Hjem / Costa Brava / Girona
Girona

Girona

Girona, som ligger nord for Barcelona, er en spektakulær by med en risk historisk fortid, en beundringsverdig samling monumenter og et kunstsenter som man ikke kan gå glipp av og besøke. Byen Girona har fått tilnavnet ”byen med de tre elver”, siden den ligger i dalen Ter mellom elvene Güell, Galligants og Onyar. Til venstre for Onyar finner vi det moderne Girona, med viktige bygninger av de modernistiske og noucentisme tider, som hadde stor påvirkning på byen gjennom disse epokene.

Finn din overnatting nå!

Deler av byen tilhører den flotte urbane parken Dehasa, med omkring 40 hektar, og mer enn 2,500 banantrær som er over 50 meter høye og minner om bildet av et gotisk skip i en uendelig katedral. Sentrum av den gamle byen er markert med utsende av et gammelt nabolag. Det var i dette nabolaget at det gamle benediktinerklosteret Sant Pere av Galligants ble funnet, stien med Muren, kirken Sant Feliu og de Arabiske Badene, som dateres tilbake til 1100- tallet. Forbi gatene Forca og Call finner du det jødiske kvarter i Girona.

Girona er en fantastisk opplevelse for livet, så når som helst på året er det et bra tidspunkt for å avlegge et besøk, men spesielt i måneden mai, når Girona er kontinuerlig lyst opp av festivaler. Byen tilbyr, blant andre aktiviteter, Festivalen for Religiøs Musikk, Markedet for Sant Narcís og Prosesjonen for Langfredag med Romerske Soldater.

Her er en liste med andre aktiviteter og ting å gjøre når du er på besøk:

  • Gå langs de eldgamle murene og få en utmerket utsikt over byen.
  • Nyte de utallige kafeene som har en helt spesiell atmosfære om kvelden.
  • De gamle smale gatene i den jødiske bydelen.
  • Sjekk ut Girona’s livlige natteliv.
  • Spill golf på en av de fantatiske banen i nærområdet.
  • Luksusyachter i Spania – Yacht charter eller segling, et av verdens største yacht charter selskap kan ta hånd om alle charter kravene, fra båten til mannskapet i Girona. Opererer fra ni nasjoner over hele verden.

Klosteret for Sant Pere av Galligants og Kapellet for Sant Nicolau er vakre eksempler på de romerske bygningen i Lombard-stil som dateres tilbake til 1100-tallet e.Kr. Klosteret var okkupert av benediktinerordenen. Denne attraksjonen vil fange deg med sin store størrelse, og det bemerkelsesverdige klosteret som holder på samlingen av de viktige jødiske ornamentene som datere fra når det gamle hebraiske samfunnet bodde i middelalderens Girona. I dag vil du finne Gironas Museum for Arkologi inne i klosteret, i tilleg til en fin presentasjon av den katalansk-romerske arkitekturen.

Datert fra 1100-tallet, er Colegiata i Sant Feliu en tradisjonell attraksjon i Girona. Bygningen er sammensatt av flere arkitektoniske stiler. Interiøret er bygget i en romersk stil, mens skipet er i gotisk stil, og den østligge fasaden er konsturert i en barokk stil. Inne kan man finne tidlige kristne gravstøtter fra Italia og et mesterverk i katalansk-gotisk stil i form av en skulptur med navnet el Cristo Yacente fra 1350 e.Kr. Dette historiske området er mange et av mange som man finner i denne byen.

De Arabiske Badene som man fant i Girona var hus som ble brukt som offentlige bad. Selv om navnet tilsier noe annet, er bygningen egentlig romersk i design og arkitektur, med inspirasjon fra de gamle romerske bad. Uansett, det er også noe som er påvirket av Muslimsk arkitektur på innsiden. Du vil finne 3 rom når du kommer inn: frigidarium (kaldt basseng), caldarium (varmt basseng) og tepidarium (lunkent basseng). Av disse 3 rommene, er dent frigidarium som står ut som det mest utsøkte i design og utseende.

Casas de l’Onyar – Husene i byen Onyar ble bygget i middelalderen. De er bygget av stein i sterke farger og tilbyr en spektakulær utsikt over plazaene med pilarer og søyler, omgitt av bratte smug. Disse husene er egentlig et av de mest spektakulære syn i Girona og definitivt noe du må få med deg under ditt besøk her.

Girona har beholdt intakt mange moderne og middelalder – attraksjoner, med sterk påvirkning fra dets romerske, arabiske og jødiske fortid, som kommer tydelig frem i arkitekturen og designet rundt plazaene, de ujevne smugene, små svinete gatene og bygninger med ekstraordinær skjønnhet. Byen ser ut til forbli urørt, som om tiden har stått stille.

Når du BOR i Barcelona, kan du ta en dagstur til Girona med en kjapp busstur eller med tog fra Barcelonas sentrumsstasjon. Selv om å se denne magiske byen ikke vil koste deg et rødt øre, er det mange guidede turer å betale for som du kan velge mellom, og som forklarer Gironas historiske steder videre i detalj.

Informasjon

Adresse: Girona, Spania

Transport: Tog – fra Barcelona Estació de Sants / Passeig de Gràcia / Aragó og Clot.

Buss – fra Estació d’Autobusos Barcelona Nord.

OVERNATTING Barcelona

VIS MER

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

Overnatting Costa Brava


Gå til toppen