Hjem / Distrikter / Nabolaget Nou Barris
Nou Barris Neibourhood

Nabolaget Nou Barris

 Hvorfor Nou Barris?

Navnet “Nou Barris” betyr “ni nabolag” og representerer de opprinnelige ni nabolagene distriktet består av. Navnet er noe misvisendene, siden distriktet i dag består av 14 bydeler. Nabolaget Nou Barris er et noe nyere boligområde, som vokste frem av improviserte bosetninger skapt av den massive tilstrømningen av familier fra andre deler av Spania, som kom til den voksende industrielle byen Barcelona for å lete etter arbeid på 1950-1970-tallet. Nabolaget Nou Barris har siden da sett mange forbedringer på infrastruktur, tjenester og transportforbindelser, som bidrar til at Nou Barris nå er ett av de “grønneste” distriktene i Barcelona.

 

Severdigheter i Nou Barris

Den største attraksjonen i Nou Barris er den utrolig “Parc Central”, med sine fantastiske strukturer i jern og stein som kan oppleves nesten som drageaktige. En annen interessant attraksjon er skulpturen “Tribute to Pi i Maragall” på den vakre Plaça Llucmajor.

 

Spise ute i Nou Barris

Et flott sted å stoppe for å spise i Nou Barris er “Hermanos Tomas”. Det ser kanskje ikke slik ut fra utsiden, men det er fordi at her er maten i fokus! Stedet har litt stive priser, men maten er helt utmerket. På menyen vil du finne flere interessante retter.

 

Barer & klubber i Nou Barris

For å være helt ærlig så er Nou Barris egentlig ikke spekket med flotte klubber og barer slik som noen av de mer sentrale nabolagene. Selvfølgelig kan du alltid finne den tradisjonelle baren cerveceria, men hvis du ønsker noe litt mer fancy, bør du ta turen til nabodistriktet Sant Andreu eller videre inn til de indre nabolagene.

 

Shopping i Nou Barris

Nou Barris har to store shoppinggater, Passeig Valldaura og Via Julia, som begge har en mengde klesbutikker. Nou Barris har også et stort utvalg av matmarkeder, og du behøver aldri å gå langt for å finne ett. Det samme gjelder for de små supermarkedene som du finner over hele byen.

 

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

neighbourhoods-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen