Home / Over Barcelona / Buurten / 5 Feitjes over Poble Sec en Sant Antoni
5 Feitjes over Poble Sec end Sant Antoni (2)

5 Feitjes over Poble Sec en Sant Antoni

Wanneer we het over Barcelona hebben, dan denk je natuurlijke meteen aan het strand van Barceloneta met haar bekende Hotel W, aan de Sagrada Familia, Park Güell, de Boqueria Markt en La Rambla met haar luxe winkels. Natuurlijk, zijn dit de meest bekende en onmisbare plekken in Barcelona. Maar wat nou als je graag eens wat andere dingen wilt bekijken, plekjes die zelfs alle ‘locals’ niet kennen. Daarom hebben wij de speciale plekjes in Barcelona even voor je op een rijtje gezet. Sant Antoni is de groeiende buurt, wat bekend is komen te staan als de jonge en bloeiende buurt. Terwijl Poble Sec juist meer profiteert van het groeiende toerisme. Poble Sec kun je het beste bezoeken wanneer je opzoek bent naar leuke plekjes om lekker wat te drinken, heerlijk tapas te eten of in typisch kleine restaurantjes te eten. Je vindt in deze twee wijken het echte buurtgevoel! Check daarom deze 5 feitjes over Poble Sec en Sant Antoni.

number De zondagse markt in Sant Antoni

Als er een plek is waar je zeker naartoe moet gaan op zondag is het wel de Sant Antoni markt. Niet alleen kun je er lekker neuzen in allerlei vintage items zoals gebruikte boeken, oude tijdschriften en oude stripboeken, maar je krijgt ook de mogelijkheid om de unieke en authentieke sfeer van deze wijk te beleven. Ook vind je hier eten en producten voor in huis. Wat we nog meer zo leuk vinden aan deze markt, is dat het zich bevindt in een iconisch en historisch gedeelte van de stad. In 1882 werd het gebouw ontworpen en gebouwd in de nieuwe kunststijl. Vanaf 1936 werd de markt gebruikt als een markthal voor het verkopen van gebruikte boeken. Voordat het de naam Sant Antoni Markt kreeg werd deze markt Fira de Bellcaire genoemd.

mercat de Sant Antoni

where Carrer del Comte d’Urgell 1, 08011 Barcelona
openinghours Elke zondag van 8:30 tot 14:00 uur

number2 Cine Renoir

Wanneer je in Barcelona bent en het weer is niet zo goed hoef je niet te stressen, want er is genoeg te doen! Bijvoorbeeld heerlijk naar de bioscoop gaan. Maar je wilt dan natuurlijk niet naar een ‘gewone’ bioscoop. Dan nodigen wij je uit om eens een kijkje te nemen bij Cine Renoir. Deze bioscoop ziet er van de binnenkant geweldig uit, het zal net voelen alsof je naar het theater gaat. Daarnaast heeft deze bioscoop een geweldig assortiment: een super goede selectie van films in de originele versie. Hierdoor kunnen buitenlanders ultiem genieten van deze bioscoop. Dus, ga jij voor Downtown Abbey, Ad Astra of toch voor de Joker?
cine renoir
where Carrer de Floridablanca 135, 08011 Barcelona
openinghours De openingstijden verschillen

number3 Blai

Laten we het dan nu even over Poble Sec hebben. Ken je deze straat, Blai? Het is heel erg bekend door de vele tapas barretjes en restaurants die de beste tapas in de stad serveren. Je kunt heerlijk genieten van de tapas samen met een glas Vermouth, aan het einde van de dag met een groep vrienden heerlijk op het terras. Blai begint op de kruising met En Fontrodona en eindigt op de hoek van Creu dels Molers. Deze straat is dan niet heel erg lang, maar je komt er gemakkelijk en de bars zijn erg aantrekkelijk. Dus ga genieten van de gastronomie: tapas, pinchos, montadito’s en heerlijke wijn. Het wordt veel bezocht door toeristen en daarom zijn de prijzen in verschillende klassen, terwijl de tapas natuurlijk overheerlijk blijft en het elke cent zeker waard is. Wij adviseren je om vooral eens een kijkje te nemen bij Tasqueta de Blai, Quimet & Quimet, Blai 9, Taberna Blai Tonight en Pincho J.
pinxtos

where Poble Sec

when De openingstijden verschillen

number4 El Molino

We weten bijna wel zeker dat je de Moulin Rouge of Paris kent in Montmatre, maar heb je al eens gewandeld door de straat Carrer de Vila i Vilá in Poble Sec? Zo niet, dan moet je dit zeker weten doen om El Molino te bezoeken, de Moulin Rouge maar dan in Barcelona. Dit gebouw is meer dan een eeuw oud en is geïnspireerd door de Parijzenaar Moulin Rouge. Het is gekarakteriseerd door de rode wieken van een windmolen. Binnen, is het licht donkerder, de muziek is harder en de choreografie is gewaagd met betoverende liedjes. Laat jezelf verleiden door de Burlesque sferen van El Molino.

where Carrer de Vila i Vilà 99, 08004 Barcelona
openinghours De openingstijden verschillen

number5 Refuge 307

Wil je meer te weten komen over de historie van Barcelona? Wat is er dan beter om de beste geheimen van de stad te ontdekken doormiddel van kelders en ondergrondse routes. Dit zijn de schuilplaatsen die gebouwd zijn tijdens de Spaanse Burgeroorlog om de bevolking te beschermen tegen de bombardementen door de luchtaanvallen van Franco. Een aantal jaren geleden, gebruikten de inwoners van Barcelona de metrostations, maar die werden al snel onbruikbaar waardoor er naar andere mogelijkheden gezocht moest worden. Vandaag de dag zijn het daarom alleen nog maar overblijfselen die gratis bezocht kunnen worden. Wij adviseren je dan ook om Refuge 307 zeker te bezoeken! Het ligt in de wijk Poble Sec, tussen Passeig de Montjuïc en Carrer de Nou de la Rambla. Deze schuilplaats had namelijk een kleine wasruimte, een ruimte voor kinderen en ook een ziekenboeg.

where Carrer Nou de la Rambla 175, 08004 Barcelona
when Elke zondag van 10:00 tot 14:00 uur

Boek je appartement nu!
button_en button2_en

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

buurten

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven