Home / Index / Bars / De Beste Jazz Bars in Barcelona
nautical outlook (17)

De Beste Jazz Bars in Barcelona

Barcelona, het kloppende hart van de jazzmuziek. Het Internacional Jazz Festival in Barcelona heeft daar zeker een handje aan meedragen, dit festival gaat het gehele jaar door en wekelijks worden de beste concerten gegeven. Met hulp van andere locaties in de stad is het genre uitgegroeid tot een van de meest populaire in de stad. Als je nieuw in de stad bent en je bent op zoek naar een aantal van de beste jazz bars in Barcelona om een avondje van de zwoele muziek te genieten, lees dan zeker verder.

#Little Italy Jazz

littleitaly

Little Italy

Little Italy is het enige restaurant in Barcelona wat alleen maar 100% jazz speelt. En het beste ervan is dat je van de heerlijke Italiaanse keuken kunt genieten, terwijl de live jazzband de gezellige en romantische sfeer zet. Het pand begon in 1988 als een traditioneel Italiaans restaurant, maar door de jaren heen werd het beïnvloed door alle omliggende kunstgalerijen die tot laat in de avond open waren. Little Italy werd daarna een plek voor bezoekers om tot in de late uurtjes van een drankje en een knusse sfeer te genieten, en dat is het nog steeds. Zeker een bezoekje waard.

Adres:
Carrer del Rec, 30, 08003 Barcelona – El Born
Openingstijden:
Maandag – Zondag: 13:00 tot 16:00 en 20:00 tot 24:0o

#Café Vienés Jazz Club

cafevienes

Café Vienés

Als je je avond liever in een wat eleganter jasje wilt steken, ga vooral op zoek naar Café Vienés in Barcelona. Dit café doet je mond openvallen van verbazing en geeft je het gevoel alsof je in een oude film bent beland. De bar kun je vinden in het 5-sterren hotel Casa Fuster. Elke donderdag treden een aantal van de beste Jazz artiesten op. Gepaard samen met een selectie van de beste tapas zorgt gegarandeerd voor een chique avond.

Adres:
Passeig de Gràcia, 132, 08008 Barcelona – Gràcia
Openingstijden:
Maandag – Zondag: 09:00 tot 02:00

#Jamboree

jamboree

Jamboree

Als je denkt aan Jazz, dan denk je aan Jamboree. Deze club is een van de populairste in de Gotische wijk en dat is zeker niet voor niks. Jamboree wordt gezien als de harde kern van de Jazz, bekende artiesten zoals Bill Coleman and Kenny Drew hebben hun voetstappen in de club gezet en hebben de club gemaakt tot wat het nu is. Na middernacht verandert de club in een excentrieke nachtclub dat geliefd wordt door velen.

Adres:
Plaça Reial, 17, 08002 Barcelona – Gothic
Openingstijden:
Verschilt per event. Voor de kalender check de website HIER!

#Harlem Jazz Club

harlemjazz

Harlem Jazz Club

De Gothische wijk heeft veel te bieden wat betreft het Jazz genre, want ook deze club is gevestigd in deze buurt. Harlem Jazz Club is de oudste concerthal van Barcelona en staat bekend om hun livemuziek programma wat altijd vele bezoekers trekt. De club is befaamd onder Barcelona’s muzikale geschiedenis, en een aantal van de beste lokale artiesten van nu hebben hier ooit hun eerste shows gegeven.

Adres:
Carrer de la Comtessa de Sobradiel, 8, 08002 Barcelona – Gothic
Openingstijden:
Woensdag – Dinsdag: 20:00 tot 04:30 ; Maandag en Zondag: gesloten

#23 Robadors

robadors

23 Robadors

Als je voor de authentieke, rauwe ervaring van Jazz wilt gaan, 23 Robadors is the place to go. Deze bar is gelegen tussen de smalle straatjes in de Raval buurt en je komt er alleen binnen door op de bel te drukken om vervolgens een stenen, rokerige ruimte binnen te wandelen. Vooral op woensdag kun je hier een beeld krijgen van de pure sfeer van het Jazzgenre.

Adres:
Carrer d’En Robador, 23, 08001 Barcelona – El Raval
Openingstijden:
Maandag – Zondag: 19:00 tot 02:30

Ben je op zoek naar een mooie accommodatie in Barcelona? Kijk niet verder, wij hebben wat je zoekt!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bars-nl beste-plaatsen muziek-en-evenementen

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven