Home / Cultuur / Bezienswaardigheden / Geweldige Architectuur in Barcelona
Barcelona

Geweldige Architectuur in Barcelona

Bij aankomst in Barcelona wordt het snel duidelijk waarom de stad bekend staat om zijn architectuur. De grote variatie van moderne en traditionele stijlen van architectuur ziet u overal door de stad heen. Dit zorgt voor een mooie balans tussen het oud en nieuw,een kenmerk dat definitief is voor de stad Barcelona . Deze onderscheidende combinatie van architectuur slaagt er altijd in om de aandacht van toeristen te trekken. Er is geen twijfel over mogelijk dat Barcelona een paar van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden heeft van de wereld, als het om zijn architectuur gaat.

Kleurrijk, opvallend, gewaagd maar harmonieus en uniek zijn alle adjectieven die kunnen worden gebruikt om de architectuur in Barcelona te beschrijven. Het oude en het nieuwe zijn enorm gemengd waardoor de stad een adembenemend gevoel heeft. De traditionele Catalaanse architectuur, zoals de Iglesia de Pi-kerk, ligt op slechts 5 minuten lopen van de indrukwekkende kathedraal van Barcelona met zijn bogen en de verbluffende gevel. De kathedraal dateert uit de middeleeuwen en is een spectaculair spektakel van gotische architectuur. Op elke hoek is er nog een andere reden om vol ontzag te zijn.

Het centrum van Barcelona kan worden gezien als drie grote gebieden. De oude stad of Barri Gòtic staat bekend als het originele Barcelona,, Gekenmerkt door zijn kronkelende oude straatjes die leiden naar het strand en hoge donkere oude gebouwen. Het Raval-gebied is een uitbreiding van de oorspronkelijke oude stad en uiteindelijk Eixample, een georganiseerd structuurgebied dat werd toegevoegd aan de oude stad. Elk gebied heeft zijn eigen unieke en eigenaardige kenmerken.

U kunt zich snel gedesoriënteerd voelen in Eixample, een van Barcelona’s grootste districten, sommigen vinden zijn gerasterde straatontwerpen verwarrend. Ildefons Cerda ontwierp het district. Hij maakte alle gebouwen van dezelfde hoogte en alle straatblokken in achthoekige vorm, zodat er geen één hoek van 90 graden was. Door dit ontwerp zien alle straten er hetzelfde uit!

eixample-barcelona7[6]

Zeker de beroemdste en mogelijk ook de meest populaire architect van Barcelona is Antoni Gaudi. Gaudi’s creaties zijn zeer ontzagwekkend, zoals hij de kleuren, vormen en natuurlijke gedaantes om hem een heeft opgenomen in zijn adembenemende werk. Mensen van over de hele wereld reizen af naar Barcelona om Gaudi’s unieke stijl en uitzonderlijke vaardigheid waar te nemen. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar in de Sagrada Familia (nog steeds onder constructie), Casa Milà, Park Güell en Casa Batlló (aan Passeig de Gracia). Zonder Gaudi’s werk, de architectuur in Barcelona zou zeker een groot deel aan interesse verliezen.

Maar de architectuur van Barcelona is veel meer dan alleen Gaudi. Er zijn zoveel modernistische gebouwen in Barcelona dat het stadsbestuur zelfs een Ruta del Modernisme samengesteld die je langs architecturale structuren brengt die je misschien niet denkt te zien van artiesten als Lluís Domènech I Montaner, Jean Nouvel, Frank Gehry en nog veel meer .

SNELLE TIP: Twee goede manieren om de stad te zien zijn op de fiets en op de scooter, dus zorg ervoor dat u bij ons deelgenoot Donkey Republic rentals of Cooltra langs gaat voor een geweldige ervaring! Neem contact met ons voor een speciale kortingscode

Als je een reis naar Barcelona plant en nog steeds geen plek hebt om te verblijven, kijk dan eens naar onze GEWELDIGE ACCOMMODATIES!

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

bezienswaardigheden cultuur

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven