Home / Barcelonassa / Kaupunginosat / Gràcian alue
Gracia Neighbourhood

Gràcian alue

Miksi Gràcia?

Gràcialla on oma tunnelmansa ja historiansa. Se oli pieni kylä aina vuoteen 1897 asti, jolloin se lisättiin Barcelonan kasvavaan metropolialueeseen. Kylän asukkaat vastustivat kuntaliitosta ja protestoivat pitkään Barcelonaan liittymistä. Liitos ei kuitenkaan ollut vältettävissä, ja Gràciasta tuli Barcelonan kaupunginosa. Vielä tänäkin päivänä ajatukset itsenäisestä kaupungista pysyvät elossa. Alueella useiden sukupolvien ajan asuneet suvut ja perheet kutsuvat itseään barcelonalaisten sijaan gràcialaisiksi. Gràcia on myös aina ollut vasemmistoaktivismin keskusta, minkä voi huomata alueen useista, poliittisilla graffiteilla maalatuista seinistä sekä paikannimistä kuten Plaça de la Revolució, vallankumouksen aukio.

 

Nähtävyydet Gràciassa

Alueen tärkeimpänä nähtävyytenä voidaan varmastikin pitää Antoni Gaudín kuuluisaa Parc Güellia, joka oli yksi Gaudín lyhyen elämän viimeisistä mestariteoksista. Parc Güell on mitä mainioin esimerkki Gaudín uskomattomasta ajatusmaailmasta ja luovuudesta. Puistoon mennessäsi tunnet kuin astuvasi taianomaiseen satuun, täynnä piparkakkutaloja ja mosaiikista tehtyjä salamanteripatsaita. Parc Güellista voit myös löytää Gaudín entisen kodin, joka on sittemmin muutemmin hänen elämästään kertovaksi museoksi.

 

Ravintolat Gràciassa

Gràcian alueella voit löytää suuren keskittymän ravintoloita, jotka tarjoavat ruokaa joka kolkasta ympäri maailmaa. Voit löytää kaikkea tyypillisistä espanjalaisravintoloista ja –tapasbaareista aina lähi- sekä kaukoidän herkkuihin. Jos olet juhlistamassa erityistä tapahtumaa, voimme suositella Fernandez –nimistä ravintolaa Gran de Gràcian kadulla. Paikka on laadultaan erinomainen, vaikkakin hieman hintava.

 

Yöelämä Gràciassa

Gràciassa on paljon hyviä baareja eri teemoissa. Yksi alueen suosituimmista on varmastikin Timeline –baari Carrer de la Provencian kadulla. Toinen suosittelemamme paikka on Ban Canigó, jossa halvat drinkit ovat varmastikin hintansa väärtejä.
Gràcia on myös loistava valinta, mikäli viihdyt yökerhoissa! Alueella sijaitsevat kuuluisat klubit Duvet sekä KGB. KGB on ollut toiminnassa vuosikaudet ja sille onkin kehittynyt omanlainen kuva mm. erinomaisten live-esiintymisiensä ansiosta. Jos pidät enemmän perinteisestä klubituksesta, moderni ja sähäkkä Duvet on varma valinta.

 

Shoppailu Gràciassa

Gràcia on täynnä pieniä, trendikkäitä ja boheemeja kauppoja ja putiikkeja. Gràcian asukkaat myös kutsuvat kaupunginosaa hieman erilaiseksi, mikä näkyy kauppavalikoimassa. Alueelta ei löydy suurien brändien kauppoja, vaan yksilöllisiä vaatteita, käsintehtyjä laukkuja, orgaanisia kenkiä, porkkanamehua ja muita erikoisuuksia myyviä kauppoja. Mikäli tykkäät pukeutua valtavirrasta poikkeavaan tyyliin tai omistaa jotain erikoista, Gràcia voi olla oikea shoppailuparatiisi juuri sinulle!

 

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kaupunginosat

Majoitus Barcelona


Scroll To Top