Home / Cultuur / De beste kunstgalerijen in Barcelona
De beste kunstgalerijen in Barcelona

De beste kunstgalerijen in Barcelona

Ontdek unieke plekken vol met pracht, geschiedenis en verstopte verhalen in elk stuk kunst.

Barcelona is perfect voor sightseeing, de smaakvolle keuken proeven, verschillende festivals, maar ook voor kunstgalerijen is Barcelona perfect. Wanneer de dagen kouder en regenachtiger worden, heeft Barcelona interessante galerijen voor jong en oud. Barcelona is rijk in de keuze van kunst, en wij vinden dat het best moeilijk is om de beste kunstgalerijen te kiezen. Om het voor jou gemakkelijker te maken hebben wij een lijstje gemaakt met de beste kunstgalerijen in de stad!

#Artur Ramon Art Gallery

Artur Ramon Art Gallery is één van de oudste kunstgalerijen in Barcelona, daterend uit 1911. Gedurende meer dan honderd jaar, werkten vier generaties van antiekhandelaren in de galerie om de beste stukken, van antieke tot hedendaagse kunst, te brengen. Meer dan 300 tentoonstellingen werden in de galerij georganiseerd, met het beste uit de oude kunst, zoals spectaculaire beeldhouwwerken, oude keramiek en gravures, historische meubels of voorwerpen van glas en zilver. Behalve deze kunstwerken, zijn historisch-waardige schilderijen en tekeningen de belangrijkste redenen om naar de galerie te komen.

De galerie is gespecialiseerd in antieke kunst en wil deze op een nieuwe, moderne, eigentijdse manier naar het publiek brengen, wat een nieuwe manier creëert voor de bezoekers om de schoonheid van de kunst te begrijpen en te genieten.

De galerij is opgedeeld in twee delen, De kunstruimte en de Privé kunstgalerij. De Kunstruimte is de plaats waar de tentoonstellingen plaatsvinden. Hier laten onderzoekers en kunstenaars antieke kunst zien, door de kunst te transformeren en uit te leggen via moderne kunst.
Verder worden hier vele presentaties, activiteiten en conferenties georganiseerd. Het tweede deel, de Privé kunstgalerij, is bestemd voor het onderhoud van de galerij. Een plek die ideaal is voor onderzoekers die inspiratie nodig hebben voor hun werk. In de Privé kunstgalerij is ook een grote bibliotheek met wel meer dan 6.000 boeken.
Daarnaast is de galerij erg succesvol op het gebied van tentoonstelling over de hele wereld. De galerij kan trots zijn op de tentoonstellingen op evenementen als TEFAF Maastricht, salon du Dessin in Paris, Fine Arts Paris, Master Drawing in New York en London Art Week.

  • Adres: Carrer de Bailén 19, 08010 Barcelona
  • Route: Metro L1 (Arc de Triomf), Bus 19, V19 (Pg. de Sant Joan – Alí-Bei)
  • Openingstijden: Maandag – Vrijdag: 10:00 – 14:00 / 16:00 – 20:00

#Project SD

Project SD galerij is opgericht in 2003, dus het heeft nog niet een lange geschiedenis. Maar zelfs tijdens de korte geschiedenis, zijn er veel nieuwe projecten gestart in de galerij. De galerie focust zich op hedendaagse kunst en geeft jonge getalenteerde artiesten de kans om een dialoog te starten met ervaren, bekende kunstenaars. Zo wil de galerie nieuwe, frisse ideeën in de kunst brengen en mensen die geïnteresseerd zijn in alle soorten kunst ondersteunen.

Tijdens het bestaan van de galerie zijn er verschillende tentoonstellingen, presentaties en evenementen georganiseerd. De galerij geeft ook speciale aandacht aan de boeken van artiesten, zo hebben zij een permanente sectie in de galerij met de boeken en publicaties van artiesten. Project SD heeft zijn eigen uitgeverij sinds 2008. PSD Books begon met een fotografie collectie genaamd Archivo J. R. Plaza van Inaka Bonillas en groeit nog steeds.

Ondanks dat de galerij pas ongeveer 15 jaar geleden is opgericht, zijn zij wel al bekroond voor de uitzonderlijke galerijen met “Arte y Mezenazgo Award” van La Caixa. Daarnaast is Project SD ook lid van de ArtBarcelona Association of Galleries. De galerie wil de hedendaagse kunst, die door ervaren of jonge kunstenaars wordt gepresenteerd, voortdurend verbeteren. Het feit, dat ze meer geconcentreerd zijn op de persoonlijkheid en de houding van de kunstenaars dan op het commerciële gedeelte, creëert een unieke omgeving en resultaten, die de moeite waard zijn om te bezoeken.

 • Adres: Passatge Mercader, 8 Baixos 1, 08008 Barcelona 1
 • Route: Metro L2, L3, L4 (Passeig de Grácia), Metro L3, L5 (Diagonal)
 • Openingstijden: Dinsdag – Vrijdag: 11:00 – 19:00, Zaterdag: 11:00 – 15:00

#Blueproject Foundation

Blueproject Foundation is een andere unieke plek in de populaire wijk El Born, waar bezoekers zich kunnen verbazen over hedendaagse kunst in verschillende kunstvormen. De galerie is pas 5 jaar geleden, in september 2013, opgericht, maar heeft een sterk aanbod van de kunst van nieuwe en gerenommeerde kunstenaars ontwikkeld. Op twee verdiepingen zijn tentoonstellingen van particuliere exposanten of gerenommeerde kunstenaars te zien.

De galerij is een multifunctionele kunstruimte en creëert hoogwaardige kwaliteit aan kunst. Blueproject Foundation verwelkomt alle soorten kunstuitingen zoals dans, muziek, sculpturen, installaties, schilderkunst en videokunst. Op deze manier biedt de galerij een grote diversiteit aan kunst. De hele ruimte dient als een plek waar jonge talenten zich kunnen uitdrukken en aangemoedigd kunnen worden op het gebied van kunst. Ook dient de ruimte om te inspireren en te motiveren, zodat het publiek het idee achter de moderne kunst kan begrijpen. De galerie organiseert jaarlijks een evenement, genaamd ‘Call for the Artists-in-Residence’, om nieuwe ideeën, artistieke en culturele voorstellen te ondersteunen.

De hele galerie is opgedeeld in twee verschillende delen. Il Salotto is gericht op het tonen van de meest bekende hedendaagse kunstenaars en hun precieze werk, voornamelijk uit de internationale kunstwereld. De kunstenaars zoals Wolfgang Laib, Chen Zhen en Michelangelo Pistoletto zijn hier te gast geweest, naast andere bekende kunstenaars.
Sala Project biedt alle manieren van kunstuitdrukking, nieuwe projecten en ideeën van ervaren en jonge kunstenaars, meestal uit de huiselijke sfeer. Getalenteerde kunstenaars hebben hier de mogelijkheid om hun ideeën te tonen. Blueproject Foundation biedt ook ruimte voor kunstenaars, die een behoorlijke ruimte nodig hebben voor inspiratie, samenwerking met anderen of onderwijs. El Taller is de plek voor verhuur in de galerie, geschikt voor alle activiteiten die met kunst te maken hebben.

 • Adres: Carrer de la Princesa 57, 08003 Barcelona
 • Route: Metro L4 (Jaume I), Bus 120 (Princesa – Montcada)
 • Openingstijden: Dinsdag – Zondag: 10:00 – 20:00

Ben je op zoek naar een appartement in Barcelona? Check dan de volgende pagina met SPECIALE DEALS OP APPARTEMENTEN in de hele stad met Barcelona Home!

mapp

button2-1button1

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven