Home / Index / Activiteiten / De beste yoga plekken in Barcelona
yoga places

De beste yoga plekken in Barcelona

Soms, wanneer je je op een nieuwe plek of in een nieuw land bevindt kan het lastig zijn om een perfecte plek te vinden om yoga te doen. Dit zal je niet gebeuren in Barcelona! Of je nu voor het eerst naar yoga gaat of al op gevorderd niveau traint, er zijn een aantal mooie en rustige yogaruimtes in Barcelona om yoga te beoefenen. Of je nu zoekt naar traditionel, natuurlijke plekken of juist naar creative en moderne plekken, Barcelona heeft ze allemaal. Hier zijn -volgens ons- de beste yoga-plekken in Barcelona!

Het Strand

Het strand kan de beste plek voor ontspanning zijn. Barceloneta is een gigantish openbaar strand waar privacy te vinden is als je even een stukje loopt. Het is een mooie locatie voor enkele zonnegroeten of bedachtzame meditatie, waarbij je een deel van alle omringende elementen kunt zijn.

beach yoga Barcelona

Into the Wild Spaces (op het strand):
Adres: Passeig Marítim, 17

Als je opzoek bent naar activiteiten en plezier, kan je een paddleboard huren vlakbij het strand in het verborgen kleine straatje van Carrer del Mar. Je moet dan proberen te balanceren in de asana’s op de top van het niet altijd kalme water. Je kunt ook ’s avonds een les bijwonen met je SUP (Stand Up Paddleboard) voor een paar leuke uren. Voor degenen die tijdens hun Yoga-tijd van de massa toeristen willen worden gescheiden, is dit een geweldige kans om meer natuurlijke lokale stranden verder van het centrale strand van Barcelona te zien. Het enige dat u hoeft te doen is een treinkaartje  kopen en vanaf hier kan het avontuur beginnen!

Manihi Surf School (Paddleboard yoga):
Adres: Carrer de Meer, 47

Het Park

De asana hoeft niet verbonden te zijn met je yogamat op de vloer in een yogastudio. Eigenlijk zou het eerder dichter bij de natuur moeten zijn, bij de Moeder Natuur. Ga naar een van de prachtige parken in de stad en adem wat dieper in, maak je ribben breder en je wervelkolom lang. Speel met je evenwicht op de niet perfecte horizontale grond, voel de zachte aanraking van het gras en geniet van je tijd. En ervaar het gevoel om deel uit te maken van de natuur!

park yoga Barcelona

Het Parc de la Ciutadella is een enorm groen gebied vol verbazingwekkende historische stukken architectuur, gelegen in het stadscentrum, vlak bij het centrale strand. Dit park biedt je die speciale plek voor je mat, deken of handdoek. In dit park kun je bijna elke dag een van de lessen bijwonen die worden gegeven door gecertificeerde yoga-instructeurs. Het ontmoetingspunt voor de klas is bij de hoofdingang bij de zijkant van de dierentuin, dicht bij het treinstation Franca. Zoek naar de best passende klasse voor je en verras jezelf met deze prachtige ervaring in het hart van de levende natuur. Je hoeft niet naar Noord-Indiase bergen te reizen, je kunt hier dezelfde dosis vrede en harmonie voelen. De sessies zijn voor alle niveaus. De lessen werken niet alleen aan het fysieke deel, maar beoefenen ook de filosofie, mantra’s, meditatie en ademhaling, om een vrije geest, lichaam en ziel te bereiken en harmonie te vinden met onszelf en onze omgeving.

Anaÿs •• Sÿana Yoga:
Adres: Passeig de Circumvaŀlació, 1
Park ingang aan de zijkant van de dierentuin

De Rooftops

Als je hier maar een paar dagen bent, maar toch je lichaam wilt strekken en je gedachten een tijdje wilt kalmeren, probeer dan te ontsnappen aan de toppen van de gebouwen in het centrum. Het duurt niet lang om deze studio’s te bereiken, de meesten bevinden zich in de meest bekende delen van de oude stad in de buurt van La Rambla. Dus wees niet lui, beklim de trappen van de historische gebouwen en ontspan op de dakterrassen tijdens de zonsondergang. Begroet de zon en maak je dag af als een pro-yogi op een leuke nieuwe locatie.

Rooftop yoga Barcelona

Er is niets onspannender dan in de warme kleuren van de zondsondergang te mediteren in Shavasana op deze unieke stedelijke plekken in Barcelona.

Yoga Weeks Barcelona:
Adress: 40, Carme street Pral-2

Lokale Studio’s

In het artistieke gebied dicht bij het prachtige Palau de la Musica Catalana transformeren veel van de kleine galerijen van fabrieksterreinen met een groot aantal verschillende artistieke workshops tot plaatsen die ’s avonds verschillende yogalessen aanbieden. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een Hatha, Vinyasa of Ashtanga stroom, je bent in staat om ze allemaal te vinden! In deze buurt met veel open en inspirerende mensen, voel je de positieve energie in de smalle kleurrijke straten vol met ambachten en kunst.

local yoga studios Barcelona

Krijg energie en voel jezelf vrij, en misschien zul je je bij deze klas voegen, omringd door geweldige tentoonstellingen van beroemde plaatselijke kunstenaars.

Paella Showroom (Yoga met kunst):
Adres: Carrer de Sant Pere Més Alt, 48

Voor de muziekliefhebber van hoge kwaliteit bevelen wij aan om deel te nemen aan een yogastudio met livemuziek en lessen in de Gothic buurt. Je kunt ze allemaal vinden! In deze buurt met veel open en inspirerende mensen zul je de postitieve energie voelen in de smalle kleurrijke straten vol met ambachten en kunst. Dit zal je yoga-ervaringen maximaliseren. Ze zijn gemaakt door een groep cellisten en danser-yogini’s. Het is een project om de helende wereld van yoga en energie van de live muziek te combineren.

YO/MU (Live music):
Adres: Carrer dels Còdols, 23

De rustgevende yoga-appartementen

Maak het comfortabel! De herfst komt eraan en op de regenachtige dagen wanneer je gewoon thuis wilt blijven en ontspannen, kunnen gezellige yoga-appartementen de beste plek bieden voor de asana’s. De appartementen hebben veel natuurlijk licht, grote ramen en voldoende vloerruimte om te oefenen. De meeste zijn ook voorzien van vloerbedekking, wat geweldig is om je asana’s comfortabeler te maken. De zen- of yoga-stijl ingerichte appartementen zullen je helpen te kalmeren en je harmonie te herstellen terwijl je de balans bereikt tussen geest en lichaam.

yoga apartment Barcelona

Boek nu je kamer!

button_du    button2_du

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

activiteiten-index vrije-tijd

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven