Home / Barcelonassa / Las Golondrinas risteily
Las golondrinas

Las Golondrinas risteily

Las Golondrinas risteily on mahtava valinta niille, jotka ovat kiinnostuneita näkemään Barcelonan uudesta perspektiivistä. Risteilyt järjestävän yhtiön nimi “Las Golondrinas” tarkoittaa suomeksi pääskysiä, ja yhtiö aloitti toimintansa jo vuonna 1888. Las Golondrinas tarjosi ensimmäisenä matkailijoille näkymän kaupungista meren puolelta. Yhtiö on tällä hetkellä ainoa risteilyjen järjestäjä Barcelonan satamassa.

Risteilyjä on eri pituisia; aina pienvenesataman, rahtisataman ja kalastussataman kierroksista pitkään kiertoajeluun. Pisin vaihtoehto, “Port I Litoral” kierros vie matkaajat ympäri satama-alueita ja avomeren kautta kaupungin laitamille Barcelonan Port Forumiin.

Löydä majoituksesi nyt!

Barcelonan satama

Vaikka ammoin vilkas kalastustoiminta onkin hidastunut, Barcelonan sanotaan olevan yksi Välimeren vilkkaimmista satamakaupungeista. Suurin osa liikenteestä on rahtilaivoja Barcelonan toimiessa sillanpäänä koko koillis-Espanjaan. Tärkeitä toimijoita ovat myös mmpäri Välimerta kyntävät risteilyalukset, joita voi nähdä lähtevän Barcelonasta mm. Baleaarien saariston suuntaa.

Satamakierros

Lyhyet satamakierrokset kestävät 35min ja niillä vieraillaan Barcelonan kalastus- ja merisatamissa. Venee kulkee läheltä Torre del Rellotgea, kalastusataman portilla sijaitsevaa kello, joka toimi ennen myös ukkosenjohtimena. Seuraavana kohteena on Moll Contradic ja uljas Pont de la Porta d’Europa -silta, joka nousee ylös suurten rahtialusten, mm viljakuljetusten, tieltä. Konttiterminaalissa valtavat nostokurjet lastaavat ja purkavat massiivisia rahtilaivoja hämmästyttävällä tahdilla. Viimeiseksi vene vierailee SEAT:n tehtaan lähellä katsomassa vastavalmistuneiden autojen lastausta. Takaisin pienvenesatamaan vene palaa ulompien laitureiden kautta, jossa pääsee näkemään risteilyalukset odottamassa matkustajiaan.

Merikierros

Tämä kierros kestää noin 90 minuuttia. Vene suuntaa satamasta avomerelle, kulkee ohi kauniin Barcelonetan, Port Olympicin, Vila Olimpican, Nova Icarian ja Bogatellin rantojen, Mar Bellan ja Nova Mar Bellan kunnes saapuu reitin loppuun Port Forumiin. Tämän pienvenesataman tunnistaa suuresta aurinkopaneelista. Tämän jälkeen vene kääntyy takaisin Barcelonan satamaa kohti.
Puiset veneet ovat 18 metriä pitkiä, 5 metriä leveitä ja kattamattomina suunniteltu matkustamiseen rannikon läheisyydessä. Niihin mahtuu enimmiltään 200 matkustajaa.

Katamaraanit

Pisimmällä ‘Port I Litoral’ kierroksella, joka kiertää alueen satamissa ja rannikkoalueella veneet ovat moderneja katamaraaneja, pituudeltaan 20 tai 26 metriä ja leveydeltään 7 tai 8,30 metriä. Malliltaan ne ovat tyypillisiä kaksikerroksisia katamaraaneita. Toisin kuin lyhyemmillä kierroksilla, ylemmällä kannella ei ole varjostavaa kattoa, joten muista pakata aurinkorasvaa mukaan. Alemmassa kerroksessa on baari juomatarjoilua varten ja vessat, jotka on varusteltu liikuntarajoitteisten tarpeita silmällä pitäen. Alakerroksen lattia on tehty vahvennetusta lasista, joten matkustajat voivat tutustua merenalaiseen maailmaan, mikä onkin tämän kierroksen tärkeimpiä houkutuksia. Näkymiin kuuluu myös veneen moottorit. Kerrosten välillä pääsee liikkumaan kajuutan etuosasta.

Olitpa sitten lomalla tai työmatkalla Barcelonassa ja majoitut lähettyvillä, älä jätä väliin tätä mahdollisuutta kiertoajeluun Barcelonan merellisissä näkymissä.


Näytä suurempi kartta

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

tietoa-barcelonasta kuljetus

Majoitus Barcelona


Scroll To Top