Home / Over Barcelona / Boten en Ferries
Boats and Ferries

Boten en Ferries

De haven van Barcelona is de op een na grootste op het vlak van commercieel verkeer en de grootste op vlak van cruiseschepen. De haven heeft acht passagierterminals waarvan vijf voor cruiseschepen en drie voor ferry’s. Er zijn vier bedrijven die regelmatige ferry-verbindingen naar Mallorca, Menorca, Ibiza (Balearen) and Genua (Italië) aanbieden:

Transmediterránea, Buquebus, Grandi Navi Veloci, Umafisa

Haven:

Dichtbij het stadscentrum, ten westen van Montjuic en ten zuiden van Barri Gòtic, bevindt zich de haven van Barcelona, geleid door de Autoritat Portuària de Barcelona. De haven heeft zijn status bevestigd als een van de grootste Mediterraanse maritieme bestemmingen van de Middellandse Zee. Naast het feit dat de haven een belangrijke cargohaven is, is ze na die van Athene het grootste Mediterraanse cruisecentrum. In 2001 passeerden er 544 cruiseschepen in de haven die ongeveer een half miljoen passagiers vervoerden.

Autoritat Portuària de Barcelona
Tel: +34 93 298 6000
www.apb.es

Crueurs del Porte de Barcelona bezit vier terminals voor cruiseschepen:  twee bij Moll Adossat en twee bij het World Trade Centre. De andere terminal (Port Vell) wordt gerund door de Autoritat Portuària de Barcelona. Alle terminals hebben toeristische infokantoren, reisagentschappen, wisselkantoren, verbinding met de luchthaven, eerstehulpposten, taksvrij- en souvenirwinkels, bars en restaurants. U kunt het stadscentrum bereiken per taxi of met de shuttle service. Er is ook de mogelijkheid om te parkeren of om een auto te huren.

Barcelona Ferry Diensten

De Transmediterranea ferry vertrekt het hele jaar door dagelijks vanuit Barcelona naar Palma de Mallorca. Van 15 juni tot 15 september vertrekt er vier keer per week een extra ferry vanuit de haven. De reis duurt ongeveer 8 uur en prijzen starten vanaf ongeveer 130 euro voor een kleine auto en 50 euro per persoon, een kajuit kost ongeveer 60 euro per persoon. Reserven is mogelijk bij alle grote reisbureaus (aanbevolen tijdens hoogseizoen).

Mocht u een ferry gemist hebben of geen ticket meer hebben kunnen bemachtigen, kunt u altijd doorrijden tot in Valencia. Hier vertrekt de Transmediterránea ook naar dagelijks naar Mallorca. Prijzen zijn hetzelfde als in Barcelona.

Wanneer u vanuit Frankrijk komt, is het mogelijk om een ferry in Sete (Zuid-Frankrijk) te nemen. Het nadeel is, van daar duurt de trip 16 uur en zijn de prijzen veel hoger dan in Barcelona.

Er is een nieuwe snelle ferry-verbinding tussen Tarragona (niet ver van Barcelona) en Palma de Mallorca. De “Almudaina” – de nieuwste ferry van Transmediterránea – vertrekt elke dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag en doet er slechts 3 uur en  45 minuten over.  Het schip kan 450 passagiers en 87 wagens vervoeren. Vertrektijden en prijzen zijn beschikbaar in bijna elk reisbureau of op hun website.

Reserveren bij Transmediterránea:

(+34) 902 – 45 46 45 | www.trasmediterranea.es

Nuttige telefoonnummers:

ESTACION MARÍTIMA BALEARES
(+34) 932 959 100

ESTACION MARÍTIMA INTERNACIONAL
(+34) 933 068 800

GRANDI NAVI VELOCI
(+34) 932 957 000

TRANSMEDITERRANEA
(+34) 932 959 100
(+34) 902 454 645

UMAFISA
(+34) 902 191 068

BALEARIA
(+34) 902 106 180

 

Accommodatie Barcelona

Bekijk alles

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven