Home / Costa Brava / De 46e internationale Costa Brava vuurwerk wedstrijd
The 46th international Costa Brava Fireworks Contest

De 46e internationale Costa Brava vuurwerk wedstrijd

Kleur, blijheid, geluid, applaus en vuur. Al deze woorden beschrijven maar een ding: V U U R W E R K. En wat is er nou beter dan vuurwerk bekijken op het strand, met uw voeten in het zand en het geluid van de zee op de achtergrond en uw familie en vrienden om u heen? Ga met ons mee naar de 46e internationale vuurwerk wedstrijd, in BLANES – COSTA BRAVA, waar u gedurende vijf opeenvolgende dagen getuige zult zijn van het meest indrukwekkende vuurwerk uit heel Europa. De wedstrijd zal van 22 juli tot en met 26 juli 2016 gehouden worden.

Vindt nu uw accommodatie!

Geschiedenis van het vuurwerk in Blanes

De eerste verschijning van vuurwerk in Blanes is meer dan 100 jaar geleden. Volgens de Spaanse krant Blandence – El Atalya, het eerste vuurwerk is gehouden op 26 juli in 1897. Een citaat uit dezelfde krant zegt: “om 9 uur ‘s avonds een boe vuurwerk is afgestoken door gerenommeerde pyrotechnici. Het vuurwerk stopte tijdens de Burgeroorlog in 1936 en is in 1944 en 1970 weer opnieuw van start gegaan. Het evenement werd een jaarlijkse wedstrijd om het toerisme in Blanes te promoten.

Elke dag, een pyrotechnist laat zijn geïnstalleerde vuurwerk zien bij een rots vlakbij het strand. Dee show begint om 22:30 bij de Roca de Sa Palomera en duurt ongeveer 30 minuten.

De beste plaats om vuurwerk te kijken

In 2014 meer dan 250.000 toeschouwers waren aanwezig bij de vuurwerk wedstrijd. Sinds toen zijn er steeds meer mensen komen kijken. Verwacht dat de stad druk is, in feite overvol. De meest populaire plaatsen om het vuurwerk te bekijken is op de heuvel St. Juan en vanaf het strand. Ga hier alleen staan als u het niet erg vindt om schouder aan schouder te staan met vreemden. Wij raden u aan om het vuurwerk te bekijken vanaf de veerboten. Gedurende deze vijf dagen hebben de toeristen veerboten in Blanes speciale aanbiedingen. Drijvend over de Middellandse Zee is een erg speciale plek om de shows te bewonderen.

En als u nog op zoek bent naar een accommodatie vlakbij, vergeet dan niet om onze APPARTEMENTEN IN COSTA BRAVA te bekijken!

Informatie:

Adres: Sa Palomera, 17300, Blanes, Girona
Entree: GRATIS
Data: 22 juli tot en met 26 juli 2016

view more apartments dutch

Geef een Reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Geschreven door: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Accommodatie Costa Brava


Scroll naar boven