Home / Om Barcelona / Byen / Kendte gader og pladser i Barcelona
Main Squares  Streets

Kendte gader og pladser i Barcelona

Der er mange kendte gader og pladser i Barcelona. Plaza Catalunya ligger i hjertet af Barcelona, og den verdenskendte Ramblas er dens arterier. Las Ramblas begynder ved Plaza Portal de la Pau ved siden af Barcelona’s monumentale Columbus statue ved havnen. Med træer i siderne fortsætter Las Ramblas op til Plaza Catalunya. På ruten finder man mange boghandlere, avis stande, dyre og blomsterforretninger, bænke, caféer, restauranter samt en masse gade underholdning.

Ca. et kvarter fra Las Ramblas monument Colón, finder man på højre side Plaza Reial, en af de mest fredlige og behagelige steder i Barcelona . Det er en god plads at smutte hen til, hvis man har brug for et lille pusterum. Hvis man tager derhen en søndag morgen vil man en masse stempel og mønt samlere forsøge at sælge deres kollektioner. Hvis man kommer en fredag eller lørdag aften, vil man opleve at barer og restauranterne er vil være besøgt at gæster.

Find overnatning nu!

Ved Columbus monumentet for enden af Las Ramblas, kan man atge en kort gåtur langs Paseo del Moll de la Fusta ved kystlinjen ved havnen i Barcelona, som blev udviklet i 1990. Man kan beundre de store yachts og stoppe for en drink ved en af de mange gode restauranter eller barer ved havnen. (husk på priserne kan være lidt højere her.)

Længere nede mod kysten (til øst for Moll de La Fusta) er Barcelona’s gamle havn; Barceloneta, som kan dateres tilbage til det 18’ende århundrende. Barceloneta’s strand er altid proppet med mennesker, og restuaranterne er meget kendte for deres fantastiske mad.

Det gotiske kvarter ligger øst fra Las Ramblas. Her kan man finde meget af Barcelona’s ældste arkitektur. Det gotiske kvarter er en labyrint med smalle gader, som er proppet med interessante  butikker, barer og restauranter. Man kan let bruge det meste af dagen i dette kvarter.

Nord fra Plaza Catalunya som er i toppen af Las Ramblas, ligger Eixample distriktet. I kontrast til gaderne i det gotiske kvarter, er Eixample fyldt med store gader og boulevarder. Det indeholder to hovedgader, som fører til udkanten af Barcelona – Avinguda Diagonal og Gran Via de les Corts Catalanes. Casa Terrades også kendt som Casa de les Punxes, ligger på hjørnet ved Av Diagonal og Rossello. Casa de les Punxes has en middelalderlig atmosfære og blev bygget i 1903-5 af arkitekten Josep Puig i Cadafac, som brugte nordisk gotik og spansk platersquare materialer til at bygge bygningen, som også har indflydelse fra catalansk traditionelt stil.

Montjuic er et af Barcelona’s bjerge og starter ved Plaza de Espanya og rundt om Fira de Barcelona. Dette kommercielle område i Barcelona er hjem til Barcelona’s mest kendte springvand, en meget populær attraktion med et spektakulært lysshow. Montjuic spillede en vigtig rolle under de olympiske lege i 1992 i Barcelona og er i dag en af de største kongrescentre i Europa. Barcelona’s andet bjerg er Tibidabo, som ligger i den nordlige del af byen. Tibidabo har en fantastisk udsigt over hele byen og middelhavet. Her finder man også Barcelona’s ældste forlystelsespark.

The main boulevards of Barcelona are Avinguda Diagonal, Paseo de Colon, and   the beautiful and famous shopping strip of Passeig de Gracia (where you also find one of the most inspiring works of Gaudi, La Pedrera).

Hovedgaderne i Barcelona er Avinguda Diagonal, Paseo de Colon og den smukke shoppe gade Passeig de Gracia. (hvor man også finder mange af Gaudi’s værker, som La Pedrera)

» Ture i Barcelona

Overnatning i Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

the-city-da neighbourhoods-da about-barcelona-da tours-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top