Home / Over Barcelona / Barcelona Bier Festival 2018

Barcelona Bier Festival 2018

Ahhhh bier… Het is de meest geconsumeerde en oudste alcoholische drank en de derde meest populaire. Bier is geliefd over de hele wereld door verschillende nationaliteiten en veel verschillende culturen. De afgelopen jaren is het jaarlijkse bierverbruik wereldwijd opgelopen tot ongeveer 1.400 miljoen hectoliter.

Dit jaar zal de 7de editie van het Barcelona Bier Festival plaatsvinden in het eerste weekend van maart, van de 4de tot de 6de in het Museu Maritim van Barcelona. Dit evenement is speciaal voor liefhebbers  van bier die meer dan 300 verschillende soorten willen proeven gedurende een periode van drie dagen. Het is georganiseerd door de ACCA (Associacion para la cultura y la cerveza artesanal), het evenement is ook een manier om de Catalaanse ambachtelijke biercultuur. Maak je klaar om plezier te hebben met je vrienden terwijl je een lekkere pils drinkt, uitstekend eten eet en luistert naar muziek.De toegang is gratis; je moet enkel betalen als je een van de vele bieren die er zijn, wilt proeven.

Als je zoekt naar een accommodatie dichtbij het Museu Maritim van Barcelona, kijk dan alstublieft naar Appartementen in Raval.

Hoe het werkt:

Makkelijk! Bij de ingang koop je jouw bier festival glas en bier festival munten die je enkel kan gebruiken voor Barcelona Bier Festival 2018. Met deze munten kan je al het bier dat je wilt kopen uit de keuze van 300 verschillende variëteiten. Non-alcoholisch bier is aanwezig voor degenen die geen alcohol consumeren en er zullen ook sommige glutenvrije bieren aanwezig zijn voor de gluten intolerante gasten. In combinatie met de verschillende bieren is er ook een prachtige selectie van heerlijke gerechten, waaronder kazen uit Asturias Pais de Quesos, Aziatische tapas en dumplings van het Mosquito restaurant, een Duits-Catalaanse fusion cuisine door de chef-koks Sergio en Sebas van het restaurant Fogons Urbans en traditionele tapas van het beroemde restaurant van Chivuo.

Dit festival is een kans om nieuwe en verschillende bieren over de hele wereld te ontdekken, nieuwe mensen uit heel Spanje te ontmoeten en ook kan je sommige brouwers ontmoeten. Kom en heb een leuke tijd met je vrienden in de zon en geniet van de Dj’s die funky beats draaien gedurende het hele weekend!

Tijdens het driedaagse festival zullen er verschillende activiteiten gepland zijn. Deze kunnen in 3 grote groepen verdeeld worden:

Lezingen (cultureel en gastronomisch) en presentaties met betrekking tot brouwprojecten zullen in het Auditorium worden gehouden. Je vindt hiervan een schema op de website van het evenement. De meeste van deze presentaties en lezingen zullen niet gratis zijn, maar ze zijn relatief goedkoop (tussen € 1 en € 10, afhankelijk van het type). Een fascinerend onderwerp omvat  “The Quebec Beer” en “How to Taste Beer.

Ontmoet de brouwer: Tijdens deze ontmoeting, kan je luisteren naar vele verschillende brouwers die hun strategie voor het maken van bier bespreken. Ze komen uit verschillende landen zoals Italië, Zweden en Schotland.

Professionele sessies for brouwers.

Informatie:

Adres: Barcelona Maritime Museum – Av. de les Drassanes, s/n, 08001 Barcelona

Prijs: 7€ (een glas, een boekje en 2 munten inbegrepen bovendien kosten de munten 1 € )

Wanneer: vrijdag en zaterdag van 11u tot 23u – zondag van 11u to 21u

Hoe geraak je er:

Metro: L3 (Green line) – Metro Station : Drassanes

Bussen : 120 – Ciutat Vella, N0 Pg. Colom – Port Vell, N6 – Barri Oliveres (Buses stop : Les Drassanes)

Fiets : Verschillende fiets stations zoals 50, 56, 57, 114, 361, 410, 425

Accommodatie Barcelona

view more apartments

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

over-barcelona

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven