen. Ze hebben namelijk telkens nieuwe schilderijen. Daarnaast zijn de eigenaren super vriendelijk. Dus als je rustig wilt studeren, eten en de lokale sfeer wilt proeven, ga hier dan zeker een keer heen.
where Carrer del Comte Borrell
when Dinsdag-zondag: 9h00-20h00 – Maandag gesloten

Book your apartment now!
button_en button2_en

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven