Home / Index / Activiteiten / Wat te doen in Costa Dorada tijdens de winter
Copy of Add a little bit of body text

Wat te doen in Costa Dorada tijdens de winter

De Costa Dorada bevindt zich tussen de plaatsen Cunit en Alcanar, waarvan het belangrijkste centrum de stad Tarragona is. Het is een oude stedelijke nederzetting van Romeinse oorsprong die nog steeds archeologische vindplaatsen uit deze verre periode bewaart. Aan de kust zijn prachtige gouden zandstranden te vinden, net zoals uitgestrekte bossen, pittoreske dorpjes, een gevarieerde gastronomie en nog veel veer! Costa Dorada wordt gevormd door zes provincies en dertien gemeenten, die samen enkele grote culturele en historische bezienswaardigheden bezitten die uitkijken op de Middellandse Zee.

Om al deze redenen maakt de rustige charme van Costa Dorada de perfecte vakantiebestemming. Hoewel de jaren zestig van de vorige eeuw de Costa Dora veranderde in een toeristische hotspot en populaire vakantiebestemming, is het allemaal gebouwd op duizenden jaren van Europese geschiedenis. Wanneer je graag meer wilt weten over de Catalaanse geschiedenis en je wilt ontdekken hoe het leven hier vroeger was, dan is de Costa Dorada de perfecte plek om je terug in de tijd te brengen.

Costa Dorada is niet alleen de perfecte bestemming in de zomer, waar het weer geweldig is om te zwemmen in de kristalheldere zee, maar ook in de winter zijn er genoeg dingen te doen, zoals bijvoorbeeld carnavals en vele andere evenementen! Toerisme leeft altijd in Costa Dorada!

Dus wat valt er allemaal te zien in Costa Dorada?

Beurs en festival van de nieuwe olie

Deze beurs en dit festival viert de komst van olijfolie die afkomstig is van de eerste persing van dat jaar. Dit evenement vindt plaatst op verschillende locaties waaronder Riudecanyes, Aflorja, Amoster, Vilaplana, Riudecols en Borges del Camp. Het wordt onder andere gepromoot door de landbouwcoöperaties en andere lokale organisaties in Costa Dorada. In het bijzonder, deze beurs brengt de belangrijkste producenten van DOP Siurana extra zuivere olijfolie van de eerste persing bij elkaar. De olijfolie is gemaakt om te proeven tijdens interessante activiteiten zoals kookworkshops, workshops voor kinderen en Siurana Olie Gourmet.

Wanneer: December t/m Januari
Waar: Riudecanyes, Aflorja, Amoster, Vilaplana, Riudecols en Borges del Camp

Levende Kerststal in Masia de Castelló in Vandellòs

In Masia, een onbewoond dorp, wordt elk jaar een levende kerststal, bekend als Lo Pessebre Dels Estels, gevierd. Elk van de deelnemers van de kerststal heeft een specifieke rol in de 30 verschillende delen die samen de scène vormen. Het is niet alleen een bijzondere gebeurtenis, maar het heeft ook tot gevolg dat dit onbewoonde dorp weer enkele dagen tot leven komt.

Wanneer: Van 26 t/m 28 December
Waar: Masia

Castelló in Vandellòs

Levende Kersstal op het zand in La Pineda

Verschillende beeldhouwers uit de hele wereld zijn verantwoordelijk voor het maken van dit bijzondere beeldhouwwerk, een initiatief dat in 1999 van start is gegaan. De zandsculpturen worden gemaakt uit mallen die allemaal een verschillend model, grootte en afvoersysteem hebben.
Een originele kribbe wordt gemaakt voor de gedenkwaardigheid, om in het kerstthema te blijven, terwijl traditionele figuren uit de kerststal gepresenteerd worden.

Wanneer: Van December t/m Januari
Waar: La Pineda

Xavier Amat
Photocredit: Xavier Amat

De Encamisada van Falset

De Encamisada van Falset is een festival met een landelijke markt. Tegenwoordig is het mogelijk om met eigen dieren door de straten van Falset te paraderen! De oorsprong komt van een verhaal dat vertelt over het begin van de achttiende eeuw, de dag van het feest van de heilige Antonius, waar de mannen van de stad een ‘encamisada’ (verrassingsnachtaanval) tegen de Fransen hielden. Tijdens deze aanval droegen de mannen van de stad blauwe shirts als camouflage om zich te camoufleren in de dikke mist die het gebied bedekte, om zo de overwinning te behalen.

Wanneer: Het dichtstbijzijnde weekend tot 17 Januari
Waar: Falset

Cos Blanc in Salou

Blanc is één van de beroemdste carnavals in Catalonië. Het wordt gevierd in Salou en omvat 26 karren en meer dan 1000 deelnemers die in hun prachtige kostuums door de straten van de stad paraderen in de regen van confetti, die door meer dan 20 kanonnen langs de weg worden gelanceerd. Elk jaar trekt dit duizenden mensen aan!

Wanneer: De eerste zaterdag in Februari
Waar: Salou

Xatonada Popular in Vendrell

Vendrell’s Xatonada Popular is een beurs waar zo’n 2000 porties xató, een ansjovis salade, tonijn en kabeljauw worden geserveerd met een speciale saus die het gerecht zijn naam geeft. Tijdens dezelfde dag zijn er veel activiteiten, waaronder de wedstrijd voor de beste salsa van volwassen chef-koks en kinderen. De andere voorgestelde activiteiten zijn shows, een voedselbeurs, koffieproeverijen en een bijeenkomst van verzamelaars van de plaquettes uit de steengroeve.

Wanneer: De eerste zondag in Februari
Waar: Vendrell

Xatonada Popular del Vendrell
Photocredit: Elisabeth Magre

Carnaval in Tarragona

Carnaval in Tarragona is één van de evenementen die je niet mag missen! Het is één van de evenementen met het grootste programma aan activiteiten en verschillende dansen. Tijdens de Crafts Parade vullen groepen mensen met verschillende kleuren, maskers, vuurwerk en muziek de straten. Op een hoger punt is de Rua de Lluïment parade, waar de meest spectaculaire carnavalsoptochten plaatsvinden.

Wanneer: Tweede zondag in Maart
Waar: Ulldemolins

CarnivalTarragona

Truita Amd Suc’ Festival in Ulldemolins

Dit merkwaardige festival heeft alleen betrekking op de omelet, een typisch Piorat-gerecht. De activiteiten van het festival zijn voor het grootste deel omelet wedstrijden met proeverijen, maar ook andere activiteiten voor kinderen en volwassenen zijn er te vinden.

Wanneer: Tweede zondag in Maart
Waar: Ulldemolins

Op zoek naar een appartement in Barcelona? Bekijk onze speciale deals speciale deals in de stad op Barcelona-Home!

mapp

button2-1button1

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

activiteiten-index bezienswaardigheden cultuur stranden-vrije-tijd vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven