Home / Index / Activiteiten / Beste weekend uitstapjes van Barcelona
Best weekend trips from Barcelona

Beste weekend uitstapjes van Barcelona

Als het hectische stadsleven je vermoeid, dan kan je voor een paar dagen ertussen uitgaan in de rustigere omgeving rond Barcelona. En wat is er nu beter dan een weekendje weg? Er zijn genoeg mooi plekken te ontdekken en dingen te doen; neem Barcelona als basis terwijl je de rest van de omgeving ontdekt. Hier geven we je vijf ideeën voor uitstapjes tijdens het weekend vanaf Barcelona. Ontdek en geniet!

De Top 5 plekken voor een weekendje weg vanaf Barcelona:

#1 Sitges

Weekend trips from Barcelona: Sitges

Sitges is bekend voor zijn befaamde carnaval in februari, maar “het kleine zusje van Barcelona” heeft veel meer te bieden dan alleen de parade. Het heeft een rijke cultuur en mooi stranden, sterker nog, de stad heeft 17 verschillende stranden, en de makkelijkste manier om deze te bezoeken is met de fiets. Mis zeker niet de heerlijke zeevruchten of spendeer je dag in een ondergrondse cava kelder!

Hoe geraak je er: het is mogelijk om met de autobus te gaan, maar de beste optie is de trein. Barcelona heeft drie centrale treinstations: Estacio de França, Passeig de Gracia en Estacio Sants. Je kan je treintickets kopen via de automatische machines of aan het loket.

Als je op zoek bent naar een verblijf in Sitges, bekijk dan onze appartementen!

#2 Cadaques

Weekend trips from Barcelona: Cadaques

Niet iedereen heeft gehoord van dit oude vissersdorp gelegen in het noorden van de Costa Barca, vlakbij de Franse grens. Cadaqués is de perfecte plek voor een uitje wanneer je een weekend weg wilt uit Barcelona. Deze plek staat bekend voor zijn witgekalkte sfeer en Boheemse sfeer. Salvador Dali kwam hier vaak als kind en het is begrijpelijk dat hij veel inspiratie putte uit dit prachtige stadje. Hij was niet alleen, ook andere bekende artiesten zoals Joan Miro en Pablo Picasso kwamen naar deze plek, op zoek naar inspiratie voor hun kunst.

Hoe geraak je er: Als je een auto hebt dan is dit zeker de beste optie want de rit duurt zo´n 2,5 uur. Zo niet, dan is de trein ook een goede optie aangezien dit een dagelijkste rit is vanuit Barcelona. Hoe dan ook de langere rit is zeker de moeite waard! Daarnaast zijn er ook verschillende bedrijven die busritten aanbieden naar en van Cadaqués.

Wil je graag in de buurt van Cadaques verblijven? Neem dan contact met ons op of check onze website!

#3 Costa Dorada

Weekend trips from Barcelona: Costa Dorada

Costa Dorada is gelegen in de provincie Targarono en ligt aan de kust van Barcelona. Ookwel bekend als “las Costas de Oro” oftewel de kusten van goud, verkregen door de goudkleurige stranden en de altijd schijnende zon. Costa Dorada heeft in totaal 216 kilometers aan stranden! Je moet ook zeker het gebied tussen de stranden en bergen ontdekken. Want wat er kan nu rustiger zijn dan een dagje ontspannen in een mooi dorp of boerderij met een lekker glas wijn in je hand?

Hoe geraak je er: Als je geen mogelijkheid hebt om een auto te huren, is de trein het alternatief. Het duurt slechts 50 minuten vanaf Barcelona centrum!

Op zoek naar een accommodatie in Costa Dorada? neem dan contact met ons op of bezoek onze website!

#4 Tossa de mar

best weekend trips from barcelona: Tossa de mar

Tossa de Mar ligt aan de kust van de Costa Brava, een oud vissersdorp dat zeer populair is onder de toeristen. Hier vind je zeker de meest spectaculaire landschappen van de Costa Brava. Mis zeker niet het prachtige bergachtige binnenland of de groene valleien, je zal er ongetwijfeld van houden. We het raden het ook aan om Villa Vella te bezoeken, een oud dorp waar de oude muren en torens nog steeds intact zijn!

Hoe geraak je er: De meest gemakkelijke manier is om de RENFE trein, lijn R1, te pakken richting Maçanet-Massanes of Blanes. De opstapplaatsen zijn op de metrohaltes Barcelona Sant, Plaça Catalunya, Arc de Triomf of El Clot-Aragó. In Blanes stap je af en vanaf daar zet je je reis voort naar Tossa met de bus of taxi.

      Als je in Tossa de mar wilt verblijven, bekijken dan eens zeker ons appartementen vlakbij de Costa Brava!

#5 Castelldefels

Best weekend trips from Barcelona: Castelldefels

Castelldefels is een gemeente gelegen op 12 kilometer ten zuidoosten van Barcelona. Je zal genieten van de brede en lange stranden die bijna nooit te druk zijn, zelfs niet in het hoogseizoen. Een grappig feitje is dat de bekende voetbalspeler Leo Messi hier een huis heeft. Castelldefels was ook de inspiratie voor het personage “El Neng de Castefa”, die vroeger verscheen in de bekende avondshow BFN. Neem een dagexcursie en kom naar deze prachtige plek en geniet van je weekend op de mooie stranden van Castelldefels. En vergeet zeker niet om je familie en vrienden mee te nemen!

Hoe geraak je er: De beste manier is om de trein te pakken vanuit Barcelona centrum, de treinbuurt duurt slecht maar 20 minuten!

Zoek je accommodatie in Castelldefels? Contacteer ons of bezoek onze website!

view more apartments spanish

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

activiteiten-index

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven