Home / Over Barcelona / Buurten / 5 feiten over de Gotische Wijk
Gothic Quarter

5 feiten over de Gotische Wijk

De Gotische wijk is het historische centrum van Barcelona. Het is doordrenkt van geschiedenis van zowel Romeinse als middeleeuwse tijden; de overblijfselen hiervan zijn nog steeds te zien vandaag. Het hele gebied was ooit omgeven door een muur en binnen de grenzen daarvan werden veel majestueuze gebouwen opgetrokken. Het gebied van het Sant Jaume-plein is het politieke centrum van de stad. Dit is al meer dan 2000 jaar geleden, toen de Romeinen de locatie kozen als een van hun belangrijkste nederzettingen in de provincie. Tegenwoordig wordt het plein gedomineerd door zowel het stadhuis als het paleis van de gebouwen van Generalitat. Dichtbij zijn er veel bezienswaardigheden, zoals Plaça del Rei, het bisschoppelijk paleis, de kathedraal en het Plaça de Sant Felip Neri. Hier zijn enkele interessante feiten over de Gotische wijk.

 

number Kathedraal La Seu Barcelona

30289101716_efdab32a42_b

Het belangrijkste kenmerk van de Gotische wijk is de magnifieke kathedraal La Seu, een 14de-eeuwse Catalaanse gotische structuur gebouwd op de Mont Tabor, het hoogste punt van de oude Romeinse stad. De kathedraal heeft een mix van oudgotisch en renaissancistisch design met prachtige bogen, klokkentorens en torenhoge torens. Een functionerende rooms-katholieke kathedraal die nog steeds dienst doet als een plaats van aanbidding en viering. De kathedraal is ook een belangrijke attractie en een symbool van de status van Barcelona als een belangrijke Spaanse stad. Gelegen in het centrum van de historische gotische wijk van Barcelona, wordt de kathedraal bijzonder gewaardeerd door bezoekers vanwege het gotische ontwerp. De meest opvallende kenmerken zijn puntige bogen, de geribbelde gewelven die zichtbaar zijn vanuit de kathedraal en de vele waterspuwers die op het dak te zien zijn. Een rondleiding door deze spectaculaire kathedraal is een must voor elke bezoeker van Barcelona.

 

where Pla de la Seu, s/n, 08002 Barcelona
openinghours   Van 12:30 tot 19:45
price-smal 3 € per persoon

 

 

 

number2 Plaça del Rei

3734492676_01439b5f36_b-2

Plaça del Rei: Koninklijk Paleis, Paleis van luitenant, de kapel van Santa Agata – De Placa del Rei, bekend als het “koningsplein”, is een mooi, ommuurd middeleeuws plein vol Romeinse ruïnes en middeleeuwse monumenten. De Placa del Rei bevat de renaissancistische stijl, het belangrijkste koninklijke paleis gebouwd voor koning Alphonso XIII in 1919, het luitenantspaleis en de gotische binnenplaats met de archieven van Aragon en de 14e eeuw, de gotische kapel van Santa Agata, met prachtige glas-in-loodramen. Bovendien, voor diegenen die de geschiedenis van de stad willen verkennen, adviseren we je om een bezoek te brengen aan het Stedelijk Historisch Museum in de Gotische wijk dat je de geschiedenis van de stad Barcelona vertelt vanaf de Romeinse tijd.

 

where Plaça del Rei, s/n, 08002 Barcelona
price-smal City History Museum,  Dinsdag tot zondag, 10:00 tit 22:00
price-smal 7 € per persoon

 

 

 

number3 Wandeltour

35657855775_611768c607_b

Een wandeling is een geweldige manier om de verhalen en legendes achter de oudste wijk van Barcelona te ontdekken, onderweg nieuwe vrienden te maken, de typische Catalaanse keuken te proberen of een goede kwaliteit koffie te drinken. Kies voor de beste ervaring uit verschillende aanbevolen begeleide wandelingen in deze buurt en in de stad. De Gotische wijk wandeltocht leidt je meestal door de smalle straatjes, naar de tempel van augustus, het klooster van de kathedraal en de Palatijnse kapel van Santa Agata (Plaça del Rei). Het is perfect voor je eerste dag in de stad en je zult niet verdwalen in het kwartaal.

 

where Gothic Quarter

 

 

 

number4 De Joodse Buurt

Enric Rubio Ros

Ongeveer 4.000 Joden woonden in de 13e eeuw in Barcelona en velen van hen werkten als dokters, handelaars of geldschieters voor de Catalaanse aristocratie. In die tijd woonde ongeveer 15% joden in deze Joodse wijk. Tijdens de verdrijving van de joden in 1424 door katholieke koningen Ferdinand en Isabella verloren waardevolle handelscontacten en kennis en werd de joodse bevolking gedecimeerd. Tegenwoordig is de Joodse wijk een mooi doolhof van steegjes, waarvan de hoogtepunten de Sinagoga burgemeester zijn – een synagoge verlaten in de 14e eeuw – en het Centre d’Interpretació del Call, een museum over het joodse leven in het middeleeuwse Barcelona.

 

where Carrer de Marlet, 5, 08002 Barcelona
price-smal Sinagoga Mayor, maandag tot vrijdag van 10:00 tot 18:30, zaterdags gesloten en zondag geopend van 10:30 tot 15:00
price-smal 2.50 €; Een wandeltour in de Joodse Wijk van ongeveer 2 uur is 65€

 

 

 

number5 Mensen Torens

2018-07-24-spain

De oorsprong van deze Catalaanse traditie van het bouwen van menselijke torens gaat terug tot de 18e eeuw. Niet alleen het gebouw zelf werd uitgevonden, maar ook de concurrentie door de groepen mensen. Traditioneel voeren de Castellers hun torengebouw uit tijdens de belangrijkste delen van grotere festivals. Meestal komen drie colles (groepen) samen en bouwen hun menselijke gebouwen. Kijken naar lichamen die naar de top van piramides van armen en benen klauteren in de buurt van de daken van de neoklassieke paleizen van Plaça Jaume is een wonder om te aanschouwen. Bovendien werd een monument ter ere van de tradities gebouwd in Barcelona en bereikte het record van het hoogste punt.

 

where Gotische Buurt
price-smal Vanaf 9 mei tot 29 augustus
price-smal Gratis

 

Boek nu je kamer!

button_du    button2_du

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

buurten

Accommodatie Barcelona


Scroll naar boven