Hjem / Distrikter / Bydeler i Barcelona
Neighbourhoods of barcelona to live

Bydeler i Barcelona

Ciutat Vella – liste over leiligheter i Ciutat Vella

Ciutat Vella - BarcelonaDette er det eldste og mest Barcelona-typiske av bydeler i byen, og navnet har opphav i de gotiske bygninger som finnes her. Når du går gjennom gatene du kan få følelsen av å være i en labyrint av små gater fulle av butikker, barer, kafeer og restauranter.

Med den majestetiske og magiske arkitekturen, spesielt katedralen, er det lett å tilbringe en hel dag med å beundre byggverkene i denne vakre delen av byen. Ciutat Vella ligger øst for Las Ramblas og sørøst for Plaça de Catalunya. Stranda og marinaen ligger kun en kort spasertur unna.

OMRÅDER I DISTRIKTET

Barceloneta, Santa Caterina-Born, el Raval, Gòtic.

 

Eixample – liste over leiligheter i Eixample

Eixample - BarcelonaNavnet kan oversettes til “utvidelse”, og bydelen er konstruert av gater som danner et perfekt rutenett som er fylt opp av alle mulige slags butikker. Her finner du alt fra designerbutikker og store bedriftshovedkontorer, til restauranter med mat fra alle kriker og kroker i verden. Her er et stort utvalg av barer og flotte restauranter, hvor du kan slappe av med nydelig mat og et glass rioja. De fleste turister får stort sett bare med seg områdene rundt Sagrada Familia og Passeig de Gràcia, men hvis du har energi nok til å utforske hele Eixample vil du få en fin innføring i modernismen og et større inntrykk av Barcelona som by.

Gata Passeig de Gràcia deler Eixample i to deler; Eixample Esquerra (utvidelsen til venstre) mot vest, og Eixample Dreta (utvidelsen til høyre) mot øst. Offentlig transport: Metrolinjene 3, 4, 5 og FCG-togene går gjennom Eixample, samt omtrent halvparten av alle bussene. Nitbus (nattbussen) begynner rutene på Pl. de Catalunya.

Hvis man tar et historisk tilbakeblikk, ser man at utviklingen av Eixample var noe spesiell. I 1854 ble de nedtrykkende Bourbon-murene som omringet gamlebyen revet, og omtrent på samme tid fikk den katalanske kulturen sin “Renaixença”, sin oppblomstring. Mens velstanden fra den industrielle revolusjonen økte, sirkulerte utopiske sosialistiske teorier som ild i knusktørt gress gjennom de filosofiske kretser, inklusiv blant annet Ildefons Cerdà i Sunyer. Planen til Cerdà for utvidelsen av Barcelona var å grunnlegge et sosialt samfunn av likhet gjennom kontinuitet i areal og design. Men, med en gang Eixample var bygd, fikk rike industrielle forretningsmenn husene konvertert til statussymbol og utstillingsvindu for sin rikdom, et historisk eksempel på gentrifisering. Opprinnelig designet Cerdà en bakhage til hvert hus, men disse ble senere utbygget av eiendomsutviklere som var interessert i større fortjeneste.

Selv om dagens Eixample ikke er nøyaktig tro mot de opprinnelige planene til Cerdà, har bydelen hundrevis av interessante husfasader, og er et fantastisk sted for spaserturer, spesielt for dem som føler seg innestengt i de trange gatene i de gamle bydelene.

OMRÅDER I DISTRIKTET

Sant Antoni, Sagrada Família, Fort Pienc, Dreta de l’Eixample y Esquerra de l’Eixample.

 

Gràcia – liste over leiligheter i Gràcia

Grácia - BarcelonaGràcia er en tidligere uavhengig landsby stort sett befolket av arbeidere, og ble i 1897 innlemmet i Barcelona til protester fra innbyggerne. Noen av innbyggerne vil fortsatt den dag i dag ha tilbake sin uavhengighet. Området har alltid hatt politisk engasjement, noe som stedsnavnene hentyder til; Mercat de Llibertat, Plaça de la Revolució osv. Etter innlemmelsen forble bydelen et senter for venstreradikale aktiviteter og motstand, til og med gjennom det nedtrykkende regimet til diktatoren Franco. Gràcia har fortsatt mye av den uavhengige stemningen og mange aktivister, noe som den politiske graffitien vitner om.

Gràcia inneholder, til tross for det relativt beskjedne arealet, overraskende mange modernistiske bygninger og parker, butikker, samt mange internasjonale kafèer og restauranter (spesielt mange gode libanesiske!). Alt ligger innenfor et relativt lite område, noe som gjør bydelen perfekt for gåturer. Beboerne her har varierte bakgrunner, mange unge fra middelklassen og mye bohemer, som alle passer godt inn i en bydel som sjarmerer og forvirrer med sine trange bakgater og de mange “plaçaene”. Siden turistene enda ikke for alvor har inntatt Gràcia, er den lokale sjarmen ivaretatt i motsetning til andre bydeler i Barcelona der masseturismen ikke er til å unngå. Dersom du er i byen i august, prøv å få med deg Festa Major de Gràcia. Denne spektakulære gatefesten varer en uke, og det festes og drikkes hemningsløst i gatene til suggererende lokal musikk.

OMRÅDER I DISTRIKTET

Gràcia, Camp d’en Grassot, La Salut, El Coll, Vallcarca y Penitents.

 

Horta Guinardo – liste over leiligheter i Horta Guinardo

Parc del Laberint de HortaHorta og Vall d’Hebron ligger ovenfor Eixample Dreta i det øverste nordøstlige hjørnet av byen. Horta mistet sin uavhengighet så sent som i 1904, og de mange trange gågatene og de gamle leilighetsbygningene vitner om at dette har vært en liten landsby. Området inneholder noen gårder og festninger fra middelalderen, samt noen typiske aristokratiske landområder fra 1800-tallet, da foten til fjellene Collserola var et populært feriested for de velstående.

I kontrast til Horta ble naboen Vall d’Hebron konstruert spesielt for OL i 1992, som en av fire hovedseter, og vertsted for sykling, tennis og bueskyting. Generelt er dette et boligområde der turister sjelden finner veien, og med en veldig rolig forstadsatmosfære. Perfekt for fastboende som søker et roligere liv, men kanskje lite spennende for den eventyrsøkende reisende.

Offentlig transport: metro Horta, Vall d’Hebron, Mundet og Montbau.

OMRÅDER I DISTRIKTET

Baix Guinardó, Can Baró, El Carmel, Font d’en Fargues, Font del Gos, Guinardó, Horta, La Clota, Montbau, Sant Genís dels Agudells, Taxonera y Vall d’Hebrón.

 

Les Corts – liste over leiligheter i Les Corts

Les CortsBydelen Les Corts er veldig kjent i Barcelona, takket være at størsteparten av alle universitetene i byen ligger her. På grunn av dette er det en livlig bydel fyllt opp av unge mennesker, hvor det også bor mange familier. Bydelen har et stort antallet parker og hager, i tillegg til turistattraksjoner som for eksempel fotballstadion til FC Barcelona; Camp Nou. Les Corts er berømt for alle de lekre bakeriene og de små kaféene med terrasser hvor en kan nyte solen store deler av året.

Vi tør påstå at i denne bydelen finnes en fusjon mellom det moderne (kontorbygg, viktige internasjonale selskaper, universitet, hotell, etc.), og det klassiske som preget begynnelsen av 1900-tallet, og som da dominerte i denne delen av byen. Med sine mange perfekt vedlikeholdte bygg spredt over hele bydelen, preger fortsatt denne tidsepoken området.

OMRÅDER I DISTRIKTET

El Camp de la Creu-Loreto, El Camp Vell i la Plaça del Centre, Can Feu i Can Batllori, Can Sòl de Baix, L’Església i Can Rosés, La Maternitat i Can Bacardí, La Mercé, Pedralbes, Sant Ramon i la Torre Melina y la Zona Unversitària – Bederrida.

 

Nou Barris – liste over leiligheter i Nou Barris

Nou Barris - BarcelonaNordøst i Barcelona, omtrent 15 minutter fra sentrum, ligger bydelen Nou Barris. Her finner du undergrunnstasjoner som for eksempel Viliapicina, Llucmajor, Via Julia og Trinitat Nova.

I denne bydelen bor det stort sett spanjoler/katalanere, og derfor er dette et mer typisk spansk område enn de andre i Barcelona. Flere universiteter ligger i og rundt denne bydelen, i tillegg til mange parker for de som liker natur. Verdt å nevne er blant annet Parc Turó de la Peira, Parc Esportiu de Can Dragó. Med den fantastiske Parc Central de Nou Barris med sin karakteristiske dam i midten kan man trygt si at Nou Barris er en av de grønneste bydelene i Barcelona.

OMRÅDER I DISTRIKTET

Can Peguera, Canyelles, Ciutat Meridiana, Guineueta, Porta, Prosperitat, Roquetes, Torre Baró, Torre Llobeta, Trinitat Nova, Turó de la Peira, Valbona, Verdum y Vilapicina.

 

Sant Andreu – liste over leiligheter i Sant Andreu

Sant Andreu de Palomar EsglésiaSant Andreu er et fredelig nabolag lokalisert i det nord-østlige delen av Barcelona. Området er ikke så kjent blant turister, men det er allikevel mye å se i dette området. Gatene og plaça’ene er fylt med historie og det finnes mange restauranter i området med fantastisk tapasen til en veldig rimelig pris.

OMRÅDER I DISTRIKTET

Sant Andreu de Paloma, La Sagrera, Trinidad Vella, Baró de Viver, Bon Pastor, Navas y Congrés

 

Sant Martí – liste over leiligheter i Sant Martí

Sant Martí - BarcelonaSant Martí distriktet ligger i øst-delen av byen. Det er det andre største nabolaget i byen i både størelse og antall innbyggere. Det er også der de fleste strendene ligger i Barcelona siden en del av nabolaget ligger mot sjøen. Det er kjent som middelklasse- nabolag med mange kommersielle deler, parker og underholdning. Dersom man ser på bydelens historie, ser man at denne delen av byen utviklet seg nordover i det 10.århundre, takk til Condal Kanalen som transporterte vann fra Montcada til Barcelona. Den sørlige delen var usunn å bo i og ganske tørr, men fra 17.århundre har dette forandret seg pga. den industrielle prosessen og denne delen av byen ble en av de viktigste sonene av Spanias industri. Idag er det en av de livligste delene av byen med mange kommersielle deler, et faktum som øker byens økonomiske vekst.

OMRÅDER I DISTRIKTET

El Clot, Camp de l’Arpa, La Verneda, Can Ricart, Provençals, Poblenou, Barri del Besòs, Diagonal Mar y Vila Olímpica

 

Sants Montjuïc – liste over leiligheter i Sants Montjuïc

Sants-MontjuicTidligere var Montjuïc en militærbase. Nå, som en føniks fra asken, har området reist seg til nye høyder. Om dagen kan en nyte de mange og flotte parkene, og om kvelden transformeres det til en lekegrind for de festglade. I 1992 var dette hovedsetet for OL, og på grunn av dette finnes det nå store sportsfasiliteter hvor man kan gjøre aktiviteter som blant annet svømming, løping, gåing, sykling, klatring og tennis. Bydelen har virkelig blomstret i etterkant av OL, og det finnes nå mange barer, restauranter og klubberi området.

Sants Montjuïc kan tilby noen av de mest fantastiske utsiktene over Barcelona, hvor en i tillegg i flotte omgivelser kan nyte god mat og drikke. Flere museum ligger her, blant andre MNAC og Fundación Joan Mirò, begge vel verdt et besøk. Fotballklubben Espanyol spiller sine hjemmekamper her, og den verdensberømte arkitekten Santiago Calatrava har konstruert et av sine spektakulære tårn her, Torre Calatrava. Montjuïc er en bikube av liv og positiv energi. Det er trygt å spasere her om kveldene, og ta gjerne en drink mens du flanerer, spis tapas, og nyt det flotte showet ved den magiske fontenen.

Montjuïc ligger i det sørvestlige hjørnet av byen, og grenser til Poble Sec. Som et symbol for makt rager Montjuïc i kanten av Barcelona, og er en av de eldste bydelene. Historisk har de som kontrollerte Montjuïc også hatt kontrollen over Barcelona. De tidligste bosetterne, Laietani, kjent for å rake østers, ble etterhvert jagd bort av romerne, som reiste et tempel for guden Jupiter.

Siden da har dusinvis av despotiske herskere bygd på og modifisert Castell de Montjuïc, som er plassert oppå en jødisk gravplass (derav navnet Montjuïc som betyr jødisk fjell). På 1900-tallet gjorde Franco festningen til et av sine forhørshovedkvarter, og et sted dypt inne i festningen tror man at Francos beneméritos (som betyr de ærverdige, og var i realiteten en militia) drepte den tidligere presidenten av Catalonia, Lluís Companys, i 1941. Festningen ble ikke tilgjengelig for besøkende før Franco ga den tilbake til byen i 1960. For å finne veien rundt om i alle parkene bør du anskaffe et kart (kan skaffes på turistkontoret i Barcelona).

OMRÅDER I DISTRIKTE

Sants, Hostafrancs, La Bordeta, Poble Sec, Font de la Guatlla, Magòria, La Marina, Zona Franca y Montjuic.

 

Sarria-Sant Gervasi – liste over leiligheter i Sarria-Sant Gervasi

Sarria - Sant Gervasi BarcelonaBydelen Santaló/San Gervasi er et koselig overklasseområde med rolige gater og koselige torg. Der hvor gatene Santaló og María Cubí møtes, finner du den tetteste konsentrasjonen av fasjonable steder i hele Barcelona. Her møtes unge og motebevisste mennesker i de mange barene og diskotekene – hvor du garantert vil finne bra musikk, bra drinker og mye moro. Ved Plaça Francesc Maciá finner du Barcelonas crème de la crème av utesteder. San Gervasi er også en av de hyggeligste og tryggeste bydelene å bo i.

Fjellkjeden Collserola, 17 km lang og 6 km bred, fungerer som vestgrensen til Barcelona, og her ligger bydelene Tibidabo og Vallvidrera. Offentlig transport: Tibibussen går fra Pl. de Catalunya til Pl. Tibidabo (til toppen av fjellet) og har kun et stopp (går hvert 30-40 min, kun når Parc d’Attracions har åpent). Den første bussen fra Pl. de Catalunya går en time før fornøyelsesparken åpner, og den siste går vanligvis fra Pl. Tibidabo klokken 22, men rutene kan variere. Ring 010 for trafikkinformasjon. Et FCG tog (linje U7) går fra Pl. de Catalunya til holdeplassen Tibidabo, som ligger ved Pl. JFK hvor C. Balmes går over i Av. Tibidabo. 58-bussen går også fra Pl. de Catalunya til Pl. JFK. Den 100 år gamle trikken Tram Via Blau stiger oppover fra Pl. JFK til Plaça Dr. Andreu. Dette tar omtrent fem minutter. Derfra går taubanen til Pl. Tibidabo (desverre ikke tilpasset for rullestol). Et metrokort dekker FCG-toget og taubanen med ett klipp, og er dermed den rimeligste måten å komme seg opp fjellet på, og den eneste måten å komme seg frem til kirken når fornøyelsesparken er stengt.

Collserolafjellene raget i flere århundre mellom villmark og sivilisasjon. Rester fra sen steinalder og bronsealderen som er oppdaget her, viser at området var et hjem for mennesker lenge før romerne toget inn og bygde sine tumleplasser. Med Romerrikets fallitt ble Barcelona sårbar for angrep fra mange tyske stammer, noe som tvang bøndene til å forsvare sitt land. I størstedelen av det siste millenniumet har området vært hjem til bønder som har bygd de historiske kapellene og de tradisjonelle masias (katalanske gårdshus). I 1860, med Den industrielle revolusjonen, begynte folk i Barcelona å oppdage områdets potensial for fritids- og sommerhus. I løpet av det forrige århundret har utbyggingen av metro, trikk, tog og taubane, gjort området lett tilgjengelig for urbanister som higer etter landlige avbrekk. Parc de Collserola inneholder hele fjellkjeden, og landskapet varierer fra helt vilt til komplett urbanisert.

Tibidabo, den høyeste toppen med sine 512 meter, rommer en 100 år gammel fornøyelsespark samt den populære kirken Sagrat Cor. Bydelen Vallvidrera og kommunikasjonstårnet Torre de Collserola okkuperer en lavere nærliggende topp. Mannen som hovedsaklig er ansvarlig for utviklingen av Tibidabo og de omringende toppene var Dr. Salvador Andreu, som i 1899 stiftet Tibidabolaget og investerte mye i land, hvor på han bygde hoteller og utviklet infrastrukturen, konstruerte fornøyelsesparken og bygde et spektakulært kasino (nå lagt i ruiner). Like etter hastet Barcelonas overklasse etter å overgå hverandre i byggingen av flotte landsted, og fjellsiden er i dag dekket av eksepsjonelle eksempler på tidlig 1900-talls modernistisk og neoklassisistisk arkitektur. Mange av disse byggene er nå hjem til kontorer og skoler.

OMRÅDER I DISTRIKTET

Sarrià, Sant Gervasi, Vallvidrera, Can Caralleu, Bonanova, Les Planes, Tibidabo.

 

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Legg igjen et svar

Din epostaddresse vil ikke bli publisert

Skrevet av: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

neighbourhoods-nb about-barcelona-nb

Overnatting Barcelona


Gå til toppen