Home / Cultuur / Catalunya en Miniatura
Catalunya en Miniatura version of attractions in barcelona feature

Catalunya en Miniatura

Catalunya en Miniatura is een miniatuurpark opgericht in 1983 in Torrelless de Llobregat. Het wordt gezien als een van de grootste miniatuurparken van de wereld, met een oppervlak van 60,000 vierkante meter waarvan 35,000 gewijd aan schaalmodellen. Het park toont meer dan 150 miniatuurmodellen van paleizen, kerken en bruggen van Catalonië en Mallorca en bevat al het werk van de architect Antoni Gaudi.

Vind nu uw accommodatie!

Geschiedenis

Het eerste concept van de creatie van het park kwam van Hans (Johannes A.), die al eerder betrokken was bij het ontwerpen en construeren van een mini-Europa en Brussel en een Minimundus in Oostenrijk.

In juni 1985 legde Nicolau Causaus, vice-president van FC Barcelona, de eerste hand aan de Camp Nou en de Mini Estadi schaalmodellen.

Het schaalmodel van de Sagrada Familia (kerk) kostte 13,000 uur werk van 6 verschillende personen. Het Dali Theater en Museum kostten meer dan 500 uur van 2 verschillende personen en de Montserrat berg kostte meer dan 5,000 uur werk van 3 verschillende personen.

Als u niet genoeg tijd heeft om de hele regio Catalonië te onderzoeken gedurende uw verblijf in Barcelona, dan is een bezoekje aan Catalunya en Miniatura een perfecte oplossing! Daar kunt u alle beroemde plekken van de regio bekijken, waaronder de Sagrada Familia, Camp Nou, het Figueres Dalí Museum en Montserrat. Dit kunt u allemaal doen binnen één dag. Maak hier een leuk en gezellig dagje uit van met de hele familie, waar u van vele mooie dingen kunt genieten.

In totaal nemen meer dan 150 miniatuurmodellen van iconische monumenten het park in beslag. Maar, dit is nog niet alles. Er is ook een amfitheater, een picknick gebied, een speelplaats voor kinderen en een klein treintje dat meeneemt op een tour van ongeveer 10 minuten (€2.- voor volwassenen, €1.50 voor kinderen)

Ook is er een avontuurlijk circuit, Bosc Animat, met een touwenparcours dat 4 verschillende circuits heeft met verschillende moeilijkheidsgraden. Ondanks dit zijn ze allemaal even leuk.

Het park is te bereiken met de auto. Het duurt dan ongeveer een half uur vanaf Barcelona. U neemt de A2, afslag 602 en volgt vervolgens de borden naar Torrellas de Llobregat. Vlak na het bord van Torrellas de Llobregat vind u het park.

Ook kunt u bus 62 nemen vanuit Barcelona bij C/Riera Blanca – Trav. de les Corts en richting het park gaan. Met openbaar vervoer zal het u ongeveer 1 uur tot anderhalf uur kosten. Het is mogelijk om een ticket voor het te kopen, waarbij de kosten voor het openbaar vervoer bij inbegrepen zijn, evenals de entree voor het park (€16.- voor volwassenen en €12.- voor kinderen)

Het park is elke dag geopend van 10:00 – 18:00. In de zomermaanden is het park open tot 20:00. In de winterperiode is het park alleen open in de weekenden. Wij raden u aan om de officiële website te checken voor de exacte openingstijden door het hele jaar heen.

 


Bekijk grotere kaart

Accommodatie in Barcelona

Bekijk alle

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven