Home / Nähtävyydet / El Penedes: Viininvalmistusta Lähellä Barcelonaa
Feature

El Penedes: Viininvalmistusta Lähellä Barcelonaa

El Penedes on yksi Euroopan vanhimmista viininvalmistuksen alueista, ja se sijaitsee Barcelonan ja Tarragonan välissä. 95 % kaikesta cavasta valmistetaan tällä alueella johtuen siellä vallitsevasta maaperän ja auringon ainutlaatuisesta yhdistelmästä, joka on seurausta Välimeren ilmastosta.

Sant Sadurní d’Anoia nimetty cavan pääkaupungiksi, ja monet sillä alueella olevat yritykset tarjoavat useiden viinitilojen kiertoretkiä joka päivä. Monet näistä kiertomatkoista sisältävät viinin maistelua jokaisella tilalla, ja joissain on lisäksi tarjolla jopa perinteistä katalonialaista ruokaa. Kannattaa kuitenkin muistaa pitää rauhallinen tahti yllä, jotta selviää viimeiselle viinitilalle asti!

Yksi erityisen kuuluisa cava on Codorniu, joka on kansainvälisesti tunnettu. Mikäli haluat tehdä kiertomatkan siihen tutustuaksesi, muista varata se etukäteen.

Löydä majoituksesi nyt!

Sant Sadurní d’Anoia on kaunis alue täynnä upeaa arkkitehtuuria, ja sitä ympäröi yli 80 viinitilaa, joista valita. Sinne on mahdollista päästä junalla, Rodalies linjalla C4 (Manresa – St. Vicenç de Calders, pysäkki Sant Sadurní d’Anoia).

Lähellä Sant Sadurní d’Anoiaa on kaupunki nimeltä Vilafranca del Penedès, joka on tunnettu Katalonian viinipääkaupunkina. Siellä on mahdollisuus vierailla viini- ja kulttuurimuseo VINSEUMissa, jossa on esillä viinin kulttuuria ja sen suhdetta kaupunkiin ja muuhun alueeseen.

Jos haluaa pitää rauhoittumistauon Barcelonan kaupungin vilinästä, sopii El Penedèsin alue siihen täydellisesti. Alueella on kuvankaunista maaseutua ja valittavana monia viinitiloja, joissa maistella viinejä ja vaellella ympäri kauniita viinitarhoja.

Vierailemisen Arvoisia Paikkoja:

Olèrdola

Olèrdolan monumenttiryhmän sisäosassa on linna, antiikin aikaisen kaupungin rauniot ja Sant Miquelin kirkko. Tämä muinainen kaupunki oli asutettuna jo kivikaudella.


The Castle of Subirats

Tämä linna oli kauan tärkeä raja-asema, mutta jo ennen sitä, Marca Hispánican (historiallinen nimi entisen Septimanian maakunnan puskurivyöhykealueelle) aikaan, linna oli tunnettu väkevänä länteen tähystävänä linnoituksena. Nykyään sieltä on uskomattomat maisemat Penedèsin alueelle ja Montserrat vuorelle.


The Castle of Sant Martí Sarroca

Alt Penedèsin kaikista tärkein monumenttiryhmä, johon kuuluvat Sant Martín linna ja Santa Marian kirkko. Se on luokiteltu kansallisen edun historiallis-taiteelliseksi monumentiksi.

Sant Sebastià dels Gorgs

Antiikin benediktiinimunkkien luostari, jonka kirkko ja osa luostaria ovat yhä jäljellä. Sen ensimmäisen aikakauden romaaninen kellotorni erottuu joukosta sen nelikulmaisen muodon, suurien ikkunoiden ja pyöristettyjen kaarien vuoksi, jotka ovat ainutlaatuisia Penedèsissä.

Codorníu

Parhaiten vieraiden vastaanottamiseen valmistautunut yritys on Codorníu, suurin cavan tuottaja Espanjassa (40 miljoonaa pulloa vuodessa). Codorníussa vieraileminen on ihanteellisinta autolla, sillä muu liikennöinti on epäluotettavaa. Joskus on kuitenkin mahdollista saada taksi Sant Sadurní d’Anoian asemalta. Myös ryhmät ovat tervetulleita Codorníun viinitilalle, eivätkä etukäteisvaraukset ole välttämättömiä. Viinitilan kierrokset ovat englanniksi, mutta myös muilla kielillä. Kierros kestää noin puolitoista tuntia, jonka aikana tutustutaan noin 16 km matkalta maanalaisiin kellareihin sähköautoilla. Entinen puristusosa on muutettu museoksi, jossa on esillä viinintuotannossa käytettäviä välineitä kautta aikojen. Kierros päättyy cavan maisteluun.


Näytä suurempi kartta

Majoitus Barcelonassa

Näytä kaikki

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

nahtavyydet-kulttuuri ruoka-ja-juoma

Majoitus Barcelona


Scroll To Top