Home / Om Barcelona / 8 steps til at blive som en lokal i Barcelona
like a local

8 steps til at blive som en lokal i Barcelona

Hvis du kommer til Barcelona, og ikke er til at følge de typiske turistmæssige stier, så er du på det rigtigte sted! I betragtning af det berømte citat “Når du er i Rom, gør som en romere gør”, sammen med catalanerne fra vores Barcelona Home, har vi udarbejdet listen over 8 trin til at være som en lokal i Barcelona. Lær mere om adfærden i denne fantastiske region i Spanien for fuldt ud at nyde dit ophold i Barcelona.

Først, tag det roligt

Slap af, smil og værdsat øjeblikkene med dine venner og familie. Glem rushen. Selv om Barcelona er en stor by fuld af mennesker fra hele verden, har lokalbefolkningen altid tid til morgenkaffe og en lille snak med en nabo eller ekspedienterne i supermarkedet. Hvis du kommer til Barcelona, skal du helt sikkert få sat farten ned og bare tage let på tingene!

Take it easy like a local

 

Undgå folkemængderne ved turist favoritterne

Der er ingen tvivl om, at catalanerne er stolte af hvert eneste monument og hver en smuk bygning i Barcelona, men det de sætter endnu mere pris på, er ubesatte steder, hvor de frit kan tale med venner og tilbringe tid uden hast og pres. Derfor undgår de f.eks. den turistmæssige La Rambla (og uden nogen undtagelser, køber de ikke souvenirs og spiser i restauranterne der). Det samme er gældende med Barceloneta strand. At tilbringe tid på en ekstremt overfyldt strand, er bestemt ikke hvad den sande catalaner ville gøre. I stedet for dette anbefaler lokalbefolkningen det charmerende El Born til romantiske vandreture; Til El Raval for nogle multikulturelle vibes og at få en øl i den bohemske Gràcia. Til stranden vælger de dem øst for Barcelona: Platja del Bogatell, Nova Icaria eller Mar Bella. Du kan også tage et tog og tage længere væk til stille strande ud for Barcelona, for eksempel Badalona, Ocata, Castelldefels eller Sitges.

Decorated streets of Gràcia

Spis som en lokal

Typiske katalanere starter sine hverdage med en let morgenmad (desayuno). Det er normalt en kop kaffe med mælk (cafe con leche) og croissant eller en anden sød rulle. Et salt alternativ vil være et ristet brød med moste tomater og jamón Serrano. På en weekend spisere en typisk spansk familie en slags brunch (almuerzo), der indeholder pølser med bønner (Botifarra amb mongetes), æg eller tortilla de patatas. En anden ret, du skal prøve for at komme lidt tættere på lokalbefolkningen, er churros con chocolate – en stegt wienerbrødstok serveret med en kop med varm chokolade.

Nu, til frokost prøv noget paella. Denne kendte Valencian blanding af kogte runde ris med grøntsager, skaldyr og / eller kød, som også har sin catalanske variation med tynde nudler i stedet for ris. Hvorfor til frokost? Du vil se mange turister, der nyder paella til deres sene aftensmad, men enhver lokal vil fortælle dig at denne ret er for tung til at spise om aftenen!

Sidst men ikke mindst, ud og spis tapas. Der er ikke noget mere typisk end en gruppe spanske folk, der sidder om bordet med små tallerkener fyldt med lækre retter og små glas øl (cañas). Så vælg din favorit tapasbar, få patatas bravas – stegte tærte kartofler med krydret sauce, gambas al ajillo – hvidløgsrejer eller calamares a la romana – stegte blæksprutter og andet. Bestil mange små tallerkener med forskellige specialiteter, prøv alt og del det med dine venner og familie! Og…

…Drik kaffe efter et måltid

Overrasket over at tjeneren spurgte dig kl 22:00, om du ville have kaffe efter middagen? For ikke at handle som en guiri* bør du bestille det! I Middelhavskulturen er det normalt at drikke en espresso eller cortado (kaffe med en lille mængde mælk) efter afslutning af en frokost eller aftensmad. Det er godt for fordøjelsen, hjælper med at modulere et blodsukkerniveau og får dig til at føle dig mere vågen efter en spansk gluttony!

Coffee

Væn dig til de spanske tider og hold siesta

Under dit ophold, i Barcelona skal du vænne dig til de særlige arbejdstimer, måltider og åbningstider. Til at starte med skal du glemme alt om at spise på en restaurant fra kl. 16.00 til 20.00. Mellem disse timer er næsten alle af dem lukket! Desuden betyder det ikke, at Katalanerne vil være der kl. 20.00. De plejer at spise middag kl. 21 eller senere, selv med deres børn! Arbejdet hos spanske virksomheder starter også lidt senere, klokken 10:00 og slutter kl. 19.00 med en times pause til medarbejderne. Lyder det mærkeligt? Nå, når du prøver siestaen, vil du gerne gå tilbage til den “normale” tidsplan 😉

Siesta

Gå ikke ud når der er for varmt

At gå igennem la Rambla om eftermiddagen i august eller tage sol på stranden kl. 12 når termometrene viser 30 grader er absolut IKKE hvad de lokale ville gøre. Selvfølgelig elsker spanske folk solen og høje temperaturer, men de ved, hvordan man nyder det klogt. Hvis det ikke er nødvendigt, bruger du ikke for meget tid udenfor mellem kl. 12 og kl. 14, når solens brændende stråler er de stærkeste. Virkninger af ikke at følge denne regel? Bare tag et kig:

Få en vermut

De britiske har deres te klokken fem, den franske vinstid og den spanske vermut. Det er en eftermiddags aperitif mens folk mødes og drikker sød, aromatiseret vinrød vermouth serveret med nogle oliven, mandler, ansjoser eller små sandwiches kaldet montaditos. Siden anden del af XVIII og XIX århundrede var vermout populær som siesta, og nu efter år er brugen af vermutear (med en vermouth) kommet tilbage til Barcelona. Du kan få det i nogle moderne vermouth barer eller traditionelle bodegaer hvor du kan dufte tønderne. Hvor skal man prøve den bedste vermut i Barcelona? For nogle gammeldags vibes anbefaler lokalbefolkningen Quimet y Quimet, Casa Del Molinero og Morro Fi. At drikke vermouth på et sted med et moderne touch, tag til Bormuth, Lo Pinyol eller 33/45.

Vermut

Lær spansk og Katalansk

Endelig, hvis du virkelig vil kende den spanske kultur, bør du helt sikkert lære sproget. I Spanien er der 4 regionale medofficielle sprog, og catalansk er en af dem. Sammen med Castellano (aka spansk) er det de officielle sprog i Barcelona. Det er meget nemmere at opleve andre kulturer hvis du kender sproget, hvis ikke bør du lære det! Selv om næsten overalt i Barcelona er det muligt at tale engelsk, så hvis du kender spansk og noget catalansk, vil du være i stand til at være mere med i de lokales vaner og traditioner.

Vil du begynde at lære spansk i Barcelona? Få rabat og book dit kursus her!

flags

danishDanish

* Guiri (udtalt [ˈɡiɾi]) er et sprogligt spansk navn der bliver brugt i spanien om turister, især fra lande i Nord Europa eller the Anglo-Saxon sphere.

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: Martina Bulkova

Martina Bulkova

I am 22 years old student of Finance, currently doing my internship in Barcelona. My passion is travelling, exploring new places, meeting new people, see new cultures and I would like to share this experience with you. I will be pleased if you explore this beautiful city with me :)

about-barcelona-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top