Hjem / Kultur / Kirke Santa Maria del Mar
SANTA MARIA DEL MAR
SANTA MARIA DEL MAR

Kirke Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar er en gotisk kirke som ligger i et av del eldre distriktene av BARCELONAS La Ribera og ble bygget mellom år 1329 – 1389; ved første blikk som flommer av middelaldersk katalansk kultur. Kirken er et utmerket eksempel på den katalanske gotiske stilen i arkitektur, med sin unike renhet, tilpasset konstruksjonen av slik en uvanlig massiv og inspirerende bygning.

Historie

Santa Maria del Mar dateres tilbake til året 998. Bygningen vi ser i dag var etablert for å bygges i 1324 av ordenen til Erkebiskop Bernard Yulya, som tok over beskyttelsen av kirken. Konstruksjonen av kirken begynte 25. mars 1329, når den første steinen ble lagt ned av Kong Alfonso IV av Aragon, som er markert på en plate på katalansk og latin. Hovedarkitektene ble listet opp på BERENGUER DE MONTAGUT og Ramon Despouy. I løpet av tiden med konstruksjonen av kirken, ble alle laugene i La Ribera involvert i denne gigantiske oppgaven. Veggene, sidekapellene og fasadene ble ferdigstilt i 1350. I 1379 startet en brann som ødelagte mange av de viktigste elementene av arbeidet. Til slutt, den siste steinen ble lagt 3. november 1383 og kirken ble innviet 15. august 1384. I 1428 ødela et jordskjelv flere vinduer på vestsiden av kirken. Bilder og barokke alter ble ødelagt i en brann i 1936 av det Velsignede Sakrament, like ved apsisen som ble tilført på 1800 – tallet.

Eksteriøret

Fasaden av Santa Maria del Mar gir inntrykk av å være en massiv stor bygning, som er motsatt av de følelsene du vil få når du ser innsiden av kirken. Det er vanskelig å evaluere denne arkitektoniske kreasjonen til det fulle, da kirken er omgitt av smale gater i det Gotiske Kvarteret. Bare fra plazaen Santa Maria kan man se middelalderbygningen. Det er også verdt å merke seg at det nordvestlige tårnet ble fullført i 1496.

Interiøret

Det er også overraskende når man går inn i kirken, at inntrykket av det massive og tunge forandres umiddelbart. Inne vil du få følelsen av mye rom og lys, som støttes ved det faktum at de enkle, ribbede hvelvingene er støttet av slanke åttekantede søyler, og rikelig med naturlig lys som strømmer inn gjennom de høye vinduene. Interiøret er nesten blottet for bilder, som man kan finne i andre store gotiske kirker i Barcelona.

Dersom du ønsker å oppleve det eldgamle Barcelona og ønsker å bo i nærheten, så kan du BESTILLE LEILIGHETER I DET GOTISKE KVARTER nå, hvor du kan bo i BARCELONA, både luksuriøst så godt som komfortabelt til gode priser!

Åpningstider:

Mandag til Lørdag: kl. 9.00 – 13.30, 16.30 – 20.00.
Søndag og helligdager: kl. 10.30 – 13.30 – 16.30 – 20.00.

Hvordan komme seg dit?

Den ligger på Placa Santa Maria i området La Riberia, som er i mellom Parc de la Ciutadella og Barri Gotic.
Det nærmeste metrostoppet er Jaume I (L4 – gul linje).
Busstopp: 17, 19, 40, 45.
Barcelona Bus Turistíc stop: Placa de Palau.

 

 

 

OVERNATTING BARCELONA

VIS FLERE

Skrevet av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

culture-of-barcelona-nb must-see-in-barcelona-nb about-barcelona-nb the-city-nb sightseeing-barcelona-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen