Home / Barcelonassa / Ciutat Vellan alue
ciutat-vella

Ciutat Vellan alue

Miksi Ciutat Vella?

Jos olet tulossa Barcelonaan lomalle, Ciutat Vella on oiva sijanti majoittua käyntisi ajan! Ciutat Vella, joka tarkoittaa Vanhaa Kaupunkia, on täynnä kauniita ja vanhoja rakennuksia, hienoja ja kodikkaita aukioita, kaikentyyppisiä ravintoloita, pieniä putiikkeja, katuartisteja ja paljon muuta. Ciutat Vellassa sijaitsee myös Palau de la Generalitat, Katalonian virallinen hallintotoimisto. Ciutat Vella koostuu Góticin, Ravalin, Bornin sekä Barcelonetan ”barrioista” eli naapurustoista.


Nähtävyydet Ciutat Vellassa

Ciutat Vella on täynnä nähtävyyksiä, jotka jokaisen Barcelonassa käyvän turistin on nähtävä. Ciutat Vellassa sijaitsee kuuluisat Las Ramblasin kadut, vaikkakin usein sitä kutsutaan vain La Ramblaksi. Se ei ole itseasiassa vain yksi, vaan useampi yhdensuuntainen katu. Ciutat Vellassa sijaitsevat myös Katalonian hallitus sekä Barcelonan kaupungintalo, jotka sijaitsevat vastakkain Plaça Sant Jaumen aukiolla.

Góticista voit löytää Barcelonan katedraalin, La Seun, jota ei tule sekoittaa La Sagrada Familiaan tai vanhaan Santa Maria del Pin -kirkkoon, joka on rakennettu jo 1300-luvulla. Oikeastaan koko Góticin naapurusto on yhtä nähtävyyttä, sillä useimmat alueen rakennukset ja struktuurit ovat erittäin vanhoja, joista osa on rakennettu jo Roomalaisten perustaessa ”Barcinon”, mistä Barcelonan kaupunki sai alkunsa. La Barcelonetassa sijaitsee kenties Katalonian pääkaupungn kuuluisin ja vierailluin nähtävyys, Barcelonan kaunis rantaviiva.

 

Ravintolat Ciutat Vellassa

Ciutat Vella on täynnä ruokailupaikkoja! Alueelta on lähes mahdotonta poimia yksittäisiä kohteita. Täältä voit löytää ravintoloita jokaiseen makuun: baskilaiset, irlantilaiset, argentiinalaiset, libanonilaiset, tyypilliset espanjalaiset ja perinteiset katalonialaiset ravintolat kaikissa eri hintaluokissa. Useat ravintolat pääkaduilla ja -aukioilla ovat hieman kalliimpia ja tarjoilevat usein samoja, turisteja miellyttäviä ruokia. Suuntautuessasi väkijoukon keskeltä pienemmille kaduille voit kuitenkin löytää valikoiman fantastisia ravintoloita, jotka tarjoavat maukasta ruokaa huokeampaan hintaan.

 

Yöelämä Ciutat Vellassa

Jos etsit paikkaa nauttiaksesi drinkin, Ciutat Vella on juuri oikea paikka. Sekä Gótic, Raval että Born ovat täynnä monenlaisia baareja, aina ylemmän Ravalin rokkibaareista alemman Góticin jazz- ja teemabaareihin sekä Bornin elegantteihin paikkoihin. Jos haluat suunnata yökerhoon, Ciutat Vella on jälleen paras valintasi, sillä täältä voit varmasti löytää sinulle sopivan menomestan. Teknoa ja rokkia Ravalissa löydät klubeilta ”Moog” sekä ”7sins”. Live-musiikkia soitetaan Góticissa yökerhoissa ”Sidecar Factory Club” ja ”Jamboree”, mikä myös muuttuu normaaliksi yökerhoksi konserttien loputtua. Bornessa voit törmätä trendikkäisiin ja moderneihin paikkoihin kuten ”Bar Rubi” sekä ”Coppelia Club”.

 

Shoppailu Ciutat Vellassa

Mikäli sinun on vaikea hallita shoppailuhimoasi, Ciutat Vella saattaa olla huono valinta matkakohteeksesi – alue on nimittäin täynnä kaikenlaisia putiikkeja ja kauppoja! Mitä tahansa etsitkään, voit löytää sen Ciutat Vellalta. Alueella on lukuisia tuliaisputiikkeja, brändivaateliikkeitä, designer -kauppoja, kenkäkauppoja ja vaikka mitä muuta! Jos suuntaat Barri Góticin pienemmille kaduille, voit löytää upeita pieniä erikoiskauppoja sekä ainutlaatuisia designer -putiikkeja. Ciutat Vellassa sijaitsee myös neljä megamyymälä El Corte Inglesin osastoa. Jos haluat ostaa tuoreita elintarvikkeita, herkullista suklaata tai perinteistä espanjalaista kinkkua, voit suunnata la Boquerian markkinapaikkaan la Ramblan varrella. Monet arvostavat tämän kauppatorin Euroopan parhaaksi omassa luokassaan, ja useat Barcelonan ravintoloiden huippukokit ostavatkin tuoreet ainesosansa la Boquerialta joka aamu.

 

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

tietoa-barcelonasta

Majoitus Barcelona


Scroll To Top