Home / Cultuur / Kerst in Barcelona
featured image

Kerst in Barcelona

fDe meest vreugdevolle tijd van het jaar staat voor de deur, dus vrolijk iedereen op, want het is snel tijd om in een goede Kerststemming te komen. Wat is een betere manier om je vakantie door te brengen dan in de mooie stad Barcelona? Natuurlijk heeft Barcelona veel te bieden in deze tijd van het jaar. De oude gebouwen, smalle straatjes en een algemene gezellige sfeer vormen een perfecte achtergrond voor een kerstbestemming – zonder al te veel kou te lijden. Omdat dit de tijd is om genereus en vriendelijke te zijn voor anderen, is het eerste geschenk van ons om je alle information te geven die je moet weten over de kersttijd in Barcelona.

Kerst in Barcelona

Wat is kersttijd in Barcelona?

Er zijn een aantal speciale Catalaanse tradities voor Kerstmis die je zeker niet mag missen. In de eerste plaats kom je hoogstwaarschijnlijk kerststallen tegen die de geboorte van Jezus voorstellen. Ten tweede, een van de belangrijkste tradities voor kinderen is Tio Nadal (Nadal betekend Kerstmis in het Catalaans), een Catalaans mythologisch karakter waar kinderen liedjes over zingen om snoepjes te krijgen. Ten derde, het is misschien een Amerikaanse traditie, maar Papa Noel (Santa Claus) komt op de nacht van 24 op 25 december om ook cadeaus aan de kinderen te geven. Maar veel mensen wachten nog liever op Reyes Magos (De Drie Koningen). Verde wordt de Catan Christmas gevierd met typische gerechten als polvoron en turrón.

24/12 Nochebuena: op dit gebied is het gebruikelijk om met de familie en vrienden te dineren voordat iedereen naar de Christmas Mass voor de katholieken gaat.

25/12 El Dia de Navidad: (Kerstdag) is zeker een feestelijke dag, traditioneel doorgebracht met geliefden en heerlijk eten, waaronder Galets de Nadal. ’s Avonds is het gebruikelijk om vrienden te ontmoeten en naar de bioscoop of een bar te gaan.

26/12 Sant Esteve: Dit is het feest van de heilige Stephen Martyr. Op deze dag is er weer volop eten en desserts. Ook is er een wijdverbreide traditie die ervoor zorgt dat de kinderen op stoelen staan terwijl ze een gedicht geven aan iemand met geld als beloning.

31/12 Noche Vieja: (Ouderjaarsavond) het nieuwe jaar wordt natuurlijk gevierd en het komt ook met een aantal tradities: doe een wens en eet 12 groene druiven als de klok twaalf uur slaat, draag rood ondergoed (om welvaart en geluk te hebben in de liefde het volgende jaar), toast met een ring in je glas champagne (om geld en economisch welzijn aan te trekken voor het volgende jaar). Traditioneel is het gebruikelijk om vrienden te ontmoeten met vrienden nadat het nieuwe jaar officieel is ingeluid. Hiervoor zijn er verschillende feesten en special evenementen in hotels en clubs waar je naartoe kunt gaan.

6/1 Dia de Reyes Magos: (De Drie Koningen) dit is een dag waarop iedereen cadeautjes ontvangt. Maar natuurlijk is deze dag het populairst bij kinderen. Het feest begint de avond ervoor als de Drie Wijzen aankomen in de stad. Ze komen aan doormiddel van een parade, iets wat echt de moeite waard is om te bekijken.

Wat te doen met Kerstmis in Barcelona?

Kerstmarkten

Fira de Santa Llucia: Deze markt is de grootste en een van de oudste in de stad, gehouden sinds 1786. Het is gelegen net buiten de kathedraal op Plaza de la Seu. Je zult er van alles vinden zoals kerstbomen, decoraties, kerstversieringen, kerststal-ornamenten en een ruimte gewijd aan ambachtelijke producten die zeker goed zullen doen als kerstcadeaus. Het is onmogelijk om niet in de kerststemming te komen als je langs de kraampjes loopt met de kathedraal op de achtergrond en de fonkelende kerstverlichting.

Fira de Nadal à la Sagrada Familia: Hoewel het niet zo druk is als de Fira de Santa Llucia, biedt het een andere geweldige plek om de kerstinkopen te doen in de prachtige omgeving van de Sagrada Familia. Het biedt ook veel ambachtelijke producten in de meer dan 120 kraampjes. Deze markt is populair onder kinderen omdat de Kerstman op bezoek komt om de brieven te verzamelen en om ballonnen en snoep uit te delen.

Kerst in Poble Espanyol: Dit is een van de meest bezochte kerstattracties in de stad. Het dorp Poble Espanyol opent zijn deuren en er zijn geen decoraties te missen omdat ze de perfecte kerstsfeer hebben. Hier vind je verschillende activiteiten voor het hele gezin, zoals workshops, voorstellingen en speeltuinen. De markt zelf heeft veel traditionele Spaanse handgemaakte geschenken en handwerk. Voor de allerkleinsten in de familie hebben ze ook de kans om de Drie Koningen te ontmoeten en hun kerstbrieven persoonlijk af te leveren.

Christmas time in Barcelona

Kerstverlichting

Het is natuurlijk moeilijk om kerstinkopen te doen tijdens de avonden in Barcelona als je door de vele straten en pleinen wandelt die versierd zijn met duizenden decoratieve lichten, genaamd ‘Els llums de Nadal’. De belangrijkste straten om naar uit te kijken met de meest indrukwekkende displays zijn Plaça Catalunya, Ronda de Sant Pere, Portal de L’Angel dat parallel loop aan La Rambla en natuurlijk La Rambla zelf. Maak je geen zorgen over het vinden van de lichtjes, want er zijn 400 locaties in Barcelona met een bereik van 100 km.

Verdere kerstversieringen kunnen worden tentoongesteld in Portal del Angel in de buurt van Plaça Catalunya, het is onder andere een gigantische kerstboom. Er is er ook een te vinden in the gotische wijk op Plaça de Sant Jaume, op deze locatie staat ook de officiële kerststal.

We hopen dat dit artikel je voldoende inzicht heeft gegeven in hoe de kersttijd in Barcelona wordt doorgebracht. Wees klaar om je favoriete winterse trui aan te trekken en maak je klaar voor een heerlijke vakantieviering. Wij wensen je in ieder geval al een vrolijk kerstfeest!

Opzoek naar een appartement in Barcelona? Bekijken dan onze website voor speciale deals in de hele stad met Barcelona Home!

mapp

button2-1button1

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven