Home / Costa Brava / Stranden van Tossa de Mar
Beaches of Tossa de Mar

Stranden van Tossa de Mar

Bent u van plan om uw vakantie deze zomer door te brengen in de mooie kustplaats TOSSA DE MAR, maar heeft u geen idee welke stranden u moet bezoeken als u daar bent? U heeft geluk! Wij hebben een lijst samengesteld met onze 4 favoriete stranden van Tossa de Mar die u gegarandeerd veel plezier zullen brengen!

Vindt uw accommodatie nu!

Pola Cove

Pola cova (of in het Spaans Cala Pola) is een erg dynamische en natuurlijke baai gelegen op 6km van het centrum van Tossa de Mar, naast een camping met dezelfde naam. Het is echt een van de meest karakteristieke stranden van deze kust. Als u een goede conditie heeft een graag wil bewegen, dan kunt u deze baai bereiken door op een smal pad langs de zee te lopen. U kunt ook met de auto er naartoe rijden door de borden «Camping Pola» te volgen. Er is een parkeerplaats aanwezig maar in het zomerseizoen is het daar erg druk! Vanaf de camping is het slechts 350 meter lopen naar de baai. Een van de grootste voordelen van dit strand is dat je het gevoel ben alsof je in een natuurlijke en wilde baai bent, maar er zijn vele faciliteiten en activiteiten te vinden vanwege de nabijheid van de camping. Er zijn douches, een supermarkt, een bar aan het strand, enzovoort. U heeft ook de mogelijkheid om een bootexcursie te maken waarmee u de andere baaien van Tossa de Mar kunt bezoeken. De baai van Pola is het vertrek en aankomstpunt voor de boot met onderwaterzicht, die het mogelijk maakt om de prachtige zeebodem en zeedieren te bewonderen. Deze baai is de perfecte plaats voor degenen die even geen contact willen met de wereld voor slechts een dag.

Es Codolar Beach

Dit strand is slechts een paar minuten lopen van het stadscentrum en de oude stad van Tossa de Mar. Het strand is nog steeds het vertrekpunt van veel vissers, dat het tot een unieke plek maakt. Om bij dit strand te komen moet u de Portal de Socors oversteken, dit is een zeer levendige straat met restaurants, winkels en bars. De straat zal u in slechts 10 minuten naar dit prachtige strand leiden. Voor degenen die energiek zijn en liever niet de hele dag op een handdoek willen liggen, is het strand ook het vertrekpunt van de Camino de Ronda, een geweldige wandeling met een adembenemend uitzicht over de kust. Es Condolar Beach is slechts 80 meter lang, maar is erg populair bij zowel de lokale bevolking als de toeristen. Het strand biedt een aantal faciliteiten en activiteiten. Wij raden u aan om een aantal vissen te vangen die u in de avond kunt gebruiken voor de barbecue met vrienden of familie.

costabrava-1-102

Futadera Cove

Futadera Cove (of in het Spaans Calla Futadera) is een baai 6 km ten noorden van Tossa de Mar. Dit is een klein en rustig strand, slechts 100 meter lang en zonder faciliteiten. Om dit strand te bereiken moet je omhoog klimmen op een natuurlijke trap (Waarschuwing: U moet in een goede lichamelijke conditie zijn om deze weg te kiezen!) De baai heet de Baai van 300 trappen, u kunt waarschijnlijk wel raden waarom! Maar het is de moeite waard, vooral voor het spectaculaire uitzicht vanaf de top van de klif. Vanaf dit punt kunt u genieten van het prachtige contrast tussen het turquoise blauwe water, de groene dennen en de roze kleur van de rotsen, u zult zich voelen als of u op de rand van de wereld staat. Het is een relatief onbekend strand, dus als u op zoek bent naar een plek weg van toeristen, dit is de perfecte plek om naartoe te gaan. Dit strand heeft vaak veel toeristische en lokale boten die in de natuurlijke omgeving liggen, Als u graag wilt genieten van de zon en de schoonheid van de Costa Brava dan raden wij u aan om dit strand in de ochtend te bezoeken, lekker te gaan picknicken en aan het eind van de dag weer weg te gaan.

Llorell Beach

Llorell Beach, ook wel Santa Maria Llorell Beach genoemd, is het grootste strand van de baai. Het is 500 meter lang en ligt op 3,5 km ten zuiden van Tossa de Mar. Het strand ligt te midden van een woonwijk, wat het erg moeilijk bereikbaar maakt met de auto, maar het is mogelijk om naar het strand te lopen. Llorell Beach is voorzien van een grote verscheidenheid aan faciliteiten en activiteiten, met name als het gaat om watersporten, zoals kajakken naar andere stranden in de baai en duiken onder de rots om alle prachtige zeedieren te bewonderen. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Llorell Beach het favoriete strand is van gezinnen die in de buurt van het strand wonen.

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven