Home / Index / Activiteiten / Activiteiten voor in huis
activiteiten voor in huis Barcelona-home

Activiteiten voor in huis

Activiteiten voor in huis

Er zijn erg veel activiteiten die je vanuit je eigen huis kan doen. Wij gaan jou wat tips & tricks geven zodat jij je niet snel gaat vervelen. Voor sommige tips moet je bepaalde spullen in huis hebben maar voor de meeste heb je geen speciale dingen nodig. De meeste activiteiten kan je in je eentje doen. Maar als je samenwoont met huisgenoten, je ouders of je partner kan je ze natuurlijk uitnodigen om mee te doen.

Kijk series en films

Natuurlijk is dit de eerste tip van onze lijst. Je kunt films kijken op Netflix, HBO of andere streaming platformen. Als je nog steeds een oude dvd-speler hebt is dit het juiste moment om die weer aan te sluiten. Dit kan ook de juiste tijd zijn om die ene serie te bekijken die je altijd al hebt willen zien, maar nooit de tijd voor had. Of je kan je favoriete serie gewoon lekker nog een keer kijken. Je kan ook een film marathon houden volledig gebaseerd op bijvoorbeeld horror of actie. Bekijk alle Harry Potter films terwijl je je eigen toverstok creëert. Of bekijk de meest interessante moord documentaires and bespreek of bedenk je eigen theorieën. Dus het is tijd om je meest comfortabele outfit aan te doen, wat te eten en drinken te pakken, de gordijnen dicht te doen, je telefoon uit te zetten, en te beginnen met kijken.

Lees eindelijk dat boek

Als jij het type bent dat houd van boeken lezen maar hier nooit echt tijd voor heeft (net als ons), dan is dit het moment om eindelijk aan die boeken te beginnen. Niet alleen kan je nieuwe boeken lezen maar misschien ook boeken waar je gek op was in je kindertijd. Of lees een aanbeveling van een vriend. Dit gaat misschien een beetje raar klinken maar wist je dat het goed voor je is om een hardop te lezen? Dit kan helpen bij stress en kan zelfs helpen bij slaapproblemen. Het kan er ook voor zorgen dat je je beter kan focussen of dingen kan onthouden. Lees je boeken lekker comfortabel op de bank of in het zonnetje met een theetje of een glas wijn erbij.

Reading_Barcelona_home

Blijf bewegen

Kan je niet meer naar de sportschool? Geen probleem, je kan je daily workout ook gewoon vanuit huis doen. Je hebt geen fitnessapparatuur nodig er zijn genoeg alternatieven. Pak gewoon een matje of een handdoek om het iets comfortabeler te maken. Op YouTube vind je een hele hoop gratis exercise video’s die je wat inspiratie kunnen geven. Het is ook geen probleem als je geen gewichten hebt je kunt deze namelijk makkelijk vervangen met andere objecten. Ook hier kan je tips over vinden op YouTube, of gewoon op Google intikken. Als je niet genoeg ruimte hebt, schuif dan wat meubels naar de zijkant. Heb je een trap in huis? Maak hier dan zeker gebruik van. Er zijn een hele hoop oefeningen die je op een trap kan doen.

Meditatie

Aangezien je vast zit in je eigen huis, kan je net zo goed wat tijd nemen om the mediteren. Als je dit al regelmatig doet weet je dat je hier niet veel spullen voor nodig hebt. Als je nog nooit gemediteerd hebt bekijk dan wat filmpjes op YouTube, of lees wat artikelen. Er zijn meerdere vormen van meditatie, je kan wat yoga doen of ademhalingsoefeningen. Of gewoon iets wat jou helpt te ontspannen. voor iedereen werkt er weer iets anders. Soms duurt het even voordat je door hebt wat voor jou goed werkt. Als je aan het mediteren bent zet dan wat ontspannende muziek op. Ook dit is weer voor iedereen anders.

yoga_barcelona_home

Wees een kind

Deze is vooral leuk als je met huisgenoten, je partner of vrienden woont. Vroeger toen je klein was vond je het geweldig om heel de dag thuis te blijven. Wat deed je toen heel de dag? Je speelde spelletjes, rende door het huis heen en bouwde een kussen fort. Dat laatste is nou precies onze tip. Bouw gewoon een kussen fort. Ze zijn schattig en comfortabel. Kijk er films, lees een boek, mediteer of klets gewoon met vrienden. Je hebt alleen kussen, dekens en kleedjes nodig om een kussen fort te bouwen. Versier je fort met planten, lichtjes of gewoon met wat jij leuk vind. Om het fort omhoog te houden heb je wel een touw of iets nodig, maar ook hier mag je creativiteit naar boven komen. Ook hier raden we weer aan om je meest comfortabele kleren aan te doen.

De grote lente schoonmaak

Je hoeft de grote lente schoonmaak natuurlijk niet in de lente te doen. Deze kan elke moment worden gedaan. Kies een ruimte en begin, en werk zo langzaam de rest van de kamers af. Als je geen zin hebt om het hele appartement te doen begin dan gewoon bij je kast. Haal al je kleding eruit en doe alleen de dingen terug die je draagt en nodig hebt. Wees eerlijk tegen jezelf! Om de schoonmaak wat leuker te maken zet wat motiverende muziek op, en dans en zing tijdens het schoonmaken. Geen zin om te schoonmaken? Loop dan eens een rondje door je huis en schuif eens met wat meubels. Dit kan je appartement een totaal nieuwe uitstraling geven zonder dat je nieuwe spullen hebt gekocht. Tijdens de grote schoonmaak kan je ook eindelijk die kleine klusjes doen die je al heel lang wilde doen, maar geen tijd voor had.

Plan een tripje

Nog iets leuks om te doen als je binnen vast zit, is tripjes plannen voor de toekomst. Je hebt nu genoeg tijd om research te doen naar verschillende landen. Op deze manier kan je erachter komen welk land het beste bij jou past. Nog een voordeel van teveel tijd hebben om onderzoek te doen is het zoeken van de perfecte accommodatie. Wil je verblijven in een hotel, appartement, hostel, of misschien wel op een boot? Dit is the tijd om te bedenken wat je precies wil en hiervoor de beste deals te vinden. Nog nooit in Barcelona geweest? Wij raden dit zeker aan! Niet alleen kunnen we je helpen bij het vinden van de perfecte accommodatie maar ook hebben wij de beste tips & tricks voor Barcelona.

Begin met koken

Nog steeds te veel tijd over? Verbeter of verbreed je kook kunsten. Er zijn zoveel heerlijke Spaanse gerechten die je kan maken. Heb je genoeg tijd, probeer dan de iets moeilijkere gerechten. Natuurlijk betekent dit wel dat je de juiste boodschappen in huis moet hebben. Geen zin om boodschappen te doen? Geen probleem, er zijn genoeg dingen die je kan maken met de producten die je al in huis hebt. Als je geen zin hebt om te koken maak dan een lekkere cocktail voor jezelf. Goed worden in cocktails maken is iets waar je de rest van je leven iets aan hebt.

cooking_barcelona_home

Hopelijk heb je iets aan onze tips, en verveel je je niet meer. Als jij nog goede tips hebt, deel deze dan met ons in de comments!

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

activiteiten-index

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven