Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Cascada Monumental | Ciutadella Park
Cascada Monumental

Cascada Monumental | Ciutadella Park

Cascada Monumental

Je hebt vast wel gemerkt dat het weer in Barcelona warmer en warmer wordt, toch? Dit maakt het Ciutadella Parc de perfecte plek om te relaxen wanneer u gewoon op het gras wilt rondhangen om de warmte van de zon te omarmen. Wist je dat het Park van Ciutadella veel ongelooflijke dingen verbergt? In dit prachtige en enorme park vol met vegetatie, vind je de spectaculaire Cascada Monumental: het is echt een verborgen juweeltje, midden in het Ciutadella-park, het is zo adembenemend. Vertrouw ons, het is het waard!

Ter info, het Ciutadella Park werd gebouwd in de 19e eeuw en het is gelegen in de Ciutat Vella van Barcelona. Binnen in dit grote park van 17 hectare vindt u natuurlijk het spectaculaire Cascada Monumental-park, een kunstmatig meer, een kasteel, het parlement van Catalunya, musea en nog veel meer! De rest is voor jou om dit te ontdekken tijdens het verkennen van dit ongelooflijke park. Het park ligt precies tussen de Barcelonaanse Arc de Triomf en de dierentuin van Barcelona, waardoor het een zeer belangrijke toeristische hotspot is. De Cascada ligt aan de noordkant van het park.

Cascada Monumental

Hoe dan ook, laten we het nu hebben over de indrukwekkende Cascada met de magische fontein! De architect die dit buitengewone monument ontwierp was Josep Fontseré in 1875 en slechts vijf jaar later, in 1981, werd de Cascada ingehuldigd. Antoni Gaudi, die nu een wereldberoemde architect is, was pas aan het begin van zijn carrière toen hij met Josep Fontseré werkte. Sterker nog, hij was slechts een architectuurstudent toen hij deelnam aan het enorme project Cascada van Josep Fontseré, Cascada. Antoni Gaudi trok zelfs de aandacht van Josep Fontseré en ze besloten samen te werken. Tot op de dag van vandaag is Gaudi een van de meest wereldberoemde Spaanse architecten.

On each side of the Cascada Monumental, you will find two stairs giving access to a little podium that you can find in the center of the Waterfall. Gaudi designed the hydraulic pipework of the Cascada, as well as designing two beautiful decorative medallions which you can find on the top of the fountain. In addition to this extremely magnificent piece of art from Gaudi and Fontseré, there are also spectacular sculptures, one of which was designed by Venanci Vallmitjana. This impressive sculpture represents the birth of the Venus Roman Goddess. Other sculptures decorating the Cascada are from various Catalan artists.

Aan elke kant van de Cascada Monumental, vindt u twee trappen die toegang geven tot een klein podium dat u in het midden van de waterval kunt vinden. Gaudi ontwierp de hydraulische leidingen van de Cascada en ontwierp twee prachtige decoratieve medaillons die je op de top van de fontein kunt vinden. Naast dit buitengewoon prachtige kunstwerk van Gaudi en Fontseré zijn er ook spectaculaire sculpturen, waarvan er één is ontworpen door Venanci Vallmitjana. Dit indrukwekkende beeldhouwwerk vertegenwoordigt de geboorte van de Venus Roman Goddess. Andere sculpturen die de Cascada versieren, zijn van verschillende Catalaanse kunstenaars.

Cascada Monumental

Mensen zeggen dat het ontwerp van de Cascada eigenlijk gebaseerd was op de Trevifontein die zich in Rome bevindt. Ben je nog steeds niet overtuigd? Wat denk je ervan om de Cascada Monumental zelf te gaan bekijken? Genieten van de dag in Ciutadella Park is zonder twijfel een van Barcelona’s meest ontspannende en pittoreske attracties! Het is ook een ideale locatie om een leuke picknick te hebben!

Prijzen: Toegang entree gratis
Openingstijden: elke dag geopend 10:00 – 22:30 uur

How to get there:

  • Adres: Passeig de Picasso 21, 080033 Barcelona, Spanje
  • Bij Tram: Trambesòs station Ciutadella | Vila Olímpica (Gele lijn, L4)
  • Bij Metro – Drie metro stops: Arc de Triomf (rode lijn, L1) / Ciutadella | Vila Olímpica (gele Llijn , L4) / Jaume I (gele lijn, L4)
  • Bij bus: Passeig Pujades / Parc de la Ciutadella: 40, 42, H14, H16
    Parc de la Ciutadella / Princesa: 39, 51, H14
  • Bij prive “Hop on hop off” bus: dichtstbijzijnde stop voor Ciutadella Park is “El Born – Ciutadella – Zoo”

Boek nu je kamer!

button_du    button2_du

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bezienswaardigheden

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven