Home / Barcelonassa / Kaupunginosat / Sants-Montjuïcin alue
sant montjuic Neighbourhood

Sants-Montjuïcin alue

Miksi Sants-Montjuïc?

Sants-Montjuïc muodostuu oikeastaan kahdesta eri piiristä, joista Sants on hyvin tyypillinen katalaaniasuinalue ja Montjuïc iso mäki, joka hallitsee Barcelonan horisonttia. Sants rakennettiin aikoinaan työväenperheiden ja keskiluokan asuinalueeksi, sillä sitä ympäröi teollisuusalue. Alue ei ole yhtä “kaunis” kuin muut alueet Barcelonassa, mutta se on kuitenkin omalla tavallaan viehättävä paikka.
Sants-Montjuïcista on hyvät metroyhteydet ja suuri juna-asema, josta lähtee taajamajunien lisäksi esimerkiksi huippunopea AVE juna Madridiin. Alueelta pääsee siis todella helposti mihin tahansa kohteeseen, kuten keskustaan, El Prat Lentokentälle, Lleidaan tai Tarragonaan. Montjuïc on kuitenkin itsessään jo täynnä nähtävää, joten varaudu viettämään vähintään yksi päivä täällä!

 

Nähtävyydet Sants-Montjuïcissa

Sants-Montjuïcissa on runsaasti nähtävää jokaiseen makuun. Siellä kisattiin vuoden 1992 Olympialaisten aikana monet lajimestaruudet, ja aiheesta löytyy myös museo. Tämän lisäksi alueella on kaksi tunnettua taidemuseota, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ja Fundació Joan Miró, joissa kannattaa vierailla. Sants-Montjuïcissa sijaitsee myös Castell de Montjuïcin vanha linnoitus.

Sants-Montjuïc on myös kauniin Poble Espanyolin kotipaikka. Poble Espanyoliin (espanjalainen kylä) on kasattu yli 40 taidonnäytettä erilaisista pienoismalleista ja rakennuksista ympäri Espanjaa, ja sieltä löytyy myös kaksi Espanjan perinteisintä lasinpuhalluspaikkaa. Luonnosta kiinnostuineille henkilöille puolestaan kasvitieteellinen puutarha Jardì Botànic, Laribalin puutarha sekä uskomaton Jardins Mossèn Costa i Llobera ovat varmasti vierailemisen arvoisia paikkoja. Alueella vieraillessa kannattaa ehdottomasti pistäytyä myös kauniissa Parc de l’Espanya Industrial -puistossa, jonka keskellä sijaitsee näyttävä tekojärvi. Tästä puistosta tekevät kuitenkin erilaisen sen mukaansatempaavat kivihahmot ja rautaiset lohikäärmeet.

Kaikista suurin nähtävyys Sants-Montjuïcissa on elokuussa pidettävä Festa Major -festivaali, jolloin koko asuinalue täyttyy ihmisistä, koristuksista, musiikkitapahtumista ja valloittavasta ilmapiiristä. Osa jopa väittää, että Festa Major olisi jopa parempi kuin maineikas Festa Major de Gràcia.

Etsi ja löydä majoitus nyt!

 

Ravintolat Sants-Montjuïcissa

Sants-Montjuïc tarjoaa lukuisia erinomaisia ravintoloita, jotkut kalliimpia kuin toiset. Parhaista parhain ravintola löytyy 5 tähden Miramar -hotellilta, joka sijaitsee alueen itäosassa. Toinen loistava ravintola, vaikkakin hieman kallis, on nimeltään El Xalet. Tässä paikassa keskitytään todenteolla laatuun määrää enemmän, joten ravintolaan ei ehkä kannata tulla mikäli olet tottunut syömään isoja annoksia. Jos olet italialaisen tai meksikolaisen ruuan ystävä, Sants-Montjuïc on oikea paikka sinulle. Vieraillessasi seudulla italialainen La Briciola on Carrer d’ Olzinelles on ehdottomasti yksi varmimmista paikoista, sillä ruoka on todella herkullista ja hinnat enemmänkin kuin kohtuulliset. Treffeille yksi toimiva ravintolavaihtoehto voisi olla Blau on Carrer de Tenor Masini, sillä se on hyvin viihtyisä ja hieman pienempi paikka.

 

Yöelämä Sants-Montjuïcissa

Jos koskaan eksyt Sants-Montjuïciin ja haluat nauttia drinkin, Plaça d’Osca on uusi suosittu paikka, joka on täynnä baareja ja kahviloita. Viihdyitpä sitten tavallisemmissa pubeissa, olutbaareissa tai missä tahansa, alueen mutkikkailta kaduilta löytyy varmasti sopivanlainen istuskelupaikka jokaiseen makuun.

Varsinaisia klubeja Sants-Montjuïcissa ei juurikaan ole. Ibizan Megahousea vastaava suuri Privilege sieltä löytyy, mutta se on enemmänkin musiikillinen tapahtumapaikka kuin varsinainen klubi.

 

Shoppailu Sants-Montjuïcissä

Uusi Las Arenas -ostoskeskus sijaitsee vanhalla härkätaisteluareenalla. Tilat olivat useita vuosia käyttämättöminä, sillä härkätaistaluiden suosio laski tasaisesti viime vuosikymmenten ajan. Vasta vuonna 2008 ne kiellettiin Catalunyassa kokonaan.

 

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kaupunginosat

Majoitus Barcelona


Scroll To Top