Home / Kultur / Sant Jordi’s dag
sant jordi

Sant Jordi’s dag

Hvert år fejres Sant Jordi’s også kendt som Saint George i flere regioner i catalonien d. 23 april. Alligevel handler denne dag i catalonien ikke kun om at ære den saint, som dræbte en drage for at redde prinsessen. Denne dag er også kendt som Barcelona’s valentines dag.

 

Der er kærlighed i luften når venner og par bruger tid sammen, både derhjemme, på gaderne, hvor de bytter gaver og fejrer denne romantiske festival. Traditionelt modtager mændende bøger, og kvinderne roser, men på denne dag er det også normalt at give andre ting. Leder du efter en romantisk lejlighed i Barcelona? Så har Barcelona-home en masse muligheder.

Find overnatning nu!

Historien om  Sant Jordi

 

Traditionen om roserne stammer fra historien om Saint George, som gav prinsessen en rød rose dækket i blod fra dragen. Traditionen om at give bøger til mændende, startede i 1923, for at ære Miguel de Cervantes, Garcilaso de la Vega og William Shakespeare’s værker. Disse er alle kendte forfattere som døde den 23 april. I 1995 startede UNESCO en international World Book Day, efter denne catalanske tradition.

Aktiviteter

På Sant Jordi’s er La Rambla fyldt med stande, som sælger bøger og roser, imens gademusiker spiller romantisk musik i byen. Man kan også finde kendte spanske forfattere ved Plaza Catalunya, som signere og sælger deres bøger. Cataloniens national dans; La Sardana bliver vist ved Placa de Sant Jaume. En anden ting man kan opleve ved Placa de Sant Jaume på Sant Jordi’s dag, er at besøge den smukke Saló de cent (rum af hundrede,) den ærede trappe, det gotiske galleri, el Saló de la Reina Regent og el Saló de Cróniques. Mange de disse områder er normalt ikke åbne for offentligheden, men på Sant Jordi’s dag gør de en undtagelse. Rummet er åbent fra kl. 10-20 og man skal ikke betale for at komme ind.

Ved slutningen af dagen, er der solgt mere end 5 milioner roser og en halv milion bøger i Catalonien. Hvilket betyder at halvdelen af det årlige bogsalg, bliver fortaget d. 23 april på Sant Jordi’s dag. Dette er ikke en helligdag, så alle butikker og restauranter har åbent som normalt.

Overnatning i Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

culture-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top