Home / Barcelonassa / Eixamplen alue
Eixample

Eixamplen alue

Miksi Eixample?

On lähes mahdotonta vierailla Barcelonassa viettämättä aikaa Eixamplesssa! L’Eixample, mikä tarkoittaa ”laajennusta” Kataloniaksi, on ylempi osa Barcelonan keskustaa ja täysi vastakohta alemmalle kaupunginosalle Ciutat Vellalle. Kun Ciutat Vella on täynnä pieniä, kapeita ja kurvikkaita katuja, Eixample on rakennettu täydellisesti leveistä bulevardeista ruudukkomallin mukaisesti.

Useat alueen rakennukset ovat kuuluisaa Katalonian modernistista tyyliä ja alueella onkin maailman suurin modernististen rakennusten keskittymä. Eixamplessa sijaitsee myös kuuluisa kauppakatu Passeig de Gràcia, joka on täynnä design -liikkeitä, hienoja ravintoloita ja moderneja baareja.

 

Nähtävyydet Eixamplessa

Eixamplen alue on täynnä nähtävyyksiä! Alueella sijaitsee maailmankuulun Antoni Gaudìn suunnittelema kirkko La Sagrada Familia, kirkko joka on edelleen rakenteilla. Sen suunnitellaan valmistuvan vuonna 2026, samana vuonna kuin Gaudìn kuolemasta tulee kuluneeksi sata vuotta. Eixamplesta voit löytää myös muita kuuluisia modernistisia rakennuksia, kuten Casa Battlòn, La Pedreran sekä Arc de Triomfin, Barcelonan oman version Pariisin Riemukaaresta.

 

Ravintolat Eixamplessa

Eixample on juuri oikea paikka ulkona syömiseen! Alueella on suuri määrä loistavia ja kuuluisia ravintoloita, alkaen Michelin –tähdillä palkituista maailmankuuluista ravintoloista, kuten Cinc Sentits, pieniin autenttisiin katalonialaisravintoloihin kuten La Bodegueta ja aina ulkomaisiin ravintoloihin kuten intialainen Mayura Lounge ja Thai Gardens.

 

Yöelämä Eixamplessa

Jos tykkäät nauttia drinkin aina silloin tällöin, suuntaa Eixamplen vasempaan laitaan, Esquerraan. Oikea puoli, nimeltään Dreta, on suurimmaksi osaksi asutusaluetta. Vasemmalta voit löytää lukuisat kaupat, baarit, yökerhot ja ravintolat. Eixample Esquerrassa on lukuisia upeita baareja jokaiseen makuun! Espit Chupitos –baarista voit löytää jopa 500 erilaista shottivaihtoehtoa, joten siinäpä loistava valinta illan aloittelupaikaksi!

Eixample on toki muutakin kuin valikoima yökerhoja ja juhlapaikkoja. Jos haluaisit kokea jotain vähän mielenkiintoisempaa ja hauskempaa kuin normaalit yökerhot, suuntaa Mojito Nightclubiin. Tässä latinomusiikkipainotteisessa paikassa tanssilattiat valtaavat salsa, samba ja muut latinotanssityylit. Yksi Barcelonan kuuluisimmista klubeista on La Fira, joka on kokemisen arvoinen jo pelkästään valtavan tanssilattiansa vuoksi.

 

Shoppailu Eixamplessa

Eixamplessa sijaitsee yksi Euroopan kuuluisimmista kauppakaduista, Passeig de Gràcia. Passeig de Gràcialla löydät useiden maailmankuulujen designereiden brändejä, kuten Dolce & Gabbana, Karen Millen ja Burberry. Kaupat Passeig de Gràcialla ovat yleensä huippuluokkaa, mutta voit löytää kadulta myös huokeampien hintojenkin liikkeitä, kuten Zaran, Mangon ja Niken.

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

tietoa-barcelonasta

Majoitus Barcelona


Scroll To Top