Home / Over Barcelona / Buurt van Ciutat Vella
ciutat-vella

Buurt van Ciutat Vella

 

Waarom Ciutat Vella?

Als je naar Barcelona komt als een toerist, is Ciutat Vella een geweldige plek om te verblijven! Er zijn hier veel authentieke appartementen te vinden. Ciutat Vella, wat “oude stad” betekent, zit vol met mooie oude gebouwen, mooie en gezellige Plaça’s (pleintjes), allerlei restaurants, kleine unieke boetiekjes, straatartiesten en nog veel meer. Ciutat Vella is ook de thuisbasis van het Palau de la Generalitat, het officiële regeringskantoor van Catalonië. Ciutat Vella bestaat uit de ‘barrios’ (buurten) Gòtic, Raval, Born en Barceloneta.

 

Bezienswaardigheden in Ciutat Vella

Ciutat Vella is vol met dingen die je gewoon moet zien als toerist in Barcelona. Ciutat Vella is de thuisbasis van de beroemde Las Ramblas. Ook al is het gewoonlijk aangeduid als “de Rambla”, is het eigenlijk niet een straat, maar een aantal straten achter elkaar.

Ciutat Vella is ook het thuis van de Catalaanse regering en het gemeentehuis van Barcelona. Gevestigd in gebouwen tegenover elkaar op het prachtige Plaça Sant Jaume.

Gòtic is waar u de kathedraal van Barcelona kunt vinden, “La Seu”, niet te verwarren met de misschien wel meer beroemde La Sagrada Familia, en de oude kerk “Santa Maria del Pi”, die dateert uit de 14e eeuw. De hele barrio Gòtic is eigenlijk interessant op zichzelf, aangezien de meeste van de gebouwen en structuren hier zeer oud zijn, sommige dateren uit de tijd toen de Romeinen “Barcino” stichtten, waar Barcelona vandaag de dag uit bestaat. Waarschijnlijk is La Barceloneta wel de meest bekende en bezochte plek van de Catalaanse hoofdstad.

Uit eten in Ciutat Vella

Ciutat Vella zit gewoon vol met plekken om te eten! Hier vindt u alle soorten restaurants, van Baskisch, Iers, Argentijns, Libanees, tot typisch Spaanse en traditioneel Catalaans, en voor alle prijzen. Veel van de restaurants op de belangrijkste straten en pleinen hebben de neiging om een beetje duur te zijn en bieden bijna allemaal hetzelfde type eten. Maar als u een kijkje neemt in de kleinere straten, vindt u een selectie van fantastische restaurants die u heerlijk eten serveert tegen redelijke prijzen.

 

Drinken en Uitgaan in Ciutat Vella

Als u zin heeft in een drankje dan is Ciutat Vella de place to be. Zowel Gòtic, Raval en Born zijn gevuld met allerlei bars, van rock bars in het bovenste deel van Raval, tot jazz en thema-bars in het lagere deel van Gòtic, de moderne en chique bars in Born. Wilt u gaan stappen? Het maakt niet uit waar je zin in hebt, Ciutat Vella heeft het! Techno en electro in Raval op plaatsen zoals “Moog” en “7Sins”, live concerten in Gòtic op plaatsen zoals “Sidecar Factory Club” en “Jamboree”, die zich later transformeren in reguliere discotheken, en hippe en moderne clubs in Borne, net als de “Bar Rubi” en “Coppelia Club” voor de liefhebbers.

Winkelen in Ciutat Vella

Heeft u moeite met het controleren van uw winkeldrang? Dan is Ciutat Vella geen goede plek voor u aangezien het vol zit met winkels van alle soorten! U vindt genoeg souvenirwinkels, merkwinkels, designerboetiekjes, schoenenwinkels en dergelijken op de grotere straten. In de kleine straatjes vindt u prachtige kleine winkeltjes van opstartende ontwerpers. Ciutat Vella heeft ook niet een, maar 4 afdelingen van de El Corte Ingles superstore. Als u van verse producten houd, heerlijke chocolade of traditionele Spaanse ham, loop dan door de Mercat de la Boquería op de Ramblas; deze markt wordt beschouwd als de beste in zijn soort in Europa en vele koks uit Barcelona doen hier hun inkopen.

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven