Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Barcelona Attracties Perfect voor uw bezoek!
hidden-spots-ofbarcelonato-table-1

Barcelona Attracties Perfect voor uw bezoek!

Bezienswaardigheden in Barcelona zijn er voor jong en oud.

De stad Barcelona biedt veel verschillende attracties voor iedereen. Barcelona biedt de perfecte combinatie van kunst, entertainment, en ontspannende activiteiten. Er zijn vele gallerijen en musea, parken, stranden, bergen, aquariums, festivals, en bouwkundige meesterwerken.

# Sagrada Familia

Barcelona dankt een groot deel van zijn roem aan het innovatieve werk van Antoni Gaudi. De Sagrada Familia, de nummer één van alle attracties in Barcelona, is gebouwd in 1882, maar tot op de dag van vandaag moet de bouw nog steeds worden voltooid. Datgene wat de Sagrada Familia onderscheidt van andere kerken zijn de meetkundige details, zoals de figuren op de punten van de torens. Gaudi’s unieke stijl en gebruik van organische vormen maakt de Sagrada Familia een bouwkundig wonder. Andere werken van Gaudi zijn Parc Güell, Casa Mila en Casa Batlló.

# Arc de Triomf

De Arc de Triomf werd gebouwd door architect Josep Vilaseca I Casanovas, als de belangrijkste toegangspoort tot de Wereldtentoonstelling in Barcelona in 1888. De boog kruist over de brede centrale promenade van de Passeig de Lluís Companys, die leidt naar het Ciutadella Park. Het is een verbazingwekkend uitzicht dichtbij de wijk El Born, die vol staat met veel stadsgezichten en geweldige restaurants en bars.

# La Rambla

De Ramblas is een van de populairste toeristische bezienswaardigheden in Barcelona. Het is een gebied, alleen voor voetgangers, in het stadscentrum. Het begint dichtbij PLAZA CATALUNYA en eindigt bij het Christopher Columbus standbeeld dichtbij de haven. Door het gehele gebied zijn café’s en restaurants, bloemen- en souvenirwinkels, en straat optredens. Deze straat optredens maken de Ramblas zo beroemd. Ze zijn door de gehele straat, elke dag van het jaar. Het is een geweldige plaats om mensen te kijken, omdat er altijd wat te beleven valt. Op de Ramblas is een mozaïk, gemaakt door Joan Miró. Ook kunt u Barcelona’s La Boqueria bezoeken, een enorme markt met verse producten. Het is gevuld met glanzend, vers fruit, stukken vlees en kaas, eieren, zeevruchten, samen met de restauranten die vers bereid eten serveren. Net buiten de Ramblas, is Plaza Reial een geweldige plaats om iets te eten of te drinken.

# Parc Guell

Het Park Güell is een openbaar parksysteem met prachtige tuinen en architectonische elementen in de wijk Gràcia in Barcelona. Eusebi Güell ontwierp het park met de inspiratie van Antoni Gaudí’s werk, de beroemde architect en het gezicht van het Catalaanse modernisme. Het park werd gebouwd tussen begin 1900 en werd officieel geopend als een park in 1926. UNESCO heeft het park zelfs uitgeroepen tot werelderfgoed onder “Werken van Antoni Gaudí” in 1984.

# Camp Nou

Zelfs als je geen fan bent van sport, moet je een thuiswedstrijd bij FC Barcelona bij Camp Nou bijwonen. Camp Nou heeft bijna 100.000 zitplaatsen en is het 11e grootste voetbalstadion ter wereld. Het is een geweldige plek om voetbal te kijken vanwege de opwinding en energie die het stadion vult. Als je vanuit de metro naar het stadion loopt, worden ze omringd door die-hard Barca-fans. Als naar een spel gaan niet mogelijk is, is er een rondleiding door het stadion die wordt aanbevolen. Aangezien tickets moeilijk te vinden zijn, neem dan contact op met Barcelona-Home voor informatie over het verkrijgen van tickets.

# Montjuïc

Poble Espanyol is een museum dat een kleine versie van Spanje is geworden. Het is een stad dat dezelfde architectuur en cultuur van verschillende locaties door heel Spanje bevat. De musea dekken meer dan 40.000 vierkante meter dat verschillende winkels, restaurants, bars en nachtclubs bevat die zijn gevestigd op de pleinen en in de straten. Wanneer u de berg van Poble Espanyol af loopt ziet u een geweldig panoramisch uitzicht van de stad Barcelona. Tussen Plaza Espanya en Montjuïc bevindt zich Barcelona’s Magische Fontein, een spectaculaire show met water, licht en muziek.

# Tours, Festivals, and Events

Barcelona biedt vele verschillende manieren om de stad te bezichtigen door middel van bussen, fietsen, of te voet, allemaal aangeboden door verschillende bedrijven. Alle tours bevatten informatie over de geschiedenis van de stad en de voornaamste bezienswaardigheden. De bus tour is een aanrader, omdat het de mogelijkheid biedt om veel van de belangrijkste bezienswaardigheden te zien in maar één dag. Ook is er de Funicular, een kabelbaan die u vervoert van de haven van Barcelona tot aan Montjuïc. De Funicular levert een fantastich uitzicht over de stad.

De Spaanse en Catalaanse culturen worden gekenmerkt door hun feesten, festivals en vieringen. Gedurende het hele jaar zijn er vele feestdagen om festivals te vieren met muziek, vuurwerk en dansen. Als u de mogelijkheid heeft, mis dan de vieringen niet en neem deel aan de evenementen die plaatsvinden in de stad. Barcelona is gevuld met opwinding en nieuwe dingen om te zien en doen.

   

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bezienswaardigheden cultuur index muziek-en-evenementen tours-index

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven