Hjem / Om Barcelona / Nabolaget Eixample
Eixample

Nabolaget Eixample

Hvorfor Eixample?

Du kan ikke besøke Barcelona uten å tilbringe litt tid i nabolaget Eixample! L’Eixample, som betyr “utvidelsen” på katalansk, er den øvre delen av Barcelona sentrum, og en komplett motsetning til den nedre delen, Ciutat Vella. Mens Ciutat Vella er fylt med små, svingete, smale  og klaustrofobiske gater, er Eixample et perfekt rutenett av store bulevarder rundt bygninger i nøyaktig samme størrelse. Dette betyr at her er det mange moderne, romslige leiligheter. Mange av bygningene i Eixample er av den berømte Katalanske Modernistiske stilen, og dette er faktisk det stedet i verden med høyest konsentrasjon av Modernistiske bygninger. Eixample er også der du finner den kjente handlegaten Passeig de Gràcia, som er fylt med designer butikker, fancy restauranter og moderne barer.

 

Severdigheter i Eixample

Eixample er fylt med må-se steder! Eixample er hjem til den verdenskjente kirken designet av Antoni Gaudí, La Sagrada Familia, kirken som aldri vil bli ferdig. Eller nå virker det som den vil, ettersom det har blitt annonsert at den er forventet å stå ferdig i 2026, på 100-årsdagen for Gaudis død. Eixample er også hjem til noen andre veldig berømte modernistiske bygninger, som Casa Battlo og La Pedrera, og Arc de Triomf, Barcelona tilsvarende Paris ‘”Arc de Triomphe”.

Spise ute i Eixample

Eixample er stedet å gå hvis du er glad i god mat! Eixample har en rekke deilige og berømte restauranter, fra verdensberømte restauranter med Michelinstjerner, som «Cinc Sentits”, til små autentiske katalanske restauranter som “La Bodegueta”, til utenlandske restauranter som den indiske “Mayura Lounge” og “Thai Gardens”.

Barer og klubber i Eixample

Hvis du liker å ta en drink av og til, gå mot den venstre siden (Esquerra) Eixample. Høyre side (Dreta) består mer av boligområder, mens den venstre er mer kommersiell med butikker, barer, klubber og restauranter. Eixample Esquerra har en rekke flotte barer som vil tilfredsstille dine drikkebehover! “Espit Chupitos” kan skryte av mer enn 5oo forskjellige shots, et flott sted å få startet natten med stil.
Eixample har mer enn nok av klubber og steder for fest å by på. Hvis du ønsker å prøve noe litt mer interessant og morsomt enn den gjennomsnittlige klubb, gi “Mojito Nightclub” en sjangse. Her er alt Latino, med salsa, samba og andre latino dansetrinn som blir vist på dansegulvet. En av de mest kjente klubbene i hele Barcelona er “La Fira”, som på grunn av sitt enorme dansegulvet alltid er verdt et besøk.

Shopping i Eixample

Eixample er hjem til en av Europas mest berømte handlegater, Passeig de Gràcia. På Passeig de Gràcia finner du butikker fra mange av verdens største designer merker, som for eksempel Dolce & Gabbana, Karen Millen, og Burberry. Butikkene på Passeig de Gracia er hovedsakelig high-end, men du vil også kunne å finne de uunngåelige Zara, Mango og Nike-butikkene.

 

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

about-barcelona-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen