Home / Om Barcelona / Nyttige tips til nye studerende i Barcelona
useful tips for new students

Nyttige tips til nye studerende i Barcelona

Hola studerende, velkommen til Barcelona! Barcelona er en smuk by med folk fra hele verden, der studerer, arbejder og bor. Dette vil hjælpe dig, når du ankommer og i din tid i byen, med alt fra en grundlæggende overlevelsesguide, til at komme i gang, komme rundt, sikkerhedstips og til det bedste – udforske og nyde Barcelona fuldt ud mens du er her. Forhåbentlig vil du nyde vores nyttige tips til studerende i Barcelona.

# Når du ankommer

Få al den hjælp, du har brug for, når du ankommer. City Life Barcelona er et firma lavet af internationale folk med ideen om at bringe de mange kulturer i byen sammen og etablere et forenet samfund for unge med forskellige baggrunde. City Life Barcelonas største interesse er at gøre overgangen fra en kultur til en anden lettere. De tilbyder dig en taske fuld af alt hvad du behøver for en perfekt begyndelse i Barcelona.

Allerede inden du rejser til Barcelona, kan du bestille den GRATIS BARCELONA STARTS TASKE, som du får så snart du ankommer til Barcelona.

Citylife bag

Tasken indeholder:

  • Interactive notebook agenda
  • Officiel Barcelona studenter guide
  • Barcelona informations materiale & by
  • Transport kort support
  • Gratis SIM kort + USB Flash Drive (8GB) or Portable Cell Phone Charge + Rejse/Sports rygsæk
  • Gratis spansk bankkonto (valgfri)
  • Discount Booklet
  • NIE/TIE/Empadronamiento (gratis support)
  • og andre overraskelser

# Timer og tider

Butikkerne og firmaerne i Barcelona åbner normalt senere end du er vant til, og selvfølgelig lukker de også senere. En typisk arbejdsdag for en medarbejder er fra kl. 10 til kl. 19.

Forvent ikke at tage et hurtigt smut i en butik mellem kl. 13 og kl 15. Masser af butikker er lukket omkring denne tid for siesta, selv om nogle af de mere befolket områder vil forblive åbne. Dette gælder også søndage, forvent ikke at foretage noget shopping der! De fleste lokale bruger søndagen på stranden.

På grund af den sene arbejdstid kan du ikke spise aftensmad i de fleste restauranter før kl. 20. Restauranterne lukker derfor også sent, og det er normalt at spise middag omkring kl. 21-22.

time

I Barcelona, og Spanien generelt går tingene meget langsomt. Ingen stresser i denne by, og lokalbefolkningen er ligeglade med at komme i tide til en aftale. De fleste af de lokale aftaler ikke engang, hvornår de skal mødes.

# Hvor kan man bo

Byen Barcelona er opdelt i en række distrikter, hver med eget råd og catalansk navn. Nå, lad os starte med Ciutat Vella, som er opdelt i fire forskellige kvarterer (Barri Gotic, El Raval, Barceloneta, El Born). Det er en af de smukkeste og charmerende områder i byen.

Eixample og Le Corts kvarter udgør universitetets området, hvor de fleste studerende bor, da mange universiteter som Universidad de Barcelona, Universidad Politecnica de Cataluña eller ESADE er placeret der. Eixample er et af Barcelonas mest eksklusive kvarterer. Det har en fantastisk beliggenhed, da du er tæt på Passeig de Gracia, som er et eksklusivt shoppingområde og Berri Gothic, hvor du kan nyde Barcelonas natteliv.

Passeige De Gracia

Hvis du er på udkig efter en studenterlejlighed, så tilbyder BARCELONA-HOME.COM mange studentervenlige lejligheder til at dele med dine venner. Del økonomierne til lejligheden for at leve billigt. Du kan også læse denne nyttige artikel om Erasmus Student Flats! Hvis du ikke har planlagte roomies, tilbyder vi også enkeltværelser i fælleslejligheder!

# Hvad og hvor kan man spise 

Barcelona er et af de bedste steder at få et godt måltid. Endnu bedre? Det vil ikke koste dig meget. Det er også kendt for sin lækre mad og snacks. Som tidligere nævnt er timerne i Barcelona senere, derfor spiser folk også sent.

Barcelona har mange gode billige restauranter, hvor du kan spise ude selv på et studenterbudget. Vi har lavet en liste til dig med billige spisesteder i Barcelona for mindre end 10 €!

Pinchos er små stykker brød med en slags topping, arrangeret smukt på bardisken, som ender med at ligne paletten fre en kunstner med en fantastisk blanding af farver. Ud over deres flotte udseende er pinchos også super lækre! Nogle steder koster de kun 1€ for et stykke!

pinchos

Spanske restauranter og køkkener er generelt ikke noget uden tapas. Det er kendt selv af de mennesker, der ikke engang har været i Spanien. Det er lidt en slags snack eller forret. Du kan spise det koldt – for eksempel ost og oliven eller varmt i form af stegte baby blæksprutter. Tag et kig på Barcelonas bedste tapas restauranter!

Varm, karameliseret, dejet og sød. Hvem elsker ikke churros? Spis det til morgenmad, frokost, en snack eller aftensmad, for disse sukkerholdige godbidder er en fornøjelse. For at opfylde dine sukkerbehov med noget unikt spansk, skal du sørge for ikke at gå glip af Top 5 Churrerías i Barcelona.

Hvis vejret er godt, hvorfor ikke friske op i de bedste isbutikker i Barcelona? Barcelona har noget lækker is!

# Hvordan kan man komme rundt

Barcelona har et let og velfungerende offentlig transportsystem. Spar dig selv euroene og lær metroen at kende med det samme. Det kan være skræmmende og forvirrende i første omgang, men så snart du lære det og finder fidusen, bliver du glad for det du gjorde det. Du vil kunne komme rundt overalt og komme til alt i  byen. Du kan investere i et månedligt metrokort eller 10 turs kort for at spare penge..

Hvis ikke du er vild med offentlig transport, har Barcelona et godt Bicing system med cykler over hele byen. Det er meget billigt, og du skal købe et abonnentkort for at bruge det.

# Sproget

Selvom spansk og catalansk kommer fra samme sprogfamilie, vil du bemærke, at der er en betydelig forskel på det catalanske. Faktisk er catalansk meget mere kompliceret at lære – men det betyder ikke, at du i det mindste ikke bør prøve at lære sproget i løbet af din studietid.

language school

Barcelona har mange gode sprogskoler på alle tider om dagen. Så hvorfor ikke lære spansk på en af de bedste sprogskoler i Barcelona?

# Aktiviteter og must-sees 

Barcelona er en stor by, men den er den perfekte størrelse til at opleve til fods eller på cykel. Det er den perfekte by til cykling, da det er varmt, for det meste tørt, fladt og med mange cykelstier. Byen er fuld af aktiviteter og sightseeing.

Nogle af de seværdigheder, du ikke kan gå glip af, er The Magic Fountain of Montjuic, som er værd at en hurtig metro tur til og kan være det perfekte sted at bringe venner, og det bedste er, at det er gratis. Det vil være en skam at besøge Barcelona uden at tage en tur til Park Guell med arkitektur af byens mest berømte arkitekt, Antoni Gaudi. En ting du bestemt bør gøre, når du ankommer til Barcelona, er at tjekke et andet værk af Gaudi, Sagrada Familia.

Lokalbefolkningens favorit og en helt fantastisk udsigt kan du få fra bunkers. “Bunkers” er en gammel militærbunker placeret højt oppe på toppen af en bakke. I dag klatre lokalbefolkningen op til toppen af bunkerne for at slappe af med vennerne, tage picnic eller spille guitar og synge.

Om sommeren er hver af Barcelonas kvarterer vært for en fest. Der er forskellige aktiviteter i løbet af dagen og normalt live koncerter om natten. Festa Major de Gràcia, i Gràcia-kvarteret, er et godt eksempel på en af disse. Alle kvarterernes fejringer fører op til La Mercé i september, som er byens vigtigste af de årlige festivaler.

Barcelona er en af de mest fotograferede byer i verden og en af de mest besøgte i Europa. Derfor har vi hos BARCELONA-HOME samlet en liste over Instagram spots i Barcelona, du kan ikke kan gå glip af!

Best instagram spots in Barcelona

PSSSST… før du tager nogen steder så tjek Barcelona Homes mange promotions!

# Natteliv i Barcelona

Barcelona er meget kendt som en by til fest! Store klubber som Pacha, Shôko, Opium, går vildt for sig hver weekend. Nattelivet er lige så vildt som du sikkert har hørt. Og ved vildt mener jeg, at det er usædvanligt at dukke op på en klub før midnat siden de er åbne indtil kl. 6.

go party like a vip in barcelona - party

Hvis du gerne vil besøge de store diskoteker i Barcelona, er det nemmest at komme ind hvis du er på deres gæsteliste. Barcelona Home har en gæsteliste med et bredt udvalg af steder at tage hen. Du kan melde dig på gæstelisterne her!

Hvis du er ude efter en særlig aften, hvorfor så ikke feste som en VIP i Barcelona ved at leje en limousine for en nat, have en bådfest på en katamaran eller gå på forskellige klubber forbi den lange kø af mennesker, der venter ved indgangen .

I stedet for at tage til de store diskoteker, der er kendt for at være besøgt af studerende i udlandet, skal du også prøve nogle lokale barer og klubber. Lokalbefolkningen ved virkelig, hvordan man danser!

# Hvordan kan man møde andre studerende

Hvis du lige er flyttet til Barcelona og ikke kender nogen endnu, så er du ikke alene. Mange nytilkommere i Barcelona søger nye venner, og der er mange måder at komme i kontakt med andre på.

Forskellige steder i Barcelona kan du finde arrangementer kaldet “Language exchange”, hvor alle mennesker fra alle lande mødes og taler for at lære nye mennesker at kende. Dette er en fantastisk mulighed for at få venner fra forskellige nationaliteter!

world-flag-map

Hvis du kan lide at møde nye mennesker og deltage i sociale arrangementer? Så bringer Meetup App mennesker sammen. Du kan tilmelde dig forskellige grupper, så du altid får at vide hver gang folk fra din gruppe holder events. De har arrangementer og møder i 24 kategorier, og der er noget for enhver smag. Kategorierne er fx. Sport & Fitness, Mad og Drikke eller Sprog og Kultur.

MEETUP APP

Hvis du har brug for andre nyttige apps i Barcelona, vil denne vejledning om, hvordan du gør dit liv lettere med disse nyttige mobilapps i Barcelona, hjælpe dig!

# Sidste tip: Vær opmærksom på lommetyve!

Vær opmærksom på dine omgivelser. Især i løbet af en aften – Barcelona er berømt for lommetyve, og mange Erasmus-studerende vil fortælle dig, at de har mistet deres telefon, pung eller pas mindst en gang i løbet af en nat ude eller på stranden. Så hold øje med dine ejendele hele tiden!

Hvis du gerne vil prøve at leve som en lokal under dit ophold i Barcelona, så læs denne artikel om 8 steps til at blive som en lokal i Barcelona

 

danishDanish

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: Barcelona-home

Barcelona-home

On our platform clients can find any kind of accommodation starting from shared apartments or student rooms, vacation rentals, monthly or yearly rentals, villas as well as properties for sale.

about-barcelona-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top