Home / Index / Activiteiten / The best skateparks in Barcelona
Skateparks in Barcelona

The best skateparks in Barcelona

Vraag je je af of je de beste skateparken in Barcelona zult vinden? Wanneer je naar de stad komt, zul je snel het enorme aantal schaatsers door de hele stad opmerken. De stad wordt door velen beschouwd als de hoofdstad van Europa voor skateboarden en zelfs een van de beste steden ter wereld om deze sport te beoefenen! Skaters rijden in elk deel van de stad, op plekken die zijn gewijd aan schaatsen, maar ook op veel pleinen en straten waar goede trucs kunnen worden volbracht.

Skaten werd populair in de jaren ’70. Daarna werden er veel skateparks gebouwd voor de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. De meeste skateparken zijn vanaf die tijd herbouwd en de uitbreiding van dit soort gebieden gaat nog steeds door. Skaters komen hier om te oefenen en om de internationale skatergemeenschap te ontmoeten, ze komen ook hier van over de hele wereld om van de betere infrastructuur voor skaten die Barcelona aanbiedt te genieten. We hebben de populairste skateparks en skateparks met de beste kwaliteit geselecteerd en plaatsen om te schaatsen om je kennis te laten maken met de wereld van de schaatser hier in Barcelona en het voor jou en je vrienden makkelijker te maken om er het leukst van te maken. We hopen dat iedereen de meest geschikte optie in deze selectie zal vinden:

#1 Mar Bella Skatepark

Dit skatepark is een van de jongste en oudste op hetzelfde moment. Het werd herbouwd en heropend in 2014 om het oude mythische Mar Bella Skatepark te vervangen dat behoorlijk beschadigd was na vele jaren van intensief schaatsen. Het heeft veel te bieden aan skaters in perfecte kwaliteit, zoals diepe kommen, zwembaden, slangenrennen, rails, trappen … Vrijwel alles wat je nodig hebt om je tricks te oefenen en te genieten van je tijd daar. Dit skatepark ligt in Parc Esportiu in de wijk Sant Marti. Het is een perfecte locatie, want het ligt op slechts een steenworp afstand van het strand van Barcelona!

#2 Forum Skatepark

Skatepark-Forum (1)

Het skatepark van Forum is gebouwd voor het Universal Forum of Culture in Barcelona. Het is gelegen op een enorme plek met veel geweldige plekken om te skaten en te ontspannen met een groep mensen. In 2011 is een nieuw fantastisch skatepark in de buurt toegevoegd. Het bevat functies zoals heupen, kommen, rails en veel metalen richels. Het is ook in de buurt van de zee. U vindt het op ongeveer 200 meter afstand van de DIAGONAL MAR COMMERCIAL CENTRE in de richting van het strand. Gedurende het jaar kun je hier ook deelnemen aan enkele van de grootste festivals van de stad.

#3 Pamplona Skatepark

Als je binnen wilt schaatsen, is deze plek een goed idee! Het is bedekt en volgens de ervaren skaters is het een van de beste skateparken in Barcelona. Je zult een maandelijkse pas moeten kopen om binnen te komen, maar het is best goedkoop. Het bevindt zich aan de Carrer de Pamplona 88, in de buurt van de bekende club Razzmatazz. In de buurt vindt u ook een heel mooi skatepark buiten op Carrer Almogàvers 133 (getoond in de video)

#4 Port Olimpic Skatepark

nicolas-picard-302820

Dit skatepark is een klein maar het is geliefd bij veel skaters. De sfeer is meer bekend dan op de grote plaatsen. Het heeft een halfpipe en een aantal andere obstakels om je tricks te oefenen. Net zoals de eerste twee waar we het over hadden, het bevindt zich in de buurt van het strand.

#5 Skatepark Barri Canyelles

Last but not least, dit skatepark is ver weg van de andere maar nog steeds populair onder de skaters. Meestal georiënteerd rond het schaatsen, het is verdeeld in 4 gebieden: de eerste voor straatschaatsen, een tweede met mini-rails, een derde met andere soorten rails en een gebied met een zwembad en een kom. Dit skatepark bevindt zich in NOU BARRIS, op Via Favència, in het bovenste deel van Barcelona.

#6 Popular Skate Spots

Naast skateparken is Barcelona een van de beste plekken in Europa om in traat te skaten. Enkele van de meest bekende plaatsen om te skateboarden op straat zijn de Plaça del Angels vlakbij the MACBA, de Plaça Universitat, de Plaça de Sants voor het treinstation. Tijdens de nacht is het een geweldige plek om de Avenida Parallel te rijden of u kunt een kijkje nemen in de Nevermind Bar, die een overdekt skatepark combineert met een bar op Plaça dels Països Catalans. En laten we nu op al je plaatsen op je bord rijden en genieten!

Op zoek naar verschillende leuke activiteiten in Barcelona en omgeving?

Lees onze routebeschrijving voor De ultieme jongensreis naar Barcelona of De perfecte meisjestrip naar Barcelona

 

 

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

activiteiten-index

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven