Home / Andre oplysninger / Job etiketter i Barcelona
Job Etiquette in Barcelona

Job etiketter i Barcelona

Job Etiquette in Barcelona

Når man arbejder i Barcelona, er det vigtigt at kende til den dress code arbejdspladsen forventer. Manerene og etiketterne i Barcelona, er meget lig med resten af Europa, men alligevel har de deres egne etiketter som de følger. Når man arbejder i Barcelona, vil man gerne vise sig fra sin bedste side, da man ikke kun repræsentere sig selv, men også sit land. Der er mange tips som dækker job etiketter i Barcelona.

 

 

Find overnatning nu!

Hilsen

Den første del er hvordan man hilser. Non verbal kommunikation er meget vigtig, og hvis man gør det forkert kan det opfattes uhøfligt. Hvis man ikke kender den man skal arbejde med, er det bedst at give hånd. Hvis en kvinde tilbyder sin kind, skal man give hende to kys, et på højre kind og et på venstre. Det er ikke et direkte kys, men mere en berøring på kinden og et kys i luften. Alligevel er det mere normalt at give kys på kinden privat, end på arbejdspladsen. Man krammer kun hvis det  er en man kender rigtig godt. To mænd kysser også på hver kind hvis de er gode venner eller familie. Når man går er det høfligt at give hånd eller et kys på kinden.

Dress Code

I Barcelona bekymrer alle sig meget over hvad andre tænker, så det det er vigtigt at klæde sig formelt. Et uformelt outfit vil stadig være flottere end at have en bluse og jeans på. Siden man altid skal repræsentere sig selv på en positiv måde, skal man holde sig til mørke farver, og ikke skarpe farver og mønstre. Selv om sommeren har mænd mørke designer jakkesæt på. På arbejde har kvinderne gerne nederdele, kjoler eller bukser på. For de fleste kvinder er de rigtige sko også nødvendige for en passende påklædning. Barcelona er kendt for deres lædersko, som altid skal være rene. Shorts bruges sjældent, kun hvis man tager på stranden. Påklædning er meget vigtig i Barcelona, så husk smykker, tørklæder og en formelt påklædning.

In Barcelona as well as the rest of Spain, personal space is not as well respected. It is not uncommon for a boss or worker to talk very close to your face. It is considered rude to back away, creating more space. In a bussiness setting, they will not violate your personal space in an uncomfortable manner, however on the streets this may be different. Knowing proper etiquette is very important in the business world.

I Barcelona og i resten af Spanien, er personal space ikke er respekteret. Det er ikke unormalt for en chef eller medarbejder at tale meget tæt på dit ansigt. Det anses uhøfligt at trække sig tilbage for at skabe mere plads. I forretningsforbindelser vil de ikke overtræde dit personal space på en ubehagelig måde. Alligevel er det anderledes på gaderne. Det er meget vigtigt at kende til etiketterne i erhvervslivet.

Overnatning Barcelona

Se alle

Efterlad et svar

Your email address will not be published.

Skrevet af: xavi

xavi

Hello there! I love to travel, and Barcelona is a great city to live, thats why I decided to write about it and share my experiences!

other-information-da working-in-barcelona-da about-barcelona-da

Overnatning Barcelona


Scroll To Top