Hjem / Distrikter / Nabolaget Sants Montjuïc
sant montjuic Neighbourhood

Nabolaget Sants Montjuïc

 Hvorfor Sants-Montjuïc?

Sants-Montjuïc er faktisk to distrikter, med Sants som er et svært typisk katalansk boligområde, og Montjuïc som er en står ås som dominerer Barcelonas skyline.
Sants er i stor grad et boligområde og det meste befolket av katalanerne, opprinnelig bygget for å huse  arbeiderfamilier i den omliggende industrien, som nå stort sett er bebodd av middelklassefamilier og har vokst til å bli et ettertraktet område for de innfødte i Barcelona. Området er ikke så “pent” som andre nabolag i Barcelona, men det har sin sjarm,  det er lett å finne frem her, veldig godt forbundet med metrolinjer og fylt med butikker og gode steder å spise. Sants er faktisk hjem til den største tog- og metrostasjonen i hele Barcelona, Estació de Sants, som er der hurtigtoget AVE til Madrid går fra, i tillegg til regionale tog som tar deg til flyplassen El Prat, Lleida, Tarragona og mange andre destinasjoner. Montjuïc er fylt med ting å se, så være forberedt på å bruke minst en hel dag her.

 

Severdigheter i Sants-Montjuïc

Sants og Montjuïc har nok av ting å se, nesten uansett hva dine interesser er. Montjuïc er hjem til mange av OL-arenaene fra 1992 og et museum om arrangementet. Videre er det hjem til de to kunstmuseer, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) og Fundació Joan Miró. Montjuïc er også der du finner Castell de Montjuïc, den gamle festningen på Montjuïc.

Montjuic er også hjem til den fantastiske Poble Espanyol (spansk landsby), som har en rekke fullskala modeller av bygninger fra ulike regioner i Spania, inkludert 40 forskjellige håndtverksbutikker. Poble Espanyol er hjem til en av Spanias 2 siste tradisjonelle glassblåsingsovner.

For de botanisk interesserte, har Montjuïc mye å by på! Den store Jardi Botanic (botaniske hager) ligger på toppen av åsen, Laribal Gardens, som er perfekt for en liten pause i skyggen av en av trærne og den fantastiske Jardins Mossen Costa Llobera. Jardins Mossen Costa i Llobera er fylt med kaktus av hvert slag, og skaper en fantastisk blanding av farger!

Den største “attraksjonen” i Sants er helt klart “Festa Major”-festivalen i august, der hele nabolaget endrerer seg og blir til en stor festival med dekorasjoner, konsertscener og en god atmosfære. Noen vil til og med påstå at Festa Major de Sants er enda bedre enn den mer kjente Festa Major de Gràcia.

I Sants finner du den vakre Parc de l’Espanya Industrial med den store kunstige innsjøen i midten. Denne parken er svært forskjellig til andre parker i byen, men likevel svært overbevisende og vakker, med strukturer i stein og jerndrager.

 

Spise ute i Sants-Montjuïc

Både Montjuïc og Sants tilbyr et bredt utvalg av flotte restauranter, noen dyrere enn andre. Det beste av det beste kan bli funnet på den 5-stjerners restauranten Miramar, som ligger på den østlige siden av Montjuïc. En annen stor, men også dyr restaurant er El Xalet, men vær oppmerksom på at her verdsetter de kvalitet fremfor kvantitet, så ikke gå hit dersom du pleier å spise mye!

Sants kan skryte på seg en rekke flotte katalansk restauranter, men Sants er også stedet å lete hvis du liker italiensk og meksikansk mat! En italiensk restaurant du bare må besøke hvis du skulle finne deg selv i Sants er La Briciola på Carrer d ‘Olzinelles som serverer god italiensk mat til mer enn rimelige priser. Hvis du trenger et sted som passer bra til en date, se er Blau Carrer de Tenor Masini, ett lite intimt og koselig sted.

 

Barer & klubber i Sants-Montjuïc

Hvis du befinner deg i Sants og har lyst på en drink, gå over til Plaça d’Osca, den nye hotspot i Sants hvor du finner massevis av barer og utendørskafeer. På Montjuïc finner du tilfeldige barer eller “cerveceria” mens du går opp og ned svingete veier.
Som du kanskje har gjettet er det ikke mange klubber på Montjuïc, men Sants er hjem til den enorme klubben Privilege,  som er Barcelonas svar på Ibizas megahouse. Privilege er hovedsakelig en scene for house-musikk.

 

Shopping i Sants-Montjuïc

Las Arenas kjøpesenter ligger på en gammel tyrefekter stadion, derav navnet Las Arenas (arenaen). Stadion hadde vært ute av bruk i mange år før det ble ombygget til et kjøpesenter, siden oksekamper hadde en nedadgående popularitet  i mange tiår, før det ble endelig forbudt i Catalunya i 2008.

 

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

neighbourhoods-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen