Home / Barcelonassa / Kaupunginosat / Barcelonan kaupunginosat
Neighbourhoods of barcelona to live

Barcelonan kaupunginosat

Ciutat Vella

Ciutat Vella - BarcelonaCiutat Vella on kaupungin vanhin ja tyypillisin kaupunginosa. Sen nimi (Vanha Kaupunki) tulee alueen lukuisista goottilaisista rakennuksista. Kun kuljet sen katujen halki, tunnet kuin kävelisit labyrintissä täynnä katuja, baareja, kahviloita ja ravintoloita.

Alueen arkkitehtuurin tutkimiseen ja ihailuun voisi kuluttaa jopa päiviä, erityisesti katedraalin ympäristössä, joka on samaan aikaan sekä majesteettinen että taianomainen. Päästäksesi paikalle, sinun tulee kulkea itään Ramblasilta tai kaakkoon Plaza Catalunyalta. Ranta ja satama sijaitsevat lyhyen kävelymatkan etäisyydellä. Nauti tästä kauniista naapurustosta täysin rinnoin!

KAUPUNGINOSAN ERI ALUEET

Barceloneta, Santa Caterina-Born, el Raval, Gòtic.

 

Eixample

Eixample - BarcelonaEixamplen (suomeksi Laajennus) kadut muodostavat täydellisen kaupunkiruudukon ja ovat täynnä erilaisia liikkeitä, design -kauppoja, yritystiloja, supermarketteja ja ruokapaikkoja eri puolilta maailmaa. Alueelta löytyy myös erinomainen valikoima tyylikkäitä baareja ja ravintoloita, joissa voi rentoutua nautiskellen hyvää ruokaa ja Rioja-viiniä.

Useimmat turistit keskittyvät vain Passeig de Gràcian ja Sagrada Famílian läpikäymiseen, mutta jos sinulla on energiaa tutustua koko alueeseen, saat erinomaisen oppitunnin modernismista ja paremman tuntemuksen Barcelonasta, mikä jää usein turisteilta kokematta. Passeig de Gràcia, Barcelonan huippudesign -putiikkien katu, jakaa Eixamplen pystysuorasti läntiseen Eixample Esquerraan (suomeksi Vasemmanpuoleinen Laajennus) ja idänpuoleiseen Eixample Dretaan (Oikeanpuoleinen Laajennus).

Julkinen liikenne: Metrolinjat 3, 4, 5, FCG-junat, ja lähes puolet kaupungin busseista kulkevat Eixamplen läpi. Kaikki yöbussit lähtevät Plaza de Catalunyalta.

Eixample on huomiota herättävä alue, joka alkoi kehityttymään poikkeuksellisista olosuhteista.  Samoihin aikoihin kun kaupunkia ympäröivät tyrannimaiset Bourbonin aikaiset muurit viimein tuhottiin vuonna 1854, alkoi katalonialainen kulttuurirenesanssi yleistyä. Kun teollisuuden hyväntekijöiden määrä kasvoi, utopistinen sosialismiteoria levisi filosofisissa piireissä, mukaanlukien Eixamplen suunnittelijan Ildefons Cerdà i Sunyerin. Cerdàn suunnitelma Barcelonan laajennusta varten oli luoda tasa-arvoinen yhteisö rakennusten ja tilojen yhtenäisyydellä. Mutta kun Eixamplea rakennettiin, rikkaat tehtailijat painostivat nuoret nousevat arkkitehdit muuttamaan uudet talot hyötykelpoisammiksi. Joskus jokaisessa korttelissa sijainneet Cerdàn suunnittelemat sisäpihat tuhottiin ja niiden päälle rakennettiin uudelleen suurempien voittojen toivossa.

Huolimatta siitä, että nykypäivän Eixample ei ole täysin Cerdàn alkuperäisten suunnitelmien mukainen, se on täynnä mielenkiintoisia rakennuksia. Alue on loistava paikka kävelyretkelle varsinkin niille, jotka pitävät vanhempien kaupunginosien kapeita katuja ahdistavina.

KAUPUNGINOSAN ERI ALUEET

Sant Antoni, Sagrada Família, Fort Pienc, Dreta de l’Eixample, Esquerra de l’Eixample.

 

Gràcia

Grácia - BarcelonaGràcia, alunperin itsenäinen työväenluokan asuttama kylä, liitettiin Barcelonaan vuonna 1897 sen asukkaiden vastusteluista huolimatta.  Siitä huolimatta itsenäistymishalu elää yhä tänäkin päivänä, vaikkakaan ei kovin vahvana. Gràcia on aina ollut hyvin poliittinen alue, mikä näkyy mm. Mercat de Llibertatin ja Plaza de la Revolución nimissä. Yhdistymisen jälkeen alue pysyi vasemmistolaisen aktivismin ja vastarinnan keskuksena, jopa Francon hallituksen painostuksen alla. Gràcian itsenäinen ja aktivistinen henki säilyy yhä, mistä osoituksena ovat sen poliittiset graffitit.

Gràcian suhteellisen pieneen alueeseen mahtuu yllättävän paljon modernistisia rakennuksia ja puistoja, tyylikkäitä kauppoja ja kansainvälistä ruokakulttuuria (varsinkin monia erinomaisia libanonilaisia ravintoloita). Etäisyydet ovat lyhyitä, joten kaikki on kävelymatkan päässä. Paikalliset asukkaat tulevat hyvin erilaisista taustoista – niin keskiluokka, kuin boheemit nuoretkin viihtyvät sovussa alueen hurmaavilla kapeilla kujilla ja lukuisilla aukioilla. Koska turismi ei ole juurikaan levittäytynyt Gràciaan, se on säilyttänyt paikallisen viehätyksensä, joka on kadonnut joiltakin Barcelonan suositummilta alueilta. Jos olet kaupungissa elokuussa, ei kannata jättää väliin Gràcian Festa Majoria, viikonpituista juhlaa, joka houkuttelee ihmisiä joka puolelta Barcelonaa paikalle.

KAUPUNGINOSAN ERI ALUEET

Gràcia, Camp d’en Grassot, La Salut, El Coll, Vallcarca, Penitents.

 

Horta Guinardo

Parc del Laberint de HortaHorta ja Vall d’Hebron sijaitsevat l’Eixample Dretan takana, kaupungin koillisosassa. Horta menetti asemansa itsenäisenä kylänä vasta vuonna 1904. Sen kapeiden kävelykatujen ja vanhojen rakennusten runsaus on vielä tänäkin päivänä todisteena pikkukylän historiasta.

Alueella on muutamia keskiaikaisia maalaistaloja ja linnoituksia, kuten myös aristokraattikartanoita 1800-luvulta, jolloin Collserola -vuorien alaosat olivat suosittua seutua varakkaiden maalaiskotien perustamiseen. Vastakohtana Hortan naapuri Vall d’Hebron rakennettiin erityisesti toimimaan yhtenä neljästä päätapahtumapaikasta vuoden 1992 Olympialaisia varten, ja siellä käytiin pyöräily-, tennis- ja jousiammuntakilpailut.

Yleisesti tällä alueella on kuitenkin hyvin vähän turisteja ja paljon asuinrakennuksia, minkä takia se on loistava ympäristö niille, jotka haluavat asua paikallisella esikaupunkialueella – vaikkakin paikalta saattaa uupua joitakin elämyksiä, joita jotkut matkailijat hakevat.

Julkinen liikenne: M: Horta, Vall d’Hebron, Mundet ja Montbau.

KAUPUNGINOSAN ERI ALUEET

Baix Guinardó, Can Baró, El Carmel, Font d’en Fargues, Font del Gos, Guinardó, Horta, La Clota, Montbau, Sant Genís dels Agudells, Taxonera, Vall d’Hebrón.

 

Les Corts

Les CortsLes Corts on hyvin tunnettu alue Barcelonassa, sillä siellä sijaitsee suuri osa kaupungin merkittävimmistä yliopistoista. Alue on täynnä opiskelijoita ja erittäin vilkas ja energinen. Sen lisäksi on mainittava paikan lukuisat puistot ja puutarhat, muutamat turistikohteet ja varsinkin paikallisille tärkeä FC Barcelonan jalkapallostadion Camp Nou.

Alue on tunnettu myös hurmaavista leipomoistaan ja pienistä kahviloistaan, joiden aurinkoisilla terasseilla on mukava paistatella päivää lämpiminä vuodenaikoina. Les Cortsissa kohtaavat nykypäivän kiireet (lukuisat toimistot, tärkeät kansainväliset yritykset, yliopistot, hotellit jne.) ja 1800-luvun aito tunnelma hyvin säilyneine mökkeineen, joita voi nähdä ympäri tätä kaunista aluetta.

KAUPUNGINOSAN ERI ALUEET

El Camp de la Creu-Loreto, El Camp Vell i la Plaça del Centre, Can Feu i Can Batllori, Can Sòl de Baix, L’Església i Can Rosés, La Maternitat i Can Bacardí, La Mercé, Pedralbes, Sant Ramon i la Torre Melina, la Zona Unversitària – Bederrida.

 

Nou Barris

Nou Barris - BarcelonaNou Barris sijaitsee Barcelonan koillisosassa, 15 minuutin päässä Barcelonan keskustasta. Sen metroasemat ovat nimeltään Viliapicina, Llucmajor, Via Julia ja Trinitat Nova.

Nou Barrisissa asuu ensisijaisesti espanjalaisia, mikä tekee siitä hieman tyypillisemmän verrattuna moneen muuhun kaupunginosaan. Alueella ja sen ympäristössä on useita yliopistoja ja monia puistoja, kuten Parc Turó de la Peira, Parc Esportiu de Can Dragó ja upea Parc Central de Nou Barris keskuslampineen.

Liioittelematta voimme sanoa, että Nou Barris on varmasti yksi Barcelonan vihreimmistä alueista.

KAUPUNGINOSAN ERI ALUEET

Can Peguera, Canyelles, Ciutat Meridiana, Guineueta, Porta, Prosperitat, Roquetes, Torre Baró, Torre Llobeta, Trinitat Nova, Turó de la Peira, Valbona, Verdum, Vilapicina.

 

Sant Andreu

Sant Andreu de Palomar EsglésiaSant Andreu on rauhallinen naapurusto, joka sijaitsee koillis-Barcelonassa.  Se on vähemmän tunnettu turistien keskuudessa, vaikka alueena sillä on paljon mitä tarjota. Täältä löydät viehättäviä, historialla leimattuja katuja ja aukioita. Täältä voit löytää uusia hiveleviä makuelämyksiä, ja mahdollisesti Barcelonan parhaimpia tapas-ravintoloita, joissa hinta-laatu suhde on enemmän kuin kohdallaan.

KAUPUNGINOSAN ERI ALUEET

Sant Andreu de Paloma, La Sagrera, Trinidad Vella, Baró de Viver, Bon Pastor, Navassekä Congrés

 

Sant Martí

Sant Martí - BarcelonaSant Martín alue sijaitsee kaupungin itäosassa ja se on Barcelonan toiseksi isoin kaupunginosa sekä alueellisesti että väestöllisesti mitattuna. Sant Martíssa sijaitsee myös suurin osa Barcelonan rannoista, sillä iso osa kaupungista on rantaviivaa. Se on tunnettu keskiluokan asuinalueena, jossa on paljon kauppakeskuksia sekä vapaa-ajan viettopaikkoja, ja on näin ollen alueena taloudellisesti tärkeä.

Tämä laaja alue on aikoinaan kehittynyt kohti pohjoista 900-luvulla Condal -kanaalin ansiosta, joka kuljetti vettä Montcadasta Barcelonaan. Eteläiset alueet olivat kuitenkin epäterveellisiä asua sekä kuivuneita, mutta 1600-luvulta lähtien tilanne muuttui teollistumisen myötä, ja nykyisin alue onkin yksi Espanjan tärkeimmistä teollisuusalueista. Nykypäivänä se on yksi Barcelonan eläväisimmistä kaupunginosista lukuisine kauppa-alueineen, mikä auttaa valtavasti kaupungin ekonomista kasvua.

KAUPUNGINOSAN ERI ALUEET

El Clot, Camp de l’Arpa, La Verneda, Can Ricart, Provençals, Poblenou, Barri del Besòs, Diagonal Mar, Vila Olímpica

 

Sants Montjuic

Sants-MontjuicKiitos Barcelonan, ennen historiallinen sotilastukikohta Montjuïc on saanut uuden ilmeen upeana puistona ja leikkikenttänä. Se on täynnä aktiviteetteja, elämää ja energiaa, ja useat maailmankuulut taidemusot, teatterit, ravintolat, baarit, kahvilat sekä yökerhot ovat löytäneet paikkansa sen kauniissa luonnossa. Koska Montjuic toimi vuoden 1992 Olympialaisten keskeisenä tapahtumapaikkana, siellä on monia suuria urheilumahdollisuuksia, kuten uinti-, juoksu-, kävely- ja pyöräilyratoja, tenniskenttiä sekä kiipeilypaikkoja.

Alueella on hyvin turvallista kulkea öisin, joten voit huoletta käydä baareissa nauttimassa drinkeistä, tapaksista ja ihastelemassa valaistuja suihkulähteitä rinteellä, joka johtaa kohti Katalonian kansallista modernin taiteen museota (MNAC – Museu National d’ Art Catalunya). Viikonloppuisin paikalla järjestetään upeat suihkulähdenäytökset valoshown ja musiikin kera, kun Montjuïc taikasuihkulähde pyörähtää käyntiin. Montjuïc, yksi Barcelonan vanhimmista osista, on suuri kukkula kaupungin lounaiskulmassa rajaten Poble Secin aluetta.

Läpi Barcelonan historian hän, joka hallitsi Montjuïcin huippua, hallitsi koko kaupunkia. Laietaanit käyttivät Montjuïcia ostereiden keräämisen tukikohtana, kunnes roomalaiset valtasivat sen ja pystyttivät sen rinteille Jupiterin temppelin. Sen jälkeen lukuisat hirmuhallitsijat ovat rakentaneet ja uudistaneet Castell de Montjuïcia, joka on pystytetty juutalaisen hautausmaan ylle (tästä nimi Montjuïc, joka tarkoittaa suomeksi juutalaiskukkulaa). 1900-luvulla Franco teki Castell de Montjuïcista yhden kuulustelu-päämajoistaan; jossakin linnan syvyyksissä hänen sotilaidensa uskotaan ampuneen Katalonian presidentin Lluís Companysin vuonna 1941. Linnoitus vapautui viihdekäyttöön vasta vuonna 1960, kun Franco omisti sen kaupungille uudestaan.

Ensimmäisillä kerroilla suunnistaessa tässä valtavassa puistossa on mukana hyvä olla kartta. Hyvän sellaisen saa esimerkiksi Barcelonan turistitoimistosta.

KAUPUNGINOSAN ERI ALUEET

Sants, Hostafrancs, La Bordeta, Poble Sec, Font de la Guatlla, Magòria, La Marina, Zona Franca, Montjuic.

 

Sarria-Sant Gervasi

Sarria - Sant Gervasi BarcelonaSantalo/San Gervasi on rauhallisista kaduista ja aukioista muodostuva  kotoisa yläluokan alue. Santaló ja María Cubí -katujen risteyksessä sijaitsee Barcelonan muodikkaimpien paikkojen keskittymä, ja alueella käy hyvin paljon nuoria ja tyylikkäitä ihmisiä. Lukuisat baarit ja diskot tarjoavat hyvää musiikkia, maukkaita juomia ja rutkasti hauskanpitoa. Plaça Francesc Maciálta löydät Barcelonan yöelämän kerman. San Gervasi on myös yksi mukavimmista ja turvallisimmista alueista Barcelonassa.

Collserola-vuoristo, 17 kilometriä pitkä ja 6 kilometriä leveä, rajaa Barcelonan alueen lännessä ja liittää Tibidabon ja Vallvidreran naapurustot yhteen. Julkinen liikenne: Tibibus kulkee Plaza de Catalunyalta Plaza Tibidabolle (aivan vuoren huipulle) pysähtyen matkalla vain kerran (30-40 min matkan jälkeen, vain kun Parc d’Attracions on avoinna). Päivän ensimmäinen bussi lähtee tuntia ennen huvipuiston aukeamista ja viimeinen lähtee yleensä Plaza Tibidabolta klo 22, mutta aikataulut muuttuvat tiheään; saadaksesi ajankohtaiset aikataulut, soita numeroon 010. Helppopääsyinen pyörätuolin kanssa. FGC-juna (U7) kulkee Pl. de Catalunyalta Tibidabon pysäkille; se pysähtyy huipun juurella Pl. JFK:llä, missä C. Balmes muuttuu Avenida Tibidaboksi. Bussi #58 kulkee myös Pl. de Catalunyalta Pl. JFK:lle. 100-vuotias Tram Via Blau nousee jyrkän Av. Tibidabon Pl. JFK:ltä, matka kestää noin 5 min. Päästäksesi Pl. Dr. Andreulle, mistä funikulaari jatkaa Pl. Tibidabolle (ei helppopääsyinen pyörätuolilla). Metropassi kattaa FGC-junan ja funikulaarin yhdellä lipulla; tämä yhdistelmä on halvin keino vuorelle ja ainoa tapa päästä kirkolle kun huvipuisto on suljettu.

Collserola-vuoret painottelivat sivilisaation ja erämaan välillä vuosisatoja. Puistosta löydetyt pronssikautiset ja neoliittiaikaiset jäännökset viittaavat asutukseen jo kauan ennen roomalaisten tuloa. Rooman imperiumin romahdettua Barcelonasta tuli altis germaaniheimojen hyökkäyksille ja talonpojat joutuivat puolustamaan maitaan pohjoisessa. Viimeisen 1000 vuoden ajan alueella asui enimmäkseen maanviljelijöitä, jotka rakensivat sen historialliset kappelit ja masiat (perinteiset katalonialaiset maalaistalot). Teollisen vallankumouksen aikaan 1860-luvulla Barcelonan asukkaat alkoivat huomata alueen mahdollisuuksia vapaa-aika- ja lomamajoitukseen, ja viime vuosisadan aikana rakennetut rautatiet, raitiovaunut ja kaapelivaunut ovat helpottaneet kaupunkilaisten pääsyä vuorille hödyntämään vuorten tarjoamia mahdollisuuksia. Nykyisin vuorten maisemat vaihtelevat lähes täydellisestä erämaasta tiheästi asutettuun asuinalueeseen.

Tibidabolla, korkeimmalla huipulla (512m), sijaitsee suosittu, n. 100 vuotta vanha Sagrat Corin kirkko, kun taas Vallvidreran vuorenhuippukylä ja Torre de Collserolan viestiliikennetorni ovat sijoittuneet läheisille kahdelle matalammalle huipulle. Kiitos Tibidabon ja sen rinteiden kehittymisestä kuuluu suurimmaksi osaksi Dr. Salvador Andreulle, joka perusti Tibidabo-yhdistyksen vuonna 1899 ja sijoitti valtavia summia liikenneyhteyksien, hotellien, huvipuiston ja nykyisin raunioituneen kasinon rakentamiseen. Pian sen jälkeen Barcelonan porvarit kiirehtivät kilpailemaan maalaiskotien rakentamisessa, ja vuorenrinteet ovat nyt täynnä upeita esimerkkejä 1900-luvun mordenistisesta ja uusklassisesta arkkitehtuurista. Monet näistä entisistä asutuksista toimivat nykyään kouluina ja toimistoina.

KAUPUNGINOSAN ERI ALUEET

Sarrià, Sant Gervasi, Vallvidrera, Can Caralleu, Bonanova, Les Planes, Tibidabo.

 

 

 

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Jätä palautetta

Your email address will not be published.

Kirjoittanut: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

kaupunginosat majoitukset

Majoitus Barcelona


Scroll To Top