Home / Om Barcelona / Nabolag / Sants-Montjuïc kvarteret
sant montjuic Neighbourhood

Sants-Montjuïc kvarteret

Sants-Montjuïc er faktisk to distrikter, hvor man på den ene side har Sants og den anden side har Monjuïc. Sants er et meget typisk catalansk boligområde, hvorimod Montjuïc er den store bakke, der dominerer Barcelonas skyline.
Sants er mere eller mindre kun til beboelse og er for det meste befolket af catalanere. Sants er oprindeligt blevet bygget til at huse de arbejdende familier i det omkringliggende industri, men er nu mest beboet af middelklasse familier og er vokset til at være et eftertragtet og populært område for indfødte Barceloneces. Området er ikke så “smukt” som andre barrios i Barcelona, men det har dog sin charme, let at navigere rundt, meget godt forbundet med metro og fyldt med butikker og gode steder at spise. Sants er faktisk hjemsted for den største tog- og metrostation i hele Barcelona, Estació de Sants, som på den ene side er hvor lyntoget AVE til Madrid afgår fra, og på den anden side hvor regionaltog kan tage dig til El Prat lufthavn, Lleida, Tarragona og mange andre destinationer. Montjuïc er fyldt med ting at se, så vær parat til at tilbringe mindst en hel dag her.


Seværdigheder i Sants-Montjuïc

Sants og Montjuïc har masser af ting at se, næsten uanset hvad dine interesser er. Montjuïc er hjemsted for mange af de 1992 Olympic spillesteder og et museum om begivenheden. Desuden er det hjemsted for de to kunstmuseer, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) og Fundació Joan Miró. Det er også her i Montjuïc, hvor man kan finde Castell de Montjuïc, det gamle fort af Montjuïc.

Castell de Montjuïc har i dag en noget barsk historie om hovedkvarteret for General Francos hemmelige politi under den spanske borgerkrig og efter “besættelse” af Catalunya. Castell de Montjuïc blev brugt til at fængsle og vælte mange “politiske fjender af staten”, herunder tidligere catalanske præsident Lluís Companys. Castell er nu et museum, der giver besøgende et kig ind i livet som soldat i fortiden.

Montjuic er også hjemsted for den vidunderlige Poble Espanyol (spansk landsby), som har en række fuld skala modeller af bygninger fra de forskellige regioner i Spanien, herunder 40 forskellige håndværk workshops. Poble Espanyol er hjemsted for en af Spaniens sidste 2 traditionelle glasblæsning ovne.

For botanisk interesserede, har Montjuïc masser at tilbyde! Der er den store Jardi Botanic (botaniske haver) vej op ad bakken; Laribal Gardens, som er perfekt til en lille pause i skyggen af et af træerne; og den fantastiske Jardins Mossèn Costa in Llobera. Jardins Mossèn Costa i Llobera er fyldt med kaktus af enhver art, hvilket skaber et fantastisk mix af farver!

Den store årlige festival i bydelen Sants, Festa Major de Sants. Den største seværdighed i Sants er uden tvivl “Festa Major” festival i august måned, hvor hele kvarteret ændre sig og bliver til et stort festivalsområde med dekorationer, spillesteder og med en fantastisk atmosfære. Nogle vil måske endda hævde, at Festa Major de Sants er endnu bedre end den mere berømte Festa Major de Gràcia.

I Sants finder du den smukke Parc de l’Espanya Industrial med den store kunstige sø i midten. Denne park er meget anderledes, men stadig yderst overbevisende og smuk, med sten strukturer og jern drager.


Spise på restaurant i Sants-Montjuïc

Både Montjuïc og Sants byder på en bred vifte af store restauranter, nogle dyrere end andre. Det bedste af det bedste kan findes på restaurant af det 5-stjernede Miramar hotel beliggende på den østlige side af Montjuïc. En anden stor, men også dyr restaurant er El Xalet, men vær opmærksom på, de sætter stor pris på kvalitet frem for kvantitet, så du skal ikke komme her, hvis du plejer at spise stort!

Sants kan derimod prale med en række store catalanske restauranter, men Sants er også stedet, hvis du kan lide italiensk og mexicansk mad! En italiensk restaurant du nødt til at besøge, hvis du nogensinde er i Sants, er La Briciola på Carrer d ‘Olzinelles, der serverer god italiensk mad til mere end rimelige priser. Hvis du har brug for at bringe en date et sted hen, så kig efter Blau, en lille intim og hyggelig sted, på gaden Carrer de Tenor Masini.


Drinks & clubs i Sants-Montjuïc

Hvis du befinder dig i Sants og har lyst til en drink, skal du vende næsen mod Plaça d’Osca, som er blevet det nye hotspot i Sants, hvor du vil finde masser af barer og udendørs cafeer. På Montjuïc finder du lejlighedsvis barer eller cervecerias løbende, som du gør din vej op og ned ad de snoede veje.

Som du måske har gættet er der ikke mange klubber på Montjuïc, men Sants er hjemsted for blandt andet den enorme klub Privilege, Barcelonas svar på Ibiza megahouse. Privilege er hovedsagelig et musikhus venue.


Shopping i Sants-Montjuïc

Hvis du placerer dig på Plaça Espanya med ryggen til Montjuic bjerget, vil du foran dig se det nye indkøbscenter “Las Arenas”. Las Arenas shoppingcenter er beliggende i hvad der engang var et gammelt tyrefægter stadion, deraf navnet Las Arenas (arenaen). Stadionet havde været ude af brug i mange år, før den blev ombygget til et shopping og indkøbscenter, da tyrefægtning popularitetten havde i mange årtier været faldende, før det til sidst faktisk blev forbudt i Catalunya i 2008.

 

Are you looking for a great accommodation in Barcelona? Look no further, we have what’s right for you!

screen map apartments 4 stars

button1 button2-1

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: Barcelona-Home

Barcelona-Home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

neighbourhoods-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top